Nagyon kíváncsi vagyok ezt ti anyukák hogy reagáltátok volna le? Normális ez a viselkedés egy kislánytól?
sok sok komoly beszélgetés, szerepjáték, és rajzoltatás kell, amiből ki tudod deríteni ez miért van, mert ezek nem egyszerű csínytevések.
Lehet akár a féltékenység is, de nem hallhat valakitől ilyeneket, mert azért kicsit meredek, hogy egy öt éves találjon ki ilyeneket
Szerintem egyrészt féltékeny, (kistesó), Apa és Anya "nem csak engem szeret", másrészt az oviban is ilyen gonoszak egymással a gyerkőcök, tehát a "jó példát" onnan hozza haza, harmad részt te is érzékenyebb vagy ami természetes az állapotodban.
Ha nagyon eldurvul és úgy érzed ezt nem tudod már tolerálni akkor egy sarokba állítós gondolkozós dolog biztosan célt ér. Legalábbis nálunk hatásos szokott lenni, ámbár nem ilyen okok vezetnek a sarokig :) De túlságosan ne akadj ki, mert ez egy életkori sajátosság is szerintem, bár az én kislányom még nem csinálja, pedig pont egyidős a tiéddel, de ami késik az nem múlik szokták mondani :)
Azért a fejét ne akard szétverni... se sarokba állítani, büntetni, ovira fogni mindent!!!
Ezek a Kislányaid jelzései valamire amit Magatokban, a családotokban, az Életetekben az Őt ért változásokban kellene keresni! Valamit nem tud máshogy lereagálni, kezelni, mert még CSAK 5 éves! Lehet féltékenység, félelem, és az egyedül alvás a költözés miatt, szeretethiány...
Ne, haragudj, nem akarlak kioktatni, de azzal, hogy te is "vissza" bántod, semmit nem oldasz meg! Sőt...!
Mindenképp sok-sok türelemmel és beszélgetéssel kideríteném az okot, amiért ilyen gúnyolódós és féltékeny lett a szülők egymás iránt kimutatott szeretetére és a várandóságra! Mivel azt írtad nem volt ilyen régen, szerintem meg fogod találni az okot!
Pont az "apaba szerelmes vagyok" korszakban van. Raadasul sok valtozas is tortent.
El fog mulni, nsgyon nehez, de sok turelmet kivanok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!