Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Napi szinten csúfolja egy...

Napi szinten csúfolja egy társa az elsős kisfiamat az iskolában. Már nem akar suliba járni, reggel fáj a hasa. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Elsős a kisfiam, rászállt egy csoporttársa ( egy ottani tanár fia ) nem tudja még tisztán mondani az R betűt, járunk logopédushoz. + kis pocija is van. Ezért állandó célpont.

Próbálom reformálni az étkezését, de most gyors segítség kéne....

mit mondjak neki? CSúfoljon vissza? Vágja orrba? Egyik se az igazi, de valamit tenni kell.

Ti mit tennétek?

2012. máj. 16. 21:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
volt,és megoldotta,már az oviban. a gyereket nem arra kell nevelni,h ha nem tetszel valakinek,gyorsan változtass h elfogadjanak. hanem h elfogadja magát. ennyi. engem anno ha csúfoltak csak nevettem egyet. nagyobb koromban pedig megmondtam h csakis magát minősíti,engem viszont pont hidegen hagy h tetszem e vagy sem. ez a jó hozzáállás. én is így nevelem a gyerekeimet.
2012. máj. 17. 14:28
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

sajnos látszik, h anyukát az zavarja igazán h nem tökéletes a gyereke. ha nem így lenne,nem logopédushoz cibálná ,és nem fogyókúráztatná.

a gyerek ezt érzi,ezért ideges. mert te nem fogadod el őt. gondold csak el,ha valaki pl azt mondja a munkahelyedn h mittudomén görbe az orrod,és hazamész és elmondod,szted h érzed magad ha a férjedtől ezeket a válaszokat kapod?

1: menjünk plasztikai sebészhez

2: kit érdekel mit mond nekünk te vagy a legszebb a világon

gondolkozz el rajta melyik válasz esetén milyen hangulatban mennél másnap dolgozni

2012. máj. 17. 14:33
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért a logopédust se mellőzzétek, és a helyes táplálkozásra is figyeljetek, de ne azért, hogy ne csúfolják, hanem mert mindkettőre szükség van. De azt erősítsd a gyerekedben, hogy ő így ahogy van, nektek tökéletes!!!
2012. máj. 17. 14:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Más gyereket a fogszabályzója miatt csúfolnak, vagy mert túl sovány. A fiad próbálhatná humorosan, egy kicsit távolról nézni magát, nem kell annyira komolyan venni a dolgokat. Hiszen ezek csak ideiglenes dolgok. Némelyik gyerek sovány, majd tizenévesként elhízik. Vagy egy kövérebb gyerek megnyúlik, nyurgább lesz. A jelenlegi állapot nem pecsételi meg a jövőjét senkinek.

A csúfolónak biztos kisebbségi érzése van, és a csúfolódással vezeti le. Biztos nem volt gyerekszobája. Meg a szülő ott dolgozik, és azt hiszi, őt nem bánthatja senki.

Ha az erőszak híve lennék, esetleg a fiad előrehajolva futva belefejelhetne a másik gyerek hasába. Azt megemlegetné. De minek?

Van azért barátja a fiadnak a suliban? Akivel szeret lenni?

Miért kell leszólni a kérdezőt azért, mert logopédushoz viszi a fiát? Nem a kőkorban élünk, a beszéd fontos dolog, és ha lehet segíteni, akkor miért ne.

2012. máj. 17. 16:04
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

Logopédushoz már 2 éve járunk, és nem azért mert csúfolták, hanem mert piciként nem hallott tisztán ( ez már orvosolva lett) és a beszéde így visszamaradt.

A dicséret nem marad el, okos, ügyes, szorgalmas gyerek.

Egyébként ma voltunk benn, és most az apuka beszélt a kissráccal. És lám lám....ma nyugi volt. Sőt, délután mikor a kisfiamért az apja ment a csúfolódó hangosan, nagyot köszönt. Nekem nem szokott.

Nagyon remélem, hogy a hátralevő időre már béke lesz.

2012. máj. 17. 18:10
 16/22 A kérdező kommentje:
Több gyerekkel is játszik, és van olyan aki kiállt már érte. Ez nagyon meghatott.
2012. máj. 17. 18:13
 17/22 anonim ***** válasza:
Az hogy Csúfolja egy másik gyerek nemkell vele foglalkozni , ha meg vannak társai akik megvédi akkor jó irányban halad a fiad.
2012. máj. 29. 22:54
 18/22 anonim ***** válasza:
na, hogy alakultak a dolgok?
2012. máj. 29. 23:05
 19/22 A kérdező kommentje:

A ne törődj vele dolog nem működik, érzékeny gyerek. Tőlem örökölte.

Köszönöm kérdésedet, most nyugi van. Mióta a férjem beszélt a csúfolódó kisfiúval békén hagyja. Bár az anyja számonkérte a férjemet, és megpendítette hogy az ő fiának is van apukája. Ez fenyegetés akart e lenni nem tudom, talán nem.

Bár ma reggel se akart suliba menni, mert fájt a hasa.

De már csak 2 hét van, ki kell bírni.

2012. máj. 30. 07:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Meg többet is ki kell birni, a végén meg lehet hogy majd barátok lesznek ki tudja meg nyelni akár mennyire is fáj .
2012. máj. 30. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!