Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kíváncsi vagyok ezt ti...

Nagyon kíváncsi vagyok ezt ti anyukák hogy reagáltátok volna le? Normális ez a viselkedés egy kislánytól?

Figyelt kérdés
Hogy reagálnátok le ha az 5 és fél éves lányotok elkezdene veletek gúnyolódni? Eddig nem volt gond, de mostanában kezd szemtelen lenni. Olyanokat beszólogat sokszor amivel tudja hogy direkt bánthat. Nagyon kis gonosz sokszor. Alapból nincs baj vele, nem hisztizik jó kislány de néha előjönnek ezek a flegma dolgai és még jót nevet is rajta ha gúnyolódhat, mert az szerinte vicces. Sokszor "féltékeny", ha adok egy puszit az apjának, vagy ölelgetem úgy tud rám nézni mint aki ölni tudna a szemével. Meg olyanokat mond, hogy "az apa már nem szerelmes beléd". "Az apa már mást szeret" és ezt mind olyan gyűlölettel tudja mondani... Ma konkrétan játszottunk az ágyban, csikiztem erre ő elkezdett megint gúnyolódni, hogy " Úgysem fog kiszületni a babád, he-he, nem fog megszületni" (18 hetes terhes vagyok) először köpni nyelni nem bírtam megint. Azt éreztem, hogy fogom és szétverem a fejét, mert már szörnyen kis gonosz tud lenni. Gondoltam mielőtt felképelem elmegyek lefürdeni addig is megnyugszok. Most nem írnék semmit a reakciómról arra lennék kíváncsi egy ilyen beszólást hogyan reagálnátok le? Hogyan kezelnétek az ilyen viselkedést? A ti gyereketek is viselkedik így? Vajon miért csinálja ezt?
2014. jan. 26. 22:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Nem mindegy, hogy eddig is ilyen volt, vagy csak mióta terhes vagy? Ha utóbbi, akkor a féltékenység miatt van. Foglalkozz vele sokat, beszélgessetek. Az ilyen gonoszkodást is meg kell beszélni, miért mondja. Ha semmi nem használ, büntetés. Addig csinálja, amíg idegesíthet vele.
2014. jan. 26. 22:10
 2/16 anonim ***** válasza:
72%
nem lehet hogy feltekeny a szuletendo kistesora? lehet azt hiszi hogy ha o megszuletik akkir vele senki nem fog foglalkozni. beszelj vele amikor igy megbant hogy igy nem beszelhet mert ez faj.
2014. jan. 26. 22:12
 3/16 anonim ***** válasza:

sok sok komoly beszélgetés, szerepjáték, és rajzoltatás kell, amiből ki tudod deríteni ez miért van, mert ezek nem egyszerű csínytevések.

Lehet akár a féltékenység is, de nem hallhat valakitől ilyeneket, mert azért kicsit meredek, hogy egy öt éves találjon ki ilyeneket

2014. jan. 26. 22:14
 4/16 Jégtánc ***** válasza:
72%
Fél hogy elveszti a szereteted ha megszületik a kistesó.Szerintem azért bánt direkt.Nem tudom hogy reagáltam volna mert nálunk nem volt ilyen probléma.Biztosítsd továbbra is a szeretetedről,mond meg neki hogy anyát ezzel szomorúvá teszi ha ilyet mond de ettől még ugyanúgy szereted és nem fog változni.Ha majd megszületett a kistesó,törekedj arra hogy néha legyen csajos nap ,amikor csak ti ketten csináltok valamit.
2014. jan. 26. 22:14
 5/16 anonim ***** válasza:
Ülj le vele és beszélgessetek, mondd el neki hogy szereted és ha a baba megszületik semmi nem fog változni, és kérd meg rá hgoy ne mondjon ilyeneket, valahogy nyugtasd meg, ha meg nem sikerül a dolog kérd meg a férjed hogy ő beszéljen vele, ha ez sem válik be adj neki egy pofont, valami kis szolídat hogy érezze a súlyát a kimondott dolgainak. De egyszer úgyis megunja, gyerek még.
2014. jan. 26. 22:15
 6/16 anonim ***** válasza:

Szerintem egyrészt féltékeny, (kistesó), Apa és Anya "nem csak engem szeret", másrészt az oviban is ilyen gonoszak egymással a gyerkőcök, tehát a "jó példát" onnan hozza haza, harmad részt te is érzékenyebb vagy ami természetes az állapotodban.

Ha nagyon eldurvul és úgy érzed ezt nem tudod már tolerálni akkor egy sarokba állítós gondolkozós dolog biztosan célt ér. Legalábbis nálunk hatásos szokott lenni, ámbár nem ilyen okok vezetnek a sarokig :) De túlságosan ne akadj ki, mert ez egy életkori sajátosság is szerintem, bár az én kislányom még nem csinálja, pedig pont egyidős a tiéddel, de ami késik az nem múlik szokták mondani :)

2014. jan. 26. 22:28
 7/16 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy még gyerek de ezek a megnyilvánulásai inkább ijesztőek nem gyerekesek. A tesóra biztos nem féltékeny, mert a tesóról előtte nem is beszélgetünk és előtte hogy kiderült volna hogy babát várok akkor is gonoszkodott néha. Pár hónapja költöztünk új lakásba, előtte a mamával aludt egy szobában. Most azért is hibáztat minket, hogy mi együtt alszunk neki meg egyedül kell. A tesót várja is, hogy jöjjön mert akkor ő sem lesz egyedül, mindig örömmel beszél a tesóról, de ezek a gonoszkodások látszik rajta hogy öröm neki mikor így megbánthat és tényleg utálatot érzek ilyenkor rajta pedig semmi rosszat nem csinálok, játszunk sokat, foglalkozok vele. Az apja meg ordibálhat vele csinálhat bármit rá nem haragszik.
2014. jan. 26. 22:29
 8/16 anonim ***** válasza:
72%
Leírtad a választ. Megváltozott életkörülmények, melyeket negatívumként él meg. Költözés, egyedül alvás stb... Majd elmúlik nála. És továbbra is tartom az ovihoz fűződő véleményemet. Ne vedd a szivedre, inkább tégy úgy, mintha meg sem hallanád ezeket a kis megjegyzéseit, vagy marad a sarokban gondolkozás.
2014. jan. 26. 22:45
 9/16 anonim ***** válasza:
29%

Azért a fejét ne akard szétverni... se sarokba állítani, büntetni, ovira fogni mindent!!!

Ezek a Kislányaid jelzései valamire amit Magatokban, a családotokban, az Életetekben az Őt ért változásokban kellene keresni! Valamit nem tud máshogy lereagálni, kezelni, mert még CSAK 5 éves! Lehet féltékenység, félelem, és az egyedül alvás a költözés miatt, szeretethiány...

Ne, haragudj, nem akarlak kioktatni, de azzal, hogy te is "vissza" bántod, semmit nem oldasz meg! Sőt...!

Mindenképp sok-sok türelemmel és beszélgetéssel kideríteném az okot, amiért ilyen gúnyolódós és féltékeny lett a szülők egymás iránt kimutatott szeretetére és a várandóságra! Mivel azt írtad nem volt ilyen régen, szerintem meg fogod találni az okot!

2014. jan. 26. 23:05
 10/16 anonim ***** válasza:

Pont az "apaba szerelmes vagyok" korszakban van. Raadasul sok valtozas is tortent.

El fog mulni, nsgyon nehez, de sok turelmet kivanok neked.

2014. jan. 27. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!