Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha megüt a gyereked (1,5...

Ha megüt a gyereked (1,5 éves) hogy reagáljátok le?

Figyelt kérdés
csak mert sokszor elkezd nevetni ha rászólok ezért, azt hiszi játék van.
2013. szept. 3. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Elôször csak lefogom a kezét, és határozottan rászólok, hogy "nem!". Ha nem hat, berakom a járókába. Nálunk az a "bünti".
2013. szept. 3. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Hasonlóan, mint első válaszoló, csak nálunk a kiságy volt a bünti (mert onnan nem tud kijönni, ha csak leültetném az ágyra pl, úgysem maradna ott). Minden alkalommal elmagyaráztam neki, hogy ezt nem szabad, és megkértem, hogy ígérje meg, többet nem verekszik. Mindíg megígérte, aztán megint verekedett, akkor előlről az egész. Sok időbe telt, de teljesen leszokott a verekedésről. Ha utcán verekedett, az nehezebb helyzet volt, mert ott nem tudtam büntibe tenni, de ekkor is mondtam neki, hogy ezért otthon büntibe megy.
2013. szept. 3. 22:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzá: a kiságy "fogság" csak pár percig tartott, mert úgy olvastam, annyi percig ajánlatos büntetni a gyereket, ahány éves.
2013. szept. 3. 22:01
 4/10 anonim ***** válasza:

(Lányom van)

Én megfogtam a kezét (nem erősen) az oldalához tettem, utána pedig az egyik kezével megcirógattam az arcomat, és mondtam, h simogatjuk a másikat, nem ütögetjük!

Ezt játszottuk kb. 2-3 napig, aztán leszokott róla! Néha van, h dühös, akkor finoman ráüt a lábamra, de az dühből, nem tudok rá haragudni, heti 1× van max... 18hónapos

2013. szept. 3. 22:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem már a második gyerekemnél jött be a simogatásra tanítás. Ha megütött, elmondtam, hogy ezt nem így, hanem simogatunk, és megmutattam, hogyan kell. A kislányom most 1,5 éves, kb, 2 hétig szórakozott ezzel, aztán leszokott róla, most már csak simogat.

Egy ilyen kis gyereknél szerintem ez elég. Kb. 2 éves kortól, amikor már nem játékból, hanem dühből csinálja, érdemes drasztikusabb módszerekhez folyamodni, pl. bünti és társai.

2013. szept. 3. 22:10
 6/10 anonim ***** válasza:
2-es (és 3-as) válaszoló vagyok. Az én kislányom másfél évesen nagyon is dühből ütött, és elég nagyokat. Pedig ő sosem kapott ki, és azóta sem, nem látott maga körül verekedést. Szerintem a 2 perces bünti nem drasztikus, de ez a simogatós módszer is szimpatikus.
2013. szept. 3. 22:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom most 15 hós, ő is szeret verekedni, de általában csak "szórakozásból", nem dühös, nem mérges, csak neki tetszik és úgy gondolja ez jó. Volt hogy büntiből nem figyeltem rá pár percig, néha bevált, volt hogy ahányszor megütött,mondtam neki hogy ez fáj és nem szabad, nem nagyon hatott rá, rácsapni nem szoktam, nem tudnám bántani, szóval még próbálkozok én is valami hatásos leszoktatásról.
2013. szept. 3. 23:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát lehet, hogy ezért el fogtok ítélni, de én ráütöttem a kezére. Nem nagyot, csak jelzésértékűt. (sokszor nem is vette komolyan, hanem visszaütött, azt hitte ez egy újabb játék) Mondjuk nálunk nem csak ütött, hanem durván karmolt és meg is harapott minket. Nagyon gyakran. Tetszett neki, hogy felkiáltunk, hogy aú meg ilyenek. Ezeken nevetett, azt hitte játék. Nagyon sok dolgot kipróbáltunk (pl simogatást is), de nem vált be.

Két éves múlt, és most már leszokott róla. Csak akkor csapkod, ha dühös valamiért. Néha még birkózás közben harapdál, ilyenkor közlöm vele, hogy harapós gyerekekkel nem játszik senki. Ha továbbra is harapna, akkor pedig otthagyom a nagyágyon és kijövök a szobából.

2013. szept. 4. 00:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Lefogom a kezét és komolyan (még akkor is, ha ő nevet) elmondom neki, h nem szabad, mert fáj és nem okozunk másnak fájdalmat.
2013. szept. 4. 00:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Elsô vagyok. A simogatós módszerrel én is próbálkoztam, de nálunk nem mûködött. A kutyát simizte. A macskát simizte. Még a bátyja játékrobotját is simizte. (Utóbbit még csókolgatta is.) Csak engem püfölt továbbra is rendületlenül...

Mellesleg, ha az másfél perc bünti törést okoz benne, legfeljebb majd megbeszéli felnôtt korában a pszichológusával. Annak is meg kell élni valamibôl...

2013. szept. 4. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!