Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnátok ha egyedül a ti...

Mit szólnátok ha egyedül a ti gyereketek nem kapott volna mikulás csomagot az osztályában mert nem fizettétek volna be időben az osztálypénzt?

Figyelt kérdés

Ha a szülői munkaközösség vezetője nem vett volna egyedül a te gyerekednek semmit úgy hogy mindenki kapott mikuláscsokit azért mert fél évi osztálypénzel le vagy maradva. Osztályfőnök ebbe nem kíván beleavatkozni több szülő pedig úgy van vele hogy "én a saját gyerekemért fizetek nem máséért". A 7 éves gyerekedet pedig csúfolják már napok óta hogy csórikáék és nagyon rosszul esik ez neki.

Amúgy nem az én gyerekemről van szó.

2017. dec. 12. 05:23
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
65%

A gyereket sajnálom, de attól még jogos volt.

Nekünk középsuliba is volt egy ilyen csaj, állította, hogy szegények, éheznek, stb. (De azért túlsúlyos meg hajfestékre, sminkre volt pénz.) A lényeg, hogy soha nem fizettek be semmit, de az osztályfőnök mindig finanszírozta az osztálypénzből. Ezek csak kis apróságok voltak, harisnya, kokárda aztán odáig fajult a dolog, hogy a szalagavatós kosztümjét nem akarta kifizetni. Hiába mondták, hogy nem kell egyszerre, ha évvégére lesz meg úgy is jó. És még az anyukának állt feljebb, hogy mit hívogatják őt (szülőire nem ment el). A csaj meg azzal magyarázta, hogy a lány, akinek az anyukája varrta nem kérte el tőle. (Miért kéne külön kérni? A boltba sem kell külön mondani, hogy fizess.) Végül a csaj el sem jött a szalagavatóra, de nem szólt előtte senkinek és a próbákra is járt. Műsor előrt 5 perccel még utána kellett telefonálgatni, hogy hol van, mire benyögte, hogy nem volt kedve eljönni. (De azért a szalagja az kellett neki, amit szintén mi fizettünk.) Év végén dobtunk össze pénzt az ofő ajándékéra, úgy egyeztünk meg, hogy mindenki ad 200 Ft-ot vagy ha akar akkor többet. (Több, mint 30-an voltunk.) Egyedül ez a csaj nem adott, mert "hónap vége van", de azért kóla meg miegyéb az volt. Utána meg megsértődött, amiért nem engedtük, hogy aláírja a csokron a szalagot. Itt már szinte felnőtt emberről volt szó, támogatásokat is kapott, ami a saját pénze volt és így sem fizetett. Kicsi gyerekeket nagyon sajnálom, akik így járnak, mert ők nem tudnak ellene tenni, de ez nem az iskola hibája, hanem a szülőké.

2017. dec. 12. 07:13
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ilyen. Azzal a különbséggel, hogy ikrek voltak a gyerekek és simán ki tudták volna fizetni csak egyszerűen nem tették meg. Első pár évben kaptak ők is csomagot, ha jól emlékszem 5-6.-ban volt előszőr, hogy az szmks szülők megelégelték. Szerintem jogos volt. Nyilván nem az a 2db mikuláscsomag lett volna drága. De így konkrétan semmibe nem szálltak bele.
2017. dec. 12. 07:18
 13/50 A kérdező kommentje:
Anno ez a dolog odáig fajult hogy az akkor osztályomban a szülői munkaközösség vezetője bement amikor kb 5.-6. Osok lehettünk és köszönetet mondott mindenkinek hogy fizeti az osztálypénzt és igy minden fontos dologra jut pénz. Viszont utána hangosan az osztály előtt megkérdezte attól a lánytól hogy miért marad el sokszor az anyukája a pénzzel és hogy az iskola szervezzen e nekik adománygyűjtést...Akkor még felse fogtam mit érezhetett de mostmár értem miért váltott iskolát...
2017. dec. 12. 07:21
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, szegény gyerek. Általánosban is volt olyan, aki nem tudott fizetni, de diszkréten kezelték, nem hogy így megalázni szegényt.

Ha az én gyerekem kerülne ilyen helyzetbe akkor szomszédtól, rokonoktól, akárkitől kérnék csokit, mandarint, amit ad és csinálnék belőle neki csomagot, hogy legalább azt adják oda vagy be sem vinném aznap. Sok szülővel az a baj, hogy ha kisegítik ilyenekben akkor visszaél vele, természetesnek veszi, hogy majd az osztálypénzből megy minden és az lesz, mint nálunk, hogy több, mint 10 000 Ft-os tételt is csak várja, hogy fizessék ki. (Főleg, hogy az nem is osztálypénzből ment, csak akinek nem telt rá onnan megelőlegezték.) Ha tudnám, hogy a szülő tényleg önhibáján kívül került ilyen helyzetbe és igyekszik változtatni akkor kifizettem volna a csomagot, de a legtöbbször ezek lecsúszott szülők, akiknek esze ágában nincs változtatni a helyzeten.

11. voltam.

