Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinalni egy kezelhe...

Mit lehet csinalni egy kezelhetetlen 2 es fel evessel?

Figyelt kérdés

Gyerekpszichologus? Nyugtato altato vagy mi?

Kezdjuk feladni az apjaval, nem birjuk. Vagy mi vagy a gyerek tonkremegy ebben.

Kivel beszeljek errol? Vedono vagy orvos?

2018. márc. 18. 16:59
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
29%
Mennyi idős a gyerek? Amit leirsz tulmutat a dackorszakon...
2018. márc. 18. 22:37
 22/42 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem szimplán fáradt, így látatlanban azok alapján amit leírtál. Levegőzni minden nap ki kell menni, legalább fél órára, vagy ha tudsz, többre is. Ha nem alszik el egyedül délután, feküdj le mellé. A magnézium neked tényleg jó ötlet, próbáld ki!
2018. márc. 19. 06:26
 23/42 anonim ***** válasza:
74%
Igen, ez a híres dackorszak. Szerintem a megőrülés ellen - neked a magnéziumon és B-vitaminon (jobban bírod), neki meg a rendszeres levegőztetésen túl (jobban alszik) - érdemes neten rákeresni és több helyen utána olvasnod neked és Apjának is. Egyrészt azért, hogy meglásd, nem vagy egyedül, mik az okai, másrészt azért, mert sok tippet kaphatsz kinek mi vált be. Van gyerek, aki szereti, ha segítenek neki feldolgozni, ölelgetik, kifejezik az érzelmeit szavakkal ("Látom, hogy most mérges és szomorú vagy.") és van, amelyiknek arra van szüksége, hogy kitombolja magát vagy visszavonulhasson, és van, akinek még szimplán elterelhető a figyelme vagy már képes a kompromisszumra, ám akadnak kemény esetek is (na ott kellhet külső segítség): tényleg nem kapnak levegőt vagy a falba verik a fejüket, hajukat tépik. Szerintem megőrülés ellen legjobb, ha észben tartod, hogy ő egy kisgyerek, ne menj le se a szintjére dedósba, pláne hogy visszaütöd vagy harapod vagy furfangosabban berakod a hideg zuhany alá, se ne próbáld érzelmileg zsarolni, hatalmi játszmába kezdeni vele vagy kibogozni a miérteket, mert ő úgyis kitartóbb, követhetetlenebbül váltogatja a vágyait és nem fogja sem megérteni a logikádat vagy pláne a szarkazmusodat. A szabályokat következetesen tartasd be, ha kell, fizikai fölénnyel (pl. "Fogni kell a kezem, ha átmegyünk az úttesten"). Ám legyél empatikus, guggolj le hozzá, legyél ott vele (ha azt igényli), kérdezd és hallgasd meg, mint egy jó pszichológus (persze ha épp hall), de ne bonyolódj bele, mert attól tuti meg fogsz őrülni :)
2018. márc. 19. 08:03
 24/42 anonim ***** válasza:
13%
Szerintetek tényleg normális, hogy így viselkedik a gyereketek, amit itt leírások? Azért mindent nem lehet a dackorszakra fogni, meg arra hogy hát gyerek. Milyen felnőtt lesz az ilyen gyerekekből? Hogy fogják viselni ha kiderül hogy nem körülöttük forog a világ?
2018. márc. 19. 14:18
 25/42 anonim ***** válasza:
54%

Nyugtató? Altató? Ez csak rossz vicc, ugye???

Vigyétek friss levegőre naponta többször is.

Mesélj neki.

Játssz vele.

2018. márc. 19. 14:48
 26/42 anonim ***** válasza:
48%

24, igen, így viselkedik egy egészséges dackorszakos, akihez a szülei még nem találták meg hozzá a "kulcsot".

Rengeteg türelem, szeretet, következetesség, ami átsegít ezen az időszakon.

2018. márc. 19. 14:51
 27/42 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Kaptam nehany erdekes megvilagitast. Azota elolvastam Vekerdyt is. Valoban a nyugalom es a szeretet a legjobb modszer.

En eddig belementem a lanyom lelki jatszmaiba, allandoan viaskodtunk lelkileg. En felultem az o hullamvasutara, es hagytam magam belevonnia jatszakba.

Iszonyu faraszto az lelkileg. Amugy en is oan amyuka vagyok aki meghallja a hisztit az ellenkezest az allando nyuglodest es azonnal felmegy nalam a pumpa.

Pedig szedek magne b6ot, edzeni is jarok es anyu is elviszi surun.

De a labnyom pl olyan h nyomja a hisztit mert pl nappal nem akar aludni. En eroltetem o nem akar. Vegul addig szekal es hisztizik amig fel nem adom es ki nem borulok.

Mit tegyek? Hagyjam ra ?

Ha nem akar aludni?

2018. márc. 20. 17:45
 28/42 anonim ***** válasza:

Neked kell tudni, hogy mit tartasz fontosnak.

Az én lányom sokkal nehezebb eset, ha kihagyja az alvást, ezért nem engedek, hiába próbálkozik. 1-1,5 óra kell neki.

2018. márc. 20. 17:52
 29/42 A kérdező kommentje:

En hiaba nem engedem meg neki, h ne alusjon. Ha o akkor sem akar...

Mit tegyek? Nem fog elaludni attol mert en nem engedwm az ebrenletet.

Bar ilyen behatassal lennek emberekre, hogy en eldontok valamit es a masik ember fejvesztve teljesiti.

A lanyom nem ilyen. Nem akar aludni es pont. Ha beledoglik, ha felfordul akkpr sem alszik. Nalam.

Anyunal igen. Szoval en nem rudom mit rontok el de baromi remea anya lehetek 😑

2018. márc. 20. 18:55
 30/42 anonim ***** válasza:
Pl.: rossz napirend? Reggel tul keson ebred?
2018. márc. 20. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!