Hogyan reagáljátok le ha egy masik csufolja a gyereked?
Többször elöfordul hogy gyerekem játszani akar a másikkal, viccelődik, vagy mivel relative kicsi, neha szerencsetlenul kezdeményez. Pelda hogy neki áll lövöldözni karral mutatja ratatata es mosolyogva varja hogy a masik viszonozza es bujocskazzanak ebből es hasonlok, pl amikor oroszlant jatszik is es mondja is most egy oroszlan vagyok ááá, es várja a masikat hogy ő meg cica, kutyus, mit jatszunk.
Nos. Erre reakciok pl ovis tarstol öltözőben, bamba képu "fagyerek" néz ki a fejébol es rendszerint kigunyolják"bolond vagy", pedig en neha magyarázom, hogy csak jatszani akarna.
Szoval gyermekem vidam, játszana, kezdemenyez, es rendszerint azt kapja hogy a masik csak les es bamul es nem veszi a lapot. Szerencsere azt a szot nem is ertette hogy bolond vagy. De nekem mindez ugy faj.
Még gyerekek hatalmas fantáziával. Nehogy már fél perc alatt ne tudja mit csinál a másik. Ha nem így lenne nem is tudnának egymással játszani.
Ha elkezd négykézláb ugatni egy gyerek akkor tudom, hogy most kutya. Pedig nekem már közel sem olyan élénk a fantáziám.
A gyerekek még egyszerű lények, őszinték. Ha nem akar játszani semmibe veszi a gyerekedet. Másnap majd játszanak.
Annyira igaza van az utolsó válaszadónak!
ELnézem a játszótéren a gyerekeket, a másodperc törtrésze alatt egymásra hangolódnak, ha olyanok, és pont ez a lényeg, hogy nekik a felnőttekkel ellentétben SEMMI szükségük nincs oviskorban arra, hogy előtte lefixálják a játlko jellegét és szabályait, spontán, menet közben alakulnak át a szerepek, a szabályok, stb. És nem, ha a két gyereknek van egymással dolga, akkor nem kell elmagyarázni, hogy figyelj, én most egy oroszlánnak képzelem magam, ezért mondom, hogy wááááá, te meg légyszi szintén csinálj úgy, mint egy oroszlán, és akkor mi oroszlánosat fogunk játszani. nem. Pont elég annyi a játék kezdeményezéséhez, amennyi a kérdésben szerepelt.
ha erre vevő egy kisgyerek, nagyon jó, ha nem, annak számtalan oka lehet, nem érdemes firtatni, mert azt is nagyon jól írta valaki, hogy aki az egyik nap majdhogynem sírva fakad, ha ilyen "erőszakosan" játszani hívja valaki, az a másik nap repesve fog vele játszani, vagy éppen ő kezdeményez egy másik játékot. Az ő dolguk, az ő saját kis szociális életük, és szélsőséges eseteket leszámítva nagyonis kompetensek abban, hogy kiigazodjanak benne, ha nem zavarjuk össze őket a felnőtt aggyal gyártott ítéleteinkkel, mint hogy például nem tanították meg visszaköszönni, stb.
14. Válaszolo szerint látom én is.
Probalom tanitgatni pedig, hogy közold gogy jatszol, kerdezd, hogy játszunk pl oroszlánosat, de hogy várjam el az ovodas (kiscsop.) gyerekemtol hogy szinte oktato jelleggel magyarazva celiranyosan kezdeményezzen mint joforman egy ovono. Hivd, ultesd le, rágd szajba hogy oroszlanok vagyunk, es hajrá..
Ha jelen vagyok, ezt a szerepet en jatszom el, mint pl amikor mosdoban egymas mellett pisiltek es a gyerekem átkopogott a masikhoz (szinten ertetlen reakcio ugye)es en mondtam el, hogy jatszik, kipp kopp kopogok, es erre kezdett vigyorogni, érteni es össze is "bandáztak" az ovis gyerekemtől hogy várjam en ezt el, hogy magyarázzon? Persze ahogy fentebb irtam, ő mondja is, hogy játszunk! Mosolyogva. Ebbol még mindig zero a reakcio a masik fel reszerol.
Vigasztal, hogy este viszont azt lattam, hogy tök jol elhulyeskednek egy kislannyal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!