Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagáljátok le ha egy...

Hogyan reagáljátok le ha egy masik csufolja a gyereked?

Figyelt kérdés

Többször elöfordul hogy gyerekem játszani akar a másikkal, viccelődik, vagy mivel relative kicsi, neha szerencsetlenul kezdeményez. Pelda hogy neki áll lövöldözni karral mutatja ratatata es mosolyogva varja hogy a masik viszonozza es bujocskazzanak ebből es hasonlok, pl amikor oroszlant jatszik is es mondja is most egy oroszlan vagyok ááá, es várja a masikat hogy ő meg cica, kutyus, mit jatszunk.

Nos. Erre reakciok pl ovis tarstol öltözőben, bamba képu "fagyerek" néz ki a fejébol es rendszerint kigunyolják"bolond vagy", pedig en neha magyarázom, hogy csak jatszani akarna.

Szoval gyermekem vidam, játszana, kezdemenyez, es rendszerint azt kapja hogy a masik csak les es bamul es nem veszi a lapot. Szerencsere azt a szot nem is ertette hogy bolond vagy. De nekem mindez ugy faj.

2017. dec. 13. 08:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
már bocsánat, de a "neki áll lövöldözni karral mutatja ratatata" és a "mondja is most egy oroszlan vagyok ááá" bárhogyis nézem, lenagyobb jóindulattal is furcsa viselkedés, ha a másik gyerek nem része a játéknak, csak elszenvedője. ennyiből hiába várja a gyereked a reakciót, hiszen fogalma sincs a másiknak, hogy mit akar a tiéd.
2017. dec. 13. 12:55
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
Jól pofán is b@s@nálak ha a gyerekednek olyat mondanál, hogy biztos nem tud beszélni/köszönni!!! Gondolkozz mán ember! az én gyerekem ovis és nem beszél!!!!!! Nem tud!! Nem tud köszönni sem, ha van ideje a másiknak, lenyom egy integetést. És nem tehet róla, hogy nem beszél! ez a baj a mostani szülőkkel!!! szégyeld magad. Nem is csodálkozom, hogy a nagyfiam osztályába mennyi retardált beképzelt muksó jár. hát ilyen neveléssel nemcsoda.
2017. dec. 13. 13:02
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Még gyerekek hatalmas fantáziával. Nehogy már fél perc alatt ne tudja mit csinál a másik. Ha nem így lenne nem is tudnának egymással játszani.

Ha elkezd négykézláb ugatni egy gyerek akkor tudom, hogy most kutya. Pedig nekem már közel sem olyan élénk a fantáziám.

A gyerekek még egyszerű lények, őszinték. Ha nem akar játszani semmibe veszi a gyerekedet. Másnap majd játszanak.

2017. dec. 13. 13:13
 14/24 anonim ***** válasza:
87%

Annyira igaza van az utolsó válaszadónak!

ELnézem a játszótéren a gyerekeket, a másodperc törtrésze alatt egymásra hangolódnak, ha olyanok, és pont ez a lényeg, hogy nekik a felnőttekkel ellentétben SEMMI szükségük nincs oviskorban arra, hogy előtte lefixálják a játlko jellegét és szabályait, spontán, menet közben alakulnak át a szerepek, a szabályok, stb. És nem, ha a két gyereknek van egymással dolga, akkor nem kell elmagyarázni, hogy figyelj, én most egy oroszlánnak képzelem magam, ezért mondom, hogy wááááá, te meg légyszi szintén csinálj úgy, mint egy oroszlán, és akkor mi oroszlánosat fogunk játszani. nem. Pont elég annyi a játék kezdeményezéséhez, amennyi a kérdésben szerepelt.

ha erre vevő egy kisgyerek, nagyon jó, ha nem, annak számtalan oka lehet, nem érdemes firtatni, mert azt is nagyon jól írta valaki, hogy aki az egyik nap majdhogynem sírva fakad, ha ilyen "erőszakosan" játszani hívja valaki, az a másik nap repesve fog vele játszani, vagy éppen ő kezdeményez egy másik játékot. Az ő dolguk, az ő saját kis szociális életük, és szélsőséges eseteket leszámítva nagyonis kompetensek abban, hogy kiigazodjanak benne, ha nem zavarjuk össze őket a felnőtt aggyal gyártott ítéleteinkkel, mint hogy például nem tanították meg visszaköszönni, stb.

