Mennyire átlagos viselkedés egy 10 hónapos babától, hogy etetés közben valamivel le kell kötni a figyelmét, mert különben feláll, nem eszik?
Már a nagyobb tesójánál is ez volt,azért aggódom,mert a nagyobb figyelemzavaros hiperaktív és ugyanezt csinálta ő is.
Nagyon sovány a mai napig és ha nem játszik közben valamivel akkor nem köti le az evés,nem enne egész nap akár,ha őrajta múlna.Evés közben feláll szalad 3 kört,aztán egy másodpercre visszaül,az állapotával jár mindez,bár a túlmozgásosság egy ici-picit már talán javult ahogy nagyobb lett.A pszichológus azt kérte,hogy emiatt a túlmozgásosság miatt ne bűntessem,legyek nagyon türelmes,mert nem tehet róla.
Nem szokásom erőltetni,de az ember próbálkozik,hogy legalább néhány falatot egyen a gyemeke.
Utolsónak,nagyon köszönöm!!!
Akkor tehát akár átlagos viselkedésről van szó :-) .
Nálunk ugyan ez van.Minimum 3 játék,külön kanál,egy külön pohár,amikkel játszhat,különben kapkodja a fejét,jár keze lába,mindenhova jut kaja,csak a szájába nem:)
Emellett vagy mesét néz,vagy énekelek neki.
Ja,és a pelenkázás dettó:))
"akkor nekem szerencsém van fiammal. mondjuk én az első pillanattól kezdve úgy próbáltam csinálni, h evés közben eszünk, nem tv, játék... és szerencsére ha evés van, akkor eszik szépen várja a falatot, nem bohóckodik, csak ha már jóllakott, innen tudom, h már nem éhes.
"
Nyílván ő egészséges és nem terelődik a figyelme el állandóan,a hiperaktív gyerekekre jellemző,hogy igényelnek valamiféle érdekes figyelemfentartást és közben úgy kell a szájukba belopni a falatot.
Nem bohóckodásból nem tudnak koncentrálni a figyelemzavaros hiperaktív gyerekek például az evés közben sem bírják a monotómiát , nem is szoktatási hibából,ők másképp működnek,minimum dupla energiát igényelnek a szülő részéről.
Sajnos ha abból indulok ki,hogy a kissebb egyértelműen olyan élénk,mozgékony mint a nagyobb volt ekkoriban ,akkor nagy esély van arra,hogy ő is hiperaktív lesz és számolhatunk azokra nehézségekre amelyek nagyon megnehezítik ezeknek a gyerekekenek az életét...bárcsak tévednék.
Az én kislányom is csak úgy eszik, ha közben van valami a kezében énekelek, állat hangot utánozok, mondókázok....és teljesen "normális" gyerek.Bár az én ismeretségi körömben 10gyerekből 8 így eszik.
A pelenkázásról már ne is beszéljünk,az a 2perc a legnagyobb büntetés hogy nyugton kéne maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!