Ha 8 évesem fáradt kezelhetetlen! Van más is igy?
Figyelt kérdés
Kisfiam szerintem adhd-s vagy szuperérzékeny. Vitaminokkal elértük azt, hogy tudja teljesíteni a délelötött,az iskolában. 8 éves. ha nem fáradt olyan mint egy angyal. Ha fáradt akkor hisztis, önsajnálatos duzzogást végez, ha még fáradtabb akkor már képes magát verni, ettöl már csak az utolsó fokozat a rosszabb, mikor már semmit nem akar amit kérek töle, gyere megyünk pihenünk, vagy vacsorázunk,fürödjünk,csak duzzog kiabálva válaszol, ordit velem, örjöng, és akkor már minden késö, csak reménykedem, hogy valahogy le tudom fektetni.De ekkor már huznom és vonszolnom kell, mert nem csinálja, pláne nem azt amit én szeretnék. Hogy ennyire fáradt legyen elég egy nap ami normál, csak este 8:30 tart. Ez nem e nap jelentkezik, hanem általában másnap. Hálás lennék, ha van aki ugyan ebben a cipöben jár irna, es adna tanácsot!2018. márc. 16. 14:08
1/12 anonim válasza:
Suliban eszik rendesen? Lányom akkor ilyen ha éhes és a suliban sokszor van, hogy inkább játszik, az ebédet azért megeszi, de az uzsonnát pl. van, hogy kihagyja. Mikor hazaér azt mondja fáradt, de eszik és utána helyrerázódik. Tehát azt mondja fáradt/álmos, de valójában éhes.
Emésztése jól működik?
2/12 anonim válasza:
Igen, van más is így, nyugodj meg. Próbálj ki több mindent. Lehet, hogy keveset mozog? Eljárhattok például úszni, sokat lehetne kirándulni, vagy friss levegőn. Esetleg háziállatot beszerezni (hörcsög pl). Vannak nyugtató teák, például a citromfű tea, de levendulaszörpöt is lehet kapni. Vagy próbáljátok meg elhagyni a tejet és másfajta itallal pótolni. Csökkentsétek a glutént. Tudom, hogy a csapból is ez folyik, de nekem éppen most van a családban ezzel kapcsolatban egy hihetetlen tapasztalatom. A kisgyerek óvodás és ilyen túlpörgős típus, a szülők elhagyták a tejet és azóta sokkal nyugodtabb, összeszedettebb, odafigyel, koncentrál és alig van már hiszti is. A véletlen hozta így, mert ahová mentek ott nem volt tej, ezért mást adtak és ekkor jöttek rá, hogy ez segít! Joghurt, sajt stb mehet, de a tejet cseréljétek le. Egy próbát megér. Adjatok probiotikumot is közben.
3/12 A kérdező kommentje:
A fönti oko miatt kivettem napköziböl. :( Rendesen eszik, és emésztése is jo, csak tul fáradt. Igen tegnap elött óta, már rajta vagyunk a glutén és tejmentes étrenden. Még tul korai valamit is mondani. Nem tudod mennyi az az idö amikor változás fog beállni? Illetve nagyon kevés glutén vitaminban vagy valahol ahol nem veszem észre tönkreteszi a diéta lényegét?
2018. márc. 16. 14:54
4/12 anonim válasza:
A kisgyereknél már a tej elhagyása is segített. Semmilyen problémája nincs neki sem, nincs ételallergia, rendesen eszik, mégis a tejmentesség úgy tűnik, hogy segít. Mostmár két hónapja tejmentesek és a gyerek rengeteget változott. A gluténmentességet nem próbálták, de néha szoktak gluténmentes lisztet venni, hajdinát például. Ami viszont érdekes, hogy bár semmilyen allergiája nincs a kisgyereknek, nem igazán szereti a kenyérféléket. Csak pár harapást szokott enni, viszont a tésztát szereti. Megpróbálhatjátok együtt mindkettőt, de ha szigorúan gluténmentesen akarjátok etetni, akkor mindig meg kell nézni a glutént az élelmiszerekben. Náluk most az egész család áttért a tejmentességre. Probiotikumot adjatok mellé, ami a bélflórát rendezi. Annak a kisgyereknek sincs az égvilágon semmi baja, de mégis jót tesz neki, hogy nem kap tejet.
