Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Napi szinten csúfolja egy...

Napi szinten csúfolja egy társa az elsős kisfiamat az iskolában. Már nem akar suliba járni, reggel fáj a hasa. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Elsős a kisfiam, rászállt egy csoporttársa ( egy ottani tanár fia ) nem tudja még tisztán mondani az R betűt, járunk logopédushoz. + kis pocija is van. Ezért állandó célpont.

Próbálom reformálni az étkezését, de most gyors segítség kéne....

mit mondjak neki? CSúfoljon vissza? Vágja orrba? Egyik se az igazi, de valamit tenni kell.

Ti mit tennétek?

2012. máj. 16. 21:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Beszélnék a tanító nénivel, próbáljon meg ő hatni a csúfolódó gyerekre.
2012. máj. 16. 21:49
 2/22 A kérdező kommentje:

Ezeken a kötelező körökön már túl vagyunk, nem most kezdődött a dolog.

Beszéltem tanítónénivel, beszéltem anyukával, beszéltem a gyerekkel. 1-2 napig nyugi van aztán kezdődik elölről.

Jó tanuló volt a fiam, szerette is a sulit, mára már csak közepes és utál bejárni.

Az iskolaváltás se jó, egyrészt a másik suli 2 faluval arrébb van, másrészt ott is lehet ilyen, akkor hova menekülünk tovább.

Ezt a helyzetet kéne kezelni - jól, és hatékonyan.

2012. máj. 16. 22:00
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsi, de ha már beszéltél mindenkivel, és semmi nem változott, akkor én kivenném a gyerekem és másik suliba adnám. Nem normális, hogy idegesen megy minden nap suliba, rosszul tanul, stb.

Egyébként még a nevelési tanácsadót és az igazgatót lehetne megkeresni, de csodát ne várj tőlük.

És a másik osztály sem megoldás, mert a fiadnak attól még az az iskola marad, ahol csúfolják.

2012. máj. 16. 22:35
 4/22 anonim ***** válasza:
61%
A kisfiad nevessen együtt a csúfolóval. Minél jobban görcsöl, annál jobban rászállnak. Max hónapokon belül már tökéletesen fogja mondani ő is az r-t.
2012. máj. 17. 00:04
 5/22 Snapette ***** válasza:
100%

Talán könnyebb lenne, ha tudnád, hogy miket is mond konkrétan, hogyan csúfolja, mert akkor adhatnál ötleteket neki, hogyan "szólhat vissza" ezekre. A leghatásosabb ezekre az, ha kineveti a csúfolódót, esetleg mond valamit, ami nem visszacsúfolás, hanem más fénybe helyezi a csúfoltat, pl. ha azt mondja a másik rá, hogy kövér, vagy malac, vagy mittudomén, akkor visszaszólhat, hogy "nem kell hangosan irigyelni, hogy én finomakat eszem" vagy ilyesmi, megtoldani egy nevetéssel.

Szerintem ne vedd ki a suliból, ezt ott és neki kell megoldani. Mindenhol vannak bunkók és mindenhol találni valakit, akinek nem lesz szimpatikus, a menekülés nem jó megoldás, meg kell tanulnia kezelni a helyzetet, vagy tudomást sem venni róla.

2012. máj. 17. 03:46
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is úgy gondolom, hogy itt kell megoldani a helyzetet. A suliváltás azért nem működik, mert mi egy kis faluban élünk, és még így a környéken a legnagyobban. A környező településekről is idejárnak a gyerekek. Messze a van másik iskola és a tömegközlekedésről még nem is beszéltem.

A csúfolódás főleg a dagadt vagy és a csúnyán beszélsz. Néha megspékelve nincsen izmos és rövidnyakú beszólásokkal. Én is mondtam már neki szóljon vissza, de a kinevetés és a humoros visszaszólás nem igazán megy egy megalázott 8 évesnek. egyre inkább rosszul érzi magát a bőrében szegény.

Ma megint bemegyek és beszélek a tanárral meg a csúfolódóval, de nem lehetek ott mindig hogy megvédjem. Sajnos.

2012. máj. 17. 06:10
 7/22 anonim ***** válasza:
szegény fiacskád :( majd írd meg mit beszéltél velük. bizony én jól meg is fenyegetném azt a kölköt, sőt, amíg beszélsz vele, keress te is rajta valami "hibát"...aztán azzal kell visszacsapni neked!
2012. máj. 17. 09:11
 8/22 anonim ***** válasza:
60%

vágd naykon a csúfolódó kölyköt!! na jó,sztem a megoldás a fiad önbecsülésének az erősitése,nem az ha vele együtt szorongsz,és siránkozol. sajnos ez nevelés függő már rég meg kellett volna tanítanod neki,h h kezelje ezket a dogokat. nem az a megoldás h lefogyasztod,meg logopédushoz cipeled-egy 6 évesnek még nem kötelező kimondani az r-t. ezekkel csak még ionkább erősíted benne azt h ő rosszabb a többieknél.

ne haragudj,de olyan szakembert keress aki neked megtanitja h kezeld a helyzetet,mert sztem folyamatosan csak rontottál rajta. anyukával,meg gyerekekl beszélés csak olaj a tűzre,mert a kis bunkó látja h mennyire zavar ez titeket és pont ez a lényeg.

2012. máj. 17. 10:09
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

8-as! Volt már ilyen helyzetben a gyereked?

Egyébként ha semmilyen szép szó nem használ, akkor négyszemközt elcsípném azt a csúfolódó gyereket és kicsit ráijesztenék.

Azt hiszem már minden lehetőséget kimerítettél, amit ki lehet.

2012. máj. 17. 13:09
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
A 8-as válaszában van igazság. Ha a gyerek megtanulja, hogy mondjon bárki bármit, ő attól még értékes, anya, apa család, kisbarát szereti, akkor nem kell szorongania tovább. Le kell tojni a csúfolódót, akinek ettől kezdve nem lesz "szórakoztató" a további beszólogatás. Örökösen nem tud mellette lenni az anyuka, és talán tényleg nem ártana egy pszichológus tanácsát kikérni, hogy hogyan lehet ebből a helyzetből jól kijönni. Ahogy írta az anyuka, minden más lehetőséget kihasználtak, és nem segített semmi.
2012. máj. 17. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!