Ha megüt a gyereked (1,5 éves) hogy reagáljátok le?
(Lányom van)
Én megfogtam a kezét (nem erősen) az oldalához tettem, utána pedig az egyik kezével megcirógattam az arcomat, és mondtam, h simogatjuk a másikat, nem ütögetjük!
Ezt játszottuk kb. 2-3 napig, aztán leszokott róla! Néha van, h dühös, akkor finoman ráüt a lábamra, de az dühből, nem tudok rá haragudni, heti 1× van max... 18hónapos
Nekem már a második gyerekemnél jött be a simogatásra tanítás. Ha megütött, elmondtam, hogy ezt nem így, hanem simogatunk, és megmutattam, hogyan kell. A kislányom most 1,5 éves, kb, 2 hétig szórakozott ezzel, aztán leszokott róla, most már csak simogat.
Egy ilyen kis gyereknél szerintem ez elég. Kb. 2 éves kortól, amikor már nem játékból, hanem dühből csinálja, érdemes drasztikusabb módszerekhez folyamodni, pl. bünti és társai.
Hát lehet, hogy ezért el fogtok ítélni, de én ráütöttem a kezére. Nem nagyot, csak jelzésértékűt. (sokszor nem is vette komolyan, hanem visszaütött, azt hitte ez egy újabb játék) Mondjuk nálunk nem csak ütött, hanem durván karmolt és meg is harapott minket. Nagyon gyakran. Tetszett neki, hogy felkiáltunk, hogy aú meg ilyenek. Ezeken nevetett, azt hitte játék. Nagyon sok dolgot kipróbáltunk (pl simogatást is), de nem vált be.
Két éves múlt, és most már leszokott róla. Csak akkor csapkod, ha dühös valamiért. Néha még birkózás közben harapdál, ilyenkor közlöm vele, hogy harapós gyerekekkel nem játszik senki. Ha továbbra is harapna, akkor pedig otthagyom a nagyágyon és kijövök a szobából.
Elsô vagyok. A simogatós módszerrel én is próbálkoztam, de nálunk nem mûködött. A kutyát simizte. A macskát simizte. Még a bátyja játékrobotját is simizte. (Utóbbit még csókolgatta is.) Csak engem püfölt továbbra is rendületlenül...
Mellesleg, ha az másfél perc bünti törést okoz benne, legfeljebb majd megbeszéli felnôtt korában a pszichológusával. Annak is meg kell élni valamibôl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!