5/12 anonim válasza:
Tök jó hogy az étrenden változtattok.
De ha fáradt miért ne kerülhetne korábban ágyba?
6/12 A kérdező kommentje:
Hát vannak sajnos olyan esetek, hogy jönnek látogatók, és 19:30 kor mennek el. Nehezen dobhatom ki öket, hogy mostmár menjetek, pláne ha gyerekek vannak, vagy esetleg valami miatt késön érünk haza valahonnan. Igyekszem ugy intézni, hogy idöben ágyba menjen. Ö nem szeretne sosem ágyba menni, ha hulla fáradt akkor meg örjöng üvölt, hogy ö nem álmos. Igazából ha idegen meglátná, hogy mit müvel, mondaná pszihiáter, meg én is, de mivel tudom, hogy a fáradtság okozza, ezért a fáradságot kéne valahogy kezelni, ha már sajna odáig "fajulnak a dolgok", nem a lelkét. Volt már egy olyan nap, hogy fáradt volt és nem engedtem suliba, mert tudtam ugyis felhivnának, hogy menjek a gyerekért és vigyem pszihológushoz, mert ha fáradt képes megtépni magát, meg szidni magát. Ha nem fáradt akkor egy angyal. Figyelmes okos törödö szofogado. Es ez az ami bosszant, hogy ennyire 2 véglet. Egy ilyen nap mikor kimerül kell egy hét hogy magamhoz térjek mert kimerít.
2018. márc. 16. 21:51
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2018. márc. 16. 21:55
8/12 anonim válasza:
Én tudom, miről írsz. A több óra alvás, az max. 2 órát jelentene, de az sem számít semmit. Másrészt nem is akar lefeküdni. Lehet, hogy mégis beszélni kellene valamilyen szakemberrel. Nevelési tanácsadó? Nem csak pszichológus létezik, de a nevelési tanácsadóban biztosan tudnának segíteni, főleg, ha adhd gyanús. Viszont azt nem értem, hogy az iskolából hazaküldenek egy gyereket?! A vitaminokkal is vigyázni kell, nehogy túlpörögjön. Meg kellene nézni, mi az aminek örül, hogy ne legyenek ilyen dühkitörései a semmiért. Ha már elkezdtétek a diétát, nagyon kíváncsi leszek az eredményre. Remélem, pár hét múlva beszámolsz majd róla itt.
9/12 A kérdező kommentje:
Igen be fogok számolni. :) Szeretnék elkerülni egy diagnozist, ezért nem szeretném még orvoshoz vinni. Nevelési tanácsadó lehet tudna segiteni. Probálok mindent megtenni ami a lehetöségembe áll megtenni azért, hogy ne kelljen egy diagnózis. Mert amugy nagyon okos, félek, hogy megpecsételné a diagnozis a jövöjét. De ha a diéta sem segít, akkor nem marad majd más választásom. Igen tudom, hogy a vitamin fölpörgeti, de akkor nem fáradt és nagyon jokedvü.Jelenleg naplot vezetek, mikor mit eszik és mikor, mellette rengeteget olvasok remélve hogy megtalálom azt az utat ami jo nekünk. Neki. :)
2018. márc. 16. 22:53
10/12 anonim válasza:
A napló nagyon jó ötlet! Talán egy vérkép is segítene, hogy mitől fáradékony vagy lesz dühös? Vashiány, esetleg cukor vagy vagy valamilyen felszívódási zavar, talán pajzsmirigy? Köszi, ha jelentkezel újra, én nagyon kíváncsi vagyok és szorítok, hogy segítsen valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!