Mit szólnátok ha egyedül a ti gyereketek nem kapott volna mikulás csomagot az osztályában mert nem fizettétek volna be időben az osztálypénzt?
Ha a szülői munkaközösség vezetője nem vett volna egyedül a te gyerekednek semmit úgy hogy mindenki kapott mikuláscsokit azért mert fél évi osztálypénzel le vagy maradva. Osztályfőnök ebbe nem kíván beleavatkozni több szülő pedig úgy van vele hogy "én a saját gyerekemért fizetek nem máséért". A 7 éves gyerekedet pedig csúfolják már napok óta hogy csórikáék és nagyon rosszul esik ez neki.
Amúgy nem az én gyerekemről van szó.
20!
Itt iskolás gyerekekről beszélünk. Minimum 6 éve szült. Honnan tudod, hogy anno nem megfelelő volt az anyagi helyzete? Az anyuka pl akit említettem egy autobalesetben elvesztette a férjét, ő pedig lerokkant. Az eredeti két jövedelem helyett jutott neki egy rokkantnyugdij, arvasagi - meg a több milliós lakashitel. Nyilván előre tudta, hogy özvegy lesz mire a gyereke iskolába kerül, ugye? Agyatlan
"Egyébként meg akinek nincs pénze, az minek szül?"
Tényleg nem fogják fel egyesek hogy senki anyagi helyzete nincs bebetonozva? Akkor ne szüljön SENKI, hiszen betegség, állás elvesztése, házastárs halála. vagy simán válás, AKÁRMI történhet. Persze van akinek ezt felfogni túl nagy agymunka...
21, nem védek senkit, de mi pl ezért fizetünk élet- és baleset biztosítást, illetve törlesztő biztosítást.
Pont mert bármikor bármi történhet.
Ja és 4,5 éves a fiam, az 5. szülinapján végtörlesszük a házat. Mert előre gondolkodtunk (nem, nem segítségből, saját erőből).
SZóval szerintem az a felelősségteljes gyerekvállalás, ha az ember gondol a jövőjére. Ma már mindent lehet biztosítani, csak arra ugye fizetni kell. És egyszerűbb sírni, amikor beüt a baj.
De ez már nagyon nem az eredeti kérdáshez taartozik.
Akinél meg magas a havi osztálypénz (valaki írta: 3000/hó), az az első szülőin jelezheti, hogy ez neki sok, mert általában megszavaztatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!