2017. dec. 12. 07:33
 15/50 anonim ***** válasza:
66%

Jogos a dolog...

Az oviba vannak akik egy fillért nem fizettek be az elmúlt 2 évbe (feldobtak szankciókat most év elején,mert amúgy a gyereken kívül soha semmit nem kellett vinni,mindent a csoportpénzből vesznek még a fogkeféket is 2 havonta)de továbbra se fizetnek. Mondjuk ez nincs nagydobra verve,de amikor fizetek látom a papíron amikor lapozgatnak,hogy kiknél nincs befizetés.

A suliba nem tudom,hogy állunk ezen a téren...az ofő nyitott egy számlát a helyi takszövnél és utalgatjuk oda a pénzt, minden év végén elszámol és ami maradt még az vissza van osztva a gyerekeknek és hozzák haza.

Viszont én úgy gondolom,hogy egyik gyerek se tehet erről és abszolút nem a gyerek sara és annál aki nem fizet, sokkal jobban szégyellheti magát az aki egy osztály előtt megszégyenít egy gyereket a szülei miatt!!!

2017. dec. 12. 07:49
 16/50 anonim ***** válasza:
90%

Nalunk anno volt egy anyuka, aki egyedul nevelte a gyereket és nagyon nehéz anyagi helyzetben volt. Még a legelső szülői értekezleten elmondta, hogy ő nem fog tudni osztalypenzt, kirándulást, mikulascsomagot és hasonlókat fizetni, így kéri, hogy ilyen események előtt jelezzen a tanár neki és akkor a gyerek itthon marad. Mi megszavaztuk, hogy a gyereke minden ilyen költségét mi fizetjük, arányosan elosztva a többi szulo között. Mondjuk ez az anyuka volt mindig az első, aki ugrott, ha az osztálynak vagy az iskolának bármi segítségre szüksége volt.

Nem tartom helyesnek amúgy a gyerek nyilvános megalazasat a szulo anyagi helyzete, vagy hanyagság miatt. Az a tanár, akiket engedte, nem való pedagógusnak és az a szülői munkakozosseg, aki ezt kitalálta idiótak gyülekezete

2017. dec. 12. 08:14
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

Több, mint megalázó a gyereknek! Ebbe kell belegondolni. Aki ilyen eszközhöz folyamodott anno, vagy folyamodik ma is, abba nem sok empátia szorult a gyerek irányába.

A szülővel tisztáztam volna az eset előtt a helyzetet, hogy nézd elmaradásotok van, de legalább a mikulás csomag árát jó lenne ideadni, a többit majd rendezzük. Mert ez olyan, mintha mondjuk az áramszolgáltató fizetési felszólítás nélkül egy pillanat alatt lekapcsolná az áramot.

Csak azért ez a véleményem, mert anno nálunk is volt ilyen gyerek, mélységesen megalázták hasonló módon, azóta az osztalytalálkozókra sem jön el soha. :( Tudjátok ez azért mèlyebb sebet hagy, mint gondolnánk.

Ha ilyen szmk-s szituban nekem kéne döntenem, fèlre tenném a kicsinyes bosszú eszközét, mert CSAK a gyereket bántom vele, aki az égvilagon semmiről nem tehet.

2017. dec. 12. 08:17
 18/50 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg hivatalosan nem is kergetnek osztalypenzt, vagy csoportpenzt, hasonlókat se iskolák, se óvodák. Az összeg feletti szavauasrol meg annyit, hogy nem mindenki akarja magát megalazni azzal, hogy elmondja, neki az a pár 100 forint is rengeteg pénz. Lehet jönni a minek vállalt gyereket az ilyen mondokaval, de felesleges, mert az ember bármikor kerülhet kilátástalan anyagi helyzetbe.
2017. dec. 12. 08:19
 19/50 anonim ***** válasza:
57%

"osztályfőnők ebbe nem kíván beleavatkozni"

Ez itt a gond. Ilyen pedagógusaink vannak. Lehet, hogy az osztálypénz nem fizetése miatt van szülő, aki ezt jogosnak tartja (egy gyerek megalázását... erre inkább nem is mondok semmit), de ez a pedagógus lesz az, aki ha bármilyen sérelem éri a gyereketeket, abba aem fog beleavatkozni. Lehet neki tapsolni. Meg a kedves szmk-s szülőknek. Én is az vagyok. Nálunk is van, aki rendszertelenül fizet. Privátban megbeszéltük. Volt, aki csak feledékeny volt, utólag fizette, de az egyik anyukának gond volt a fizetés, mert egyedül maradt a 2 gyerekével. Nem csináltunk ügyet belőle természetesen.

2017. dec. 12. 08:30
 20/50 anonim ***** válasza:
26%

Félévi osztálypénz az azért nem kevés, nekünk 3000 volt havonta, az 18 000 forint.

Egyébként meg akinek nincs pénze, az minek szül? Vagy 18 évesen közli a gyerekével, hogy mehetsz a szalag mellé, mert igaz, megcsináltunk anno, de taníttatni már nem futja, oldd meg?!

2017. dec. 12. 09:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!