Ez átlagos viselkedés egy nagycsoportostól?
Fiú, az óvodában csak a játékvonattal játszik, semmi mással, ha nincs aki vele (mellette) tologassa, akkor egyedül játszik. Önszántából nem csinál, csak a nagyon kötelező csoportos foglalkozásban vesz részt, mint a karácsonyi daltanulás. Otthon csak és kizárólag legózni hajlandó, ha rajzolni, festeni, kirakózni, pötyizni szeretnénk vele, sírva fakad. Kimenni a kertbe, vagy sétálni, kirándulni utál, ha kimegyünk, mert levegőzni kell, akkor fél percenként kérdezi, mikor érünk haza, még akkor is, ha pl csak odafele megyünk, nem vissza, és ezt 10szer el is mondtuk.
Ha legózunk (vonat), és nem pont azt csinálom amit kigondolt, pl másik irányba tolom, amivel én vagyok, akkor olyan elkeseredett lesz, mint 3 évesek szoktak ilyenkor.
Én sejtem, hogy ez nem átlagos, de valaki tapasztalt már ilyesmit? Vagy normális, hogy nem fogékony más dolgok iránt?
Vagy arra is gondoltam, hogy ebben éli ki azt, hogy vmi mindig ugyanolyan, és ez talán megnyugtatja. Azért gondolom ezt, mert már 4 éve heti váltásban neveljük őt.
Ez tipikusan autisztikus viselkedés.
gyógypedagógus
Első vagyok. Én írtam, hogy ez autisztikus viselkedés, szerintem nézesd meg.
hA heti váltás nem okozhat gondot egy átlag gyereknél, ettől nem lesz ilyen a viselkedése. Nálunk is heti váltás van (a fiaim már 15 évesek, a lányom 22 éves). semmi bajuk, soha nem volt problémám velük.
Én ugyan laikus vagyok, de ahogy olvastam a soraid, egyből az ugrott be, hogy ezek autisztikus tünetek. Aztán láttam, hogy az első válaszoló, egy szakember is egyből erre asszociált. Én a helyedben ennek mindenképpen utánajárnék.
A heti váltásban nevelés van, akinek bejön, de azért a gyerekeknek nagy általánosságban kell a rendszeresség, állandóság. De nem hiszem, hogy önmagában ez okozná ezt a viselkedést a kisfiadnál.
Egyébként az óvodai pszichológus, logopédus nem jelezte, hogy probléma lenne vele? Ha nagycsoportos, már kellett csinálniuk iskolaérettségi vizsgálatot. Mondjuk a leírásod alapján biztos nem iskolaérett még, de ha a kora alapján iskolaköteles lenne, akkor mindenképpen mennetek kellene a nevelési tanácsadóba.
Én a Szakértői Bizottságban dolgozom, aminek már nem ez a neve, mivel szeptembertől Pedagógiai Szakszolgálat néven vagyunk. De ettől még a feladatkörünk nem igazán változott. Hol éltek? Melyik megyében?
Amúgy az autisztikus viselkedés nem egyenlő az autizmussal, de azért megnézetni nem árt.
én is finoman az autizmusra célozgattam volna, de ha már így leírták előttem...
vadaskertbe lehet vinni, az egész országból oda mennek autizmus gyanúval, ők a legjobbak és a legbiztosabbak.
viszont én azért tanácsolnám, hogy olvass utána, mert önmagában ez a sztereotíp viselkedés (ami az egyik terület az autizmusnál) még nem az, összetettebb, 3 területet érint.
"Az autizmusban érintett személyek minőségi károsodást, sérülést mutatnak a szociális interakcióikban, kommunikációjukban és a rugalmas viselkedésszervezés területén. Az állapot a személyiség egészét áthatja (pervazív) és egész életen át fennáll. A gyermekek képtelenek arra, hogy különböző emberekhez és szituációkhoz a szokott módon viszonyuljanak. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!