2017. dec. 13. 13:33
 15/24 anonim ***** válasza:
50%
Kedves 12-es válaszoló, én nagyon megértem, hogy megbántott az illető hozzászólás, de azért a reakciód sem igazságos. Ha ovis korában nem beszél még a kisgyermeked, azt Te is nagyon jó tudod, hogy nem átlagos, és biztos, hogy rajta vagytok azon, hogy megkapja a számára szükséges segítséget, fejlesztést. És mivel emellett biztosan nagyon ügyes, szép és okos kisgyerek, nincs ráírva, hogy azért nem köszön, mert tényleg nem is tud. nem ez az átlagos, ezt fogadd el, a lgeritkább esetben igaz az, hogy tényleg azért nem köszön, mert nem képes rá fizikailag. nem kell pofán b**ni senkit, még virtuálisan sem, akkor sem, ha a másik szülő (is!!!!) követ el hibát.
2017. dec. 13. 13:37
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki követ el hibát. DE! egy szülőnek éppen nem az a feladata, hogy egy kispajtást leszóljon a saját gyereke előtt. Én ilyenkor mindig azt mondtam, biztos nem hallotta vagy hasonlókat, ha hiányolta. Nem a legjobb iránymutatás egy kisgyerek számára, ha ANYA (aki a mindent tudó ugye egy kicsi szemében) jól leszól egy másikat.
2017. dec. 13. 13:41
 17/24 anonim ***** válasza:
46%
Kedves pofánb.szós, látom milyen kultúrált vagy így inkább nem reagálnám le amit írtál. Falusi óvodáról beszélek ahol minden gyereket ismerek és a szülőket is. Evidens, hogy ha tudom, hogy nem tud beszélni a kisgyerek akkor nem mondok ilyet, ennyire parasztnak nem kell nézni. 1-2 írásom alapján pedig kár elítélni! A kislány egy beképzeld kis b.nkó, elnézést kérek, nem szokásom ilyet mondani gyerekekre (még ha jelenleg ilyennek is gondoltok) de ő az, és ezért is csúszott akkor ki a számon. Nem mászkálok minden nap ilyen mondatokkal az óvodában, én elmeséltem 2 történetet, lehet, hogy rosszul tettem, részben igazatok van de én voltam benne a szituációban. Nem vagyok egy gonosz némber de bizony van 1-2 gyerek akiknél már kicsúszhat 1-1 ilyen. Elnézést ha bárkit megbántottam ezzel, én sem vagyok tökéletes.
2017. dec. 13. 14:13
 18/24 anonim ***** válasza:
78%
hogy biztos nem tud beszélni - ha az én gyerekemre mondasz ilyen nyilvánvaló ostobaságot, nem teszed zsebre, amit kapsz.
2017. dec. 13. 14:18
 19/24 anonim ***** válasza:
74%
Akarhogy ragozzatok, 2 gyerek van: aki dominal, es akin uralkodnak. Igy lesz ez felnottkoraig, lesznek a "gáz" es lesznek a "menő" emberek. Arra neveld, hogy sose menjen el az onbizalma az ilyen dolgoktol. Majd rajon, hogy nem mindenki egy mesekönyvbeli cukipofa, akivel jatszani lehet. De ha eleg onbizalma van, es nem csak a tulzott udvariassagot es korrektseget pumpaljatok belé, hanem némi vaganysagot is, akkor van eselye arra, hogy ne o legyen az akit mindig szivatnak.
2017. dec. 13. 15:15
 20/24 A kérdező kommentje:

14. Válaszolo szerint látom én is.

Probalom tanitgatni pedig, hogy közold gogy jatszol, kerdezd, hogy játszunk pl oroszlánosat, de hogy várjam el az ovodas (kiscsop.) gyerekemtol hogy szinte oktato jelleggel magyarazva celiranyosan kezdeményezzen mint joforman egy ovono. Hivd, ultesd le, rágd szajba hogy oroszlanok vagyunk, es hajrá..

Ha jelen vagyok, ezt a szerepet en jatszom el, mint pl amikor mosdoban egymas mellett pisiltek es a gyerekem átkopogott a masikhoz (szinten ertetlen reakcio ugye)es en mondtam el, hogy jatszik, kipp kopp kopogok, es erre kezdett vigyorogni, érteni es össze is "bandáztak" az ovis gyerekemtől hogy várjam en ezt el, hogy magyarázzon? Persze ahogy fentebb irtam, ő mondja is, hogy játszunk! Mosolyogva. Ebbol még mindig zero a reakcio a masik fel reszerol.

Vigasztal, hogy este viszont azt lattam, hogy tök jol elhulyeskednek egy kislannyal :)

2017. dec. 13. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!