Milyen a 4 éves kisfiad? Hiszti, akaratosság, cirkuszolás? Ez korral jár?
Törpetornádónak becézem. Szerintem ez elmond mindent. Ha feldühtik tör-zúz, a nyomában csak pusztulás, és sokszor nedves (még nem teljesen szobatiszta) :-D Bár igaz ő még nincs egészen négy, csak két hónap múlva.
Múltkor egy komplett 10 perces Balázs show-t nyomott le a tescoban ( Balázs a neve). Amúgy fegyelmezve van, nem úgy ugrálunk ahogy ő fütyül.
Nálunk az ovipszichológus azt mondta hogy ez életkori sajátosság, feszegeti a határait és a szülők idegrendszerét, próbálja átvenni az irányítást, tenni nem nagyon lehet ellene, csak következetességgel. Azt tanácsolta, hogy a legtöbb kisebb dologban hagy döntsön a gyerek (pl a három kiválasztott ruha közül melyiket szeretné felvenni, hova menjünk játszóházba vagy a nagyihoz stb) vegyük figyelembe az akaratát, de ha valami olyat szeretne amit nem lehet határozottan mondjunk nemet és ebből ne engedjünk, akármekkora műsort is csinál.
Ez vagy bejön, vagy nem.Én azt vettem észre, hogy egyre kevesebbszer fordulnak elő ezek az arcpirító hisztik, persze próbálkozások vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!