Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagáltatok volna erre...

Hogyan reagáltatok volna erre a megnyílvánulásra?

Figyelt kérdés

Ma elvittem magammal postára a 2 éves fiamat.

Átkellett vennem egy csomagot.

Nem is volt semmi gond, amíg alá nem kellett írnom.

Akkor meglátta a tollat és kérte.

Nem kapta meg így nagy hisztit csapott a postabolt előtt.

Levágta magát és üvöltött.

Állt ott egy nő,aki hírtelen megszólalt.

Elkezdte kérdezni hogy hol van a biztonsági őr,mert ki kellene vinni ezt a KÖLYKÖT!!!

A biztonsági őr a bejárat előtt állt,de nem szólt semmit.

Én épp a fiamat csillapítottam, aztán felvettem és megfordultam a nő felé.

Mondtam neki hogy az én fiam NEM kölyök, hanem gyerek!

Erre azt válaszolta hogy: nem úgy néz ki.

Én erre mondtam hogy: maga sem úgy néz ki, mint egy normális ember!

Mivel továbbra is sirdogált a gyerek,igy inkább hagytam és mentem.

Még kint megszólított a biztonsági őr,hogy mindig ilyen huncut a gyerek?

De ő mosolyogva,kedvesen mondta.

Mondtam hogy sajnos igen,de hihetetlen hogy milyen bunkó emberek vannak.

Erre mondta hogy ő sajnos az ellen tenni nemtud.

Nekem nagyon rosszul esett hogy az a nő úgy beszélt a gyerekemről és legszivesebben kiosztottam volna,csak azért nem tettem mert még sírt a fiam.

Szerintem nincs joga senkinek ahhoz hogy csak igy beszólogasson.

Más gyerek is viselkedik így.

Én még soha csúnyán se néztem más gyerekére, nem még hogy oda is szóljak.

Jó hogy nem várják el, hogy rögtön elverjem a gyereket.

Nincs ráhagyva egyébként semmi,de egy extrán akaratos gyerekről van szó.

Van elég bajom vele,nincs szükségem még ilyen bunkó gyerekgyülölő némberekre is.

Bánom nagyon hogy nem kiabáltam le a haját a fejéről!!!

Ti mit tettetek volna?

2017. aug. 29. 16:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
54%

Nem feltetlenul a hiszti volt a baj.

Az idősebb asszonyoknak totális jellemzője, hogy beszólnak anyáknak, indoktol független, nagypofával ráadásul.

2017. aug. 29. 18:44
 22/39 anonim ***** válasza:
53%

És a reagálás lemaradt.

Szoval nekem legutoljara egy olyan szolt be aki a kocsival indult volna be utcai feljaron a garázsába, a gyerekem a járdán épp felé tartott futobicajjal, termeszetes lendultem utána, szoltam álljon meg, szépen várakoztunk mint egy zebránál, csak épp felmértem a helyzetet, hogy a sofőr amugy szét sem néz felhajtas előtt, nem figyel a környezetre es nagy summal hajtana a garàzsba, hát én kb a szemeimmel ölni tudtam volna, hogy lehet ekkora paraszt valaki raadasul gyerekövezetben (mellettunk játszoter, stb)erre, ő áll neki üvölteni, hogy a gyerekemre figyelnék oda...ránk, akik álltunk es vártunk, a kezem is a gyereken volt..

Nos. Valaki szepen magyarazta hogy valoszinu bizonytalan a vezetésben es az ilyenek mindig anyáznak, ne vegyem magamra.

De. Mivel a beszéd ezeknél nem ér semmit, igy legközelebb én fel fogom képelni a következő parasztot az biztos. Vagy ráöntök egy üveg vizet hogy ne az agressziot tanulja a gyerek.

2017. aug. 29. 18:55
 23/39 anonim ***** válasza:
88%

A világ tele van bunkó nagykorúakkal, ez van. De egyébként a gyermeked, mivel 2 éves, természetes, hogy vannak olykor ilyen megnyilvánulásai, sőt, szükséges, mivel dackorszakban van, ezt meg kell élnie a pszichés fejlődéséhez, mivel ekkoriban alakul ki az éntudat (ilyenkor még nem kellően differenciált az érzelemkimutatás, és a szocializáció terén se várható el ettől kifinomultabb megnyilvánulás).

Szóval a gyermekeddel semmi gond (a leírás alapján). A nővel van gond, aki beszólt nektek... De hát lépj tovább ezen... A világ tele van bunkó nagykorúakkal... Lehet, hogy ők benne ragadtak a dackorszakban, és az már gond, mert 18 évesen már nem ott kellene tartani...

2017. aug. 29. 19:52
 24/39 anonim ***** válasza:
33%

Mellesleg járdára ész nélkül fel sem lehetne hajtani...

A lepontozok is jo hulyék lehetnek. Az ilyeneknek kéne összekerülni a saját színvonalukkal.ugy legyen.

2017. aug. 29. 19:53
 25/39 anonim ***** válasza:
67%

Azért az ordítós hiszti nem "huncutság", és a másiknak rohadt idegesítő.

Én sem szólok meg ezért senkit, mert életkori dolog, de utálom :)

2017. aug. 29. 20:20
 26/39 anonim ***** válasza:
86%
Két gyerekem van. Az egyik áldott jó gyerek, ha azt mondtam neki a boltban, hogy most nincs csoki, akkor szó nélkül elfogadta. A másik egy ördögfióka, nem egyszer verte magát a földhöz boltban. Ugyanaz a nevelés, sőt nála sokkal következetesebbek és szigorúbbak vagyunk, mert muszáj. Idő volt, de kinőtte. Erősen habitus függő a dackorszak megnyilvánulásai.
2017. aug. 29. 21:15
 27/39 anonim ***** válasza:
72%
Kár volt ide kiírnod.. túl sok a bunkó itt!
2017. aug. 29. 21:31
 28/39 anonim ***** válasza:
72%

"Az utcán sikítozó és toporzékoló gyereknek ne vegyük meg a fagylaltot csupán azért, nehogy mások megszóljanak. Viseljük el, bírjuk ki ezt a jelenetet. A kitartó nyugalom, a halk hang és a dühöngésre is kedvesen közömbös következetesség általában célt ér, pláne ha még a figyelmét is el tudjuk terelni… Ebben tehát ne engedjünk. De azt például, hogy csúszik-mászik a földön, hogy koszos és szakadt lesz a nap végére, nem szabad korlátozni."

Ezt irja Vekerdy. Es hogy aprosagokon ne nyissunk vitat egy dackorszakossal, de a fontos dolgokban ne engedjunk neki. Es igen, vegyuk tudomasul, hogy uvolt es foldhoz veri magat, mert ez a korral jar. Nyilvan nem tetszik ez a jarokeloknek, de hat ez van.

Amugy akik az '50-es - '60-as evekben voltak kisgyermekes szulok, azok tudnak megutkozni a dackorszak sajatossagain. Mert abban az idoben "idomitottak" a gyerekeket, a helytelen viselkedesert pofon jart. Eleg hamar leszoktak a hosztirol, de neurotikus felnott lett sokukbol. A masik "beszologatos" reteg a gyermektelenek. Mikor nem voltak gyerekeim, en is a fejemet csovaltam, mikor ilyeneket lattam, es "tudtam" (hahaha), hogy en majd mennyire maskepp fogom csinalni. Akinek van gyereke, az mar csak rohog ezen.

(Off: persze a mai gyermeknevelesi trend sem jobb az '50-es evek szokasainal, epp a masik veglet sokszor...)

2017. aug. 29. 21:42
 29/39 A kérdező kommentje:

#18-as,DE igen, egy 2 évesnél a földhözverős hiszti még a dackorszak része.

Ha egy 4 évesről lenne szó,azt mondanám igazad van, mert az már nevelés kérdése.

2017. aug. 29. 22:17
 30/39 A kérdező kommentje:

#19,pedig tényleg ilyen a gyerek!

Nem vagyok tökéletes anya,a párom sem tökéletes apa,mert tökéletes NINCS!

Mondhatni születésétől fogva ennyire akaratos.

Ha valamit a fejébe vesz ahhoz mindenáron ragaszkodik,ha pedig valamit nem akar, akkor lehozhatjuk a csillagos eget akkor sem érünk el vele semmit!!!

Következetesen neveljük,pláne én.

Ha valamire azt mondom nem, akkor ahhoz ragaszkodok a századik próbálkozásnál is!

Viszont a fiam, ha kell bepróbálkozik százegyedszerre is!

Nagyon hevesvérmérsékletű.

Ha ideges képes bármit földhöz vágni,ami a kezébe kerül.

Hiába csapok a kezére ilyenkor és kiabálok rá hogy ezt nem szabad a következő alkalommal ugyanúgy megteszi.

Na de felpofozni biztos hogy nem fogom akkor sem,ha mások szerint az lenne a megoldás.

A gyerek ne azért tanuljon már meg viselkedni, mert fél a veréstől!

2017. aug. 29. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!