Mennyire átlagos dolog, hogy a 2 éves (27 hónapos lesz) lányomat etetni kell, mert nem hajlandó egyedül?
Tudna egyedül. Akkor kezdte, amikor Kistesónál is beindult a hozzátáplálás.
A lányom ott tart most, hogy pl. a halrudacskát is tartanom kell neki, vagy múltkor a túró rudit, hogy harapja. A levest még megértem. Néha meg sem próbálja, vagy 1-2 kanál után azt mondja, hogy nem tudja. (Pedig korábban ügyes volt, kis balesetekkel kanalazott, szúrta az ételt a villára.)
Belefér még ez, vagy már teljesen önállóan kellene mindent ennