Mennyire átlagos, hogy egy 6 éves gondolkodás nélkül a négyszámjegyűeket elolvassa?
9999-ig minden számot felismer.
Ez átlagos a mai világban? Én nem emlékszek erre a nagycsoportos koromban.
Az oviban annyira foglalkoznak vele, hogy a múltkor örömmel mondta az óvónéni, hogy felismeri 20- ig a számokat :)
Konkrétan is se sulykolom, éppen ezért meglepetésként ért, amikor az újságból olvasta nekem az árakat.
Mindig ha kérdez válaszolok.
Még annyit hozzátennék, hogy 5 éves korig hajlandóságot sem mutatott a számok érdeklődése felé. 10 -ig éppen elszámolt.
szerintem ebben nincs semmi különleges. 9-ig felismeri a számokat aztán megjegyezte, hogy onnantól 10en, 100valamennyi, 1000 akármennyi.
enyém még csak 4 éves, számok nem érdeklik, de a betűket felismeri, olvasni nem tud persze, de mondja, hogy ez a mama betű, ez anya betű, csoport társai neveihez is köt betűket :D
én 6 évesen már olvastam és számoltam... :)
És mit csináltál elsőben?
Nagyon nem szeretném ha olvasna stb. Még a számoknak sem igen örülök, de ezt nélkülem csinálta.
hát, 6 évesen elsős voltam.. ;)
de írni nem tudtam iskola előtt és az olvasásba is volt mit gyakorolni :)
de sokan mentünk így iskolába, emlékszem
6 éves ovis fiam is tudja, bár nem treníroztam erre külön, őt érdekelte, és mindig kérdezgetett, így megtanulta. Én nem tudtam ezt ennyi idősen, de engem meg inkább a betűk érdekeltek, én olvasni tudtam folyékonyan már iskola előtt, a számokhoz hozzá se tudtam szagolni szinte :D
Szerintem a legtöbb ilyen korú gyereknek megvan az a terület, ami nagyon érdekli, amivel nagyon sokat foglalkozik, így nem csoda, ha abban kicsit "előrébb" tart, mint az átlag, de még ez is csak idézőjeles, hiszen valójában nem extra dolog, hogy ezeket tudják, ha egyszer ez ennyire érdekli őket. Az lenne az extra, ha ugyanilyen szinten lennének szinte mindenben, anélkül, hogy ezekre célzottan tanítaná őket valaki, de azt már zseninek hívják, olyan meg elég kevés van :D
Engem a szàmok nem èrdekeltek, de olvasni olvastam mire suliba mentem....tesommal kellett sokat gyakorolni anyunak, aztàn egyszer odamentem hozzàjuk, hogy ezt ìgy kell olvasni te bèna....
sztem amit a gyerek magàtòl csinál az nem baj, csak jo....lehet a matek kicsit unalmasabb lesz majd eleinte neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!