Kislanyom 28 honapos. Lefektetem mondjuk este 9-kor, ejfel utan kettokor felebred es addig nem alszik vissza amig nem adok neki egy cumisuveg tejet (tapszert) alszik kb. hajnali hat hetig aztan megint ugyanezt elismetli. Miert?
Nekem is sokáig ezt csinálta a gyerkőm, de azért nem ilyen soká.
Pontosan nem tudom mikor szokott le róla, de már ,,rendesen" evett amikor még felébredt, de csak egyszer.
A hajnali 6 egyébként már lehet hogy reggeli nála.
Szerintem elég nehéz megítélni, hogy egy gyerek mennyire eszik normál mennyiséget, mert lehet hogy x éves és van mondjuk egy etalon, de nyilván nem egyformák a gyerekek sem.
Próbáld végig gondolni, hogy mit és mennyit eszik napközben és miért úgy eszik.
Nem könnyű, mert pl Én is aggódtam a mennyiség miatt, aztán kiderült hogy inkább a változatosság ami nem nagyon megy a gyerkőmnél.
Azt is tudni kéne egyébként, hogy a tápszer ill. tej, mennyire számít ételnek egy ekkora gyermeknél.
Szerintem ez már inkább ital neki, de lehet hogy rosszul gondolom.
Ha tanácstalan vagy, egyáltalán nem gáz megkérdezni a védőnőt vagy a gyerek dokit egészséges rendelésen, mert azért ő jobban ért hozzá, hogy bizonyos kaja mennyiségnél mennyi idő alatt ürül a gyomor.
1. vagyok. Az enyém is másfél éves koráig ébredt kb 3 óránként és evett (azaz ivott). Én 13 hónapos korában váltottam át tápszerről tejre (1,5%-osra) de mégis ugyanúgy ébredt és kérte. Teát adtam neki egyszer... sírt.. másnap szintén tea.. sírt, harmadnap tea... sírt. De nem adtam neki tejet többé. Nem ébredt fel utána a tea miatt már nem érte meg, úgy gondolom :)
Viszont előtte egy-másfél órával vacsorázott, kiadósat, nem könnyűt.
Mostmár 2,5 éves, este fél 10-től reggel fél 8-ig alszik, ébredés nélkül.
nem feltétlenül a vacsora, az egész napi megevett mennyiség számít ami nyilvánvalóan kevés.
a reggeli az ebéd és a vacsora legyen bőséges és tápláló majd lefekvés előtt közvetlenül adj neki 2-3 deci tejet, babatejet. a tápszer szerintem már nem neki való, elméletileg 1 éves korig való, én 15 hónapos korában váltottam babatejre mert már túl sokat ivott a tápszerből.
de akár tehéntej is mehet, én azt szerintem későn, majdnem 2 éves korában vezettem be. de ezt neked kell eldöntened :)
A kisfiam 3 hónaposan kezdte azt, hogy nem ébredt fel éjjel enni, átalaudta az egész éjszakát 1 éves koráig. Aztán egyszercsak elkezdett felkelni éjjel, és kérte a cumisüvegét, majdnem hároméves koráig csinálta ezt. Sőt egyre gyakrabban felkelt, volt úgy, hogy éjjel 3-4-szer is. Normálisan evett napközben, rendesen vacsorázott is. Nem volt éhes, csak cumizni akart, gondolom.
Majdnem hároméves volt, amikor azt mondtam, hogy elegem van ebből. Egyik este megmondtam neki, hogy nincs üveg, mert otthagytuk a mamánál (ami igaz is volt, mert nekem is kellett az, hogy valóban ne tudjak neki adni). Elcsodálkozott, de lefeküdt aludni. Éjjel felkelt egyszer, volt egy kis sírás, mivel nem kapott üveget. De utána visszaaludt. Másnap is egyszer kelt, sírás nélkül. Utána soha többé nem kérte az üveget, és azóta normálisan alszik éjjel.
Lehet, hogy a kislányodnak sincs már erre fizikailag szüksége.
Az is lehet, hogy megszokás. Próbáld vacsira jól megetetni. Nem tudom, hogy mit szoktál neki vacsinak adni, én a fiamnak pl: lekváros kenyeret, szalámis kenyeret uborkával, virslit. Utána általában tejes kávét (azaz Macis kávét). Aztán megyünk zuhanyozni és kap még egy kávét, aztán fogmosás, mese, alvás.
A fiam is nagy tápis volt. A fürdés/zuhanyozás után pár hónapja még tápit ivott, de egyszer itt volt az anyukám, ő jól megvacsoráztatta a fent leírtak valamelyikével, és a gyereknek eszébe sem jutott, hogy igyon tápit. "Véletlen" elfelejtettem adni, Ő meg nem kérte. Utána napokig így vacsiztunk, és egy jó hét után kérte a tápit. Én erre kérdeztem tőle, hogy milyen tápi? Azt már nagyon rég ittál, el is fogyott. És ennyivel elintéztük a dolgot.
Az éjszakai "evés" szerintem megszokás lehet, mint azt már írtam. Próbálj tápi helyet vizet adni neki.
A fiam egyszer hajnalban szokott rá a kakaózásra (kb 4-5 körül). Én a védőnéni tanácsára a vízzel szoktattam le róla. Nem volt könnyű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!