Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szóltok ehhez az anyukához...

Mit szóltok ehhez az anyukához és a babájához?

Figyelt kérdés

Ma délután egy helyi buszra felszálltam, és amikor már szálltam be, akkor hallottam, hogy zeng a busz, nagyon sír egy kisbaba. Én 20 percet utaztam a buszon, de azalatt folyamatosan, szünet nélkül sírt, üvöltött szerencsétlen kisgyerek, tehát minimum fél órát húzott egyfolytában, ha nem többet.

Az anyja meg? Már az egész busz nézte. Egy szava nem volt a babához! Hát én ilyet még nem láttam! Ha nem lett volna a kezében a gyerek, simán össze lehetett volna téveszteni akármelyik utassal, senki meg nem mondta volna, hogy az az anyja, mivel merev faarccal nézett kifelé az ablakon, illetve csevegett a mellette ülővel, mintha nem is hallaná, nem is érzékelné a gyerekét. Egy szót sem szólt ahhoz a szegény babához, egyszer sem ölelte meg, nem simogatta meg, csak tartotta a kezében, ahogy hánykolódott a baba a sírástól. Már nem tudott mit tenni a busz, mivel nagyon sajnálta mindenki a babát, így egy jobbérzésű asszony hangosan mondta a mellette lévőnek, hogy "itt van ez a szegény baba és az anyjának egy szava sincs hozzá!" Persze erre sem reagált az "anya".

Most nem azért, hogy jobban tudnánk vagy törődjünk a magunk dolgával, de amikor azt kell látni, hogy egy szerencsétlen kisgyerek vergődik, kínlódik ilyen hosszú időn keresztül, és az anyja hozzá sem szól, akkor megszólalt mindenkiben a jóérzés. Speciel én sírással küszködtem, ahogy láttam annak a babának a sírástól eltorzult arcát és kétségbeesett nagy szemeit. Annyira elvettem volna az anyjától egy kicsit megnyugtatni!

Végül ott szálltak le, ahol én, így volt időm még figyelni. Az anya berakta a babakocsiba, jól bekötötte, és egyetlen szó nélkül kezdte tolni. A baba ugyanúgy sikítozott, sírt tovább, kaparta a babakocsi oldalát, forgott, amennyire tudott, sosem felejtem el, az anyja meg továbbra is úgy ment, mint egy kőszobor.

Ti láttatok már ilyet? Egyszerűen felfogni sem bírom!

Az anyuka nem volt kisebbségi, nem volt divatbaba sem, egy egyszerű, átlagos, fiatal anyuka, akiről semmi rosszat nem gondolnánk.

Még most is könnyezek, ahogy leírtam.

2010. jún. 5. 02:32
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
20%

Te mégis kinek képzeled magad? Az Atyaúristennek? Mit oktatsz te ki engem, milyen jogon? Hogy én tudom e mi a hiszti? 40 éves vagyok és egy 3 hónapos lány és egy 15 fiú anyukája! Te engem ne oktass hogyan gondolkodjam és hogyan vélekedjek az emberekről, sőt még a gyereknevelésről sem?! Persze, hogy gondolok róla valamit, mint ahogy rólad is!!

És?? Most letartóztatsz helytelen gondolkodásért?

2010. jún. 7. 16:53
 32/34 A kérdező kommentje:
Hú, a mindenit, most néztem vissza véletlenül az oldalra, és nem is gondoltam volna, hogy ilyen indulatok vannak. Kérlek, ne veszekedjetek, ennyit nem ér az egész!
2010. jún. 7. 18:18
 33/34 anonim ***** válasza:
51%

Nem, valóban nem ér ennyit, a kedves 3 hónapos kislány anyukája úgy nekem esett, olyan hangnemben, hogy sajnos én is kifordultam önmagamból. De innentől nem teszem, tudod "kedves anyuka" okos enged...... :D :D

A kérdezőnek már leírtam a véleményem, azt tartom is.

2010. jún. 7. 18:24
 34/34 anonim ***** válasza:
43%

Egyáltalán nem esett neked de ami igaz az igaz, kifordultál önmagadból!Az okos enged... rád sem vonatkozik szerintem. Egyikőtök sem engedett!

A kérdésre pedig az a válaszom, hogy én is sajnáltam volna a babát, függetlenül attól mi célja volt az anyukának azzal, hogy hagyta sírni fél órán át. Lehet, hogy rossz napja volt, lehet, hogy 24 órán át talpon volt , lehet, hogy tudta, hogy ez csak hiszti, ki tudja. Találgathatunk mi, hogy miért tette és még mentsége is lehet, sőt igaza is de ezt csak akkor tudnánk meg ha az anya elmondaná mit miért csinált! Amíg ezt nem tudjuk addig minden csak spekuláció!

Az, hogy ki mit gondol az anyáról az az ő egyéni szíve joga és ebben a kérdésben egyetértés nem lesz soha. Van aki megérti és van aki nem és ezzel nincs is semmi probléma!

Szólásszabadság van!

2010. jún. 8. 06:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!