Hogyan reagáljátok le ha egy masik csufolja a gyereked?
Többször elöfordul hogy gyerekem játszani akar a másikkal, viccelődik, vagy mivel relative kicsi, neha szerencsetlenul kezdeményez. Pelda hogy neki áll lövöldözni karral mutatja ratatata es mosolyogva varja hogy a masik viszonozza es bujocskazzanak ebből es hasonlok, pl amikor oroszlant jatszik is es mondja is most egy oroszlan vagyok ááá, es várja a masikat hogy ő meg cica, kutyus, mit jatszunk.
Nos. Erre reakciok pl ovis tarstol öltözőben, bamba képu "fagyerek" néz ki a fejébol es rendszerint kigunyolják"bolond vagy", pedig en neha magyarázom, hogy csak jatszani akarna.
Szoval gyermekem vidam, játszana, kezdemenyez, es rendszerint azt kapja hogy a masik csak les es bamul es nem veszi a lapot. Szerencsere azt a szot nem is ertette hogy bolond vagy. De nekem mindez ugy faj.
És a hab a tortàn...
Nem érti az òvònö...!
Ma megkert pont, hogy beszélgessunk.
Közölte hogy segitsek gyermekemnek a jo dolgok felé orientalodni (rajz, épites stb), mert ugy làtja, pont a csoport azon gyermekével pendul egy huron, aki nagyon nyitott a rosszassagra, hogy szepen mondja, köpködve brümmögnek direkt stb (amugy pont az a kisfiu akit korabban emlitettem hogy kopogosat jatszottunk a mosdoban)most ujabban az a menö köztük hogy azon viccelodnek, hogy mindenkre (de magukra egymasra is)azt mondjàk, hogy te vagy ble, te vagy blì, stb :) amit zokon vesznek a tobbiek, ill az ovonok is, mikozben csak a szo csengese tetszik nekik, ma pont magyaraztam egy megszeppent kislanynak is, nyugodtan vagjon vissza, nem én, te vagy a ble, es a kislany igy vette is a lapot es hangosan nevetve mondta ràm te vagy ble, en meg vissza mosolyogva, körbe körbe ment a hulyeskedes.
De szoval igy kaptam az alkalmon, es elmondtam az ovononek, hogy valoszinu pont az a rosszabb kisfiu veszi kapasbol a lapot es tud vele bandazni, mert pl ilyennél is, speciel a kislany is megszeppent elpszor, ahelyett hogy visszareagalta volna.
Összefoglaltam neki roviden tömören:
A gyermekem minden gyermeknél igaz a maga ovodas szintjen jatekot kezdemenyezne, amit javaresz a gyerekeknem tudnak lereagalni hirtelen, csak pl csufoljak hogy bolond vagy, es mivel lehet a rosszabb kisfiunak gyorsabb a reakcioideje, ezert talàlhattak egymasra. Szoval nem arrol van szo hogy huncutul rosszalkodnànak, csak egyszeruen nem értik a jatéknyelvuket màsok. Az, hogy te vagy ble, az nem csufolodas a reszukrol, hanem a szo csengese vicces nekik es ezert kaptàk fel. Es szomoru hogy màs gyerek erre a pörgesre, lövöldözesre bambàn es gunyolodva képes csak reagalni.
Tanitgatom most erre is a gyerekem, ne azt mondd, te vagy ble, hanem kerdezd meg te mi szeretnel lenni, en tuzolto vagyok. Es kerdezte is ma a kislanyt pont igy aki szenden elkezdett gondolkodni hogy inkabb ö most hercegnö vajon, vagy mit is mondjon, de elindult benne a pozitiv jatek, szerepjatek.
Erre, dràga òvónö vàlasza:
"Nem is ertem most a szituàciot, miért csufoltàk?"
Elmondtam mégegyszer, hogy mert a gyerekem jatekot kezdemenyezett a maga ovis modjàn es nem tudta lereagalni es biztos vagyok benne hogy a rosszabb kisfiunak gyorsabb a reakcioideje es ezert boronalodtak ossze, nem pedig hogy osszefogjanak a rendszer ellen. De rajzolgatok akkor vele otthon.
Itt tartunk
Nemhogy lenne annyi kreativitàsuk az ovonöknek, hogy közössegi jatekba vonjàk öket, pl tàrgyak keresése, bujocska, talald ki ki vagyok, jarjunk körbe lassan lopozva mint a farkas, es most uccu neki szaladjunk, vagy mi vagyunk a vizi malom es körözzünk, stb
A gyerekeknek kell az iranyitas kulonben mit varunk? Esz nelkul lövöldöznek, attol még nem rosszak, mert nem gubbasztva rajzolnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!