A gyerekkori bántalmazás feldolgozható segítség nélkül?
10 éves koromig vertek otthon elég gyakran és kiadósan. Ha nem engem akkor a bátyámat. Az még rosszabb volt. Később ezek megszűntek de a szóbeli bántások, manipulálások, megszégyenítések megmaradtak.
Eddig egyedül elviseltem a folytonos bűntudatot (mert nem szeretem a szüleimet), magányosság érzetet, gyűlöletet magammal szemben, félelmet az emberi kapcsolatoktól, depressziót, alvászavart, öngyilkossági gondolatokat. De most összejöttem egy sráccal és félek, hogy emiatt fog elhagyni vagy megutálni. Próbáltam finoman közölni vele, hogy menjen el és keressen egy szeretetre méltó embert aki lelkileg kiegyensúlyozottabb de nem állíthattam oda, hogy "figyeljmár engem vertek otthon". Szóval szeretném leküzdeni ezeket a dolgokat, hogy normális legyek.
Köszönöm a válaszokat
18/l
Nem tudom hogy feldolgozhato-e. En is bantalmazott gyerek vagyok, sot, az alkoholista anyam a gyerekbantalmazas minden formajat kipipalta, ha ez most tortenne talan meg le is csuknak, de sajnos a 80-as evekben senkit nem erdekelt.
Azt gondolom hogy soha nem lettunk olyanok sem en, sem a tesom amilyen a tobbi normalis gyerekkort elt ember. A mai napig onertelekesi problemaink vannak, es ahogy az evek mulnak, egyre inkabb elojonnek a fajdalmas emlekek. Fiatalon kevesse fajt ez, hiszen meg elottunk volt az elet, na meg el voltunk foglalva jobban az eletunkkel. Csak igy kozepkor fele dobbensz ra, hogy milyen szinten hatranyban voltal es vagy a mai napig azokhoz kepest akik normalisan nohettek fel.
A kerdesedre nekem az lenne a valaszom, hogy ha sulyos volt a bantalmazas, akkor szukseged lesz majd elobb-utobb szakemberre, de sajnos kesobbi eletedben barmikor elojohet, foleg ha a bantalmazas, hanyagolas stb es az ebbol fakado kovetkezmenyek miatt az eleted majd estleg nem ugy alakul ahogyan szeretned.
Igen.
Rosszul gondolkodsz. Magadban keresed hibát, mikor más megnyilvánulása van. Te hibád nem lehet, más ember elméjének torzultságai.
Én nagyon nagyon szeretlek. Legjobbat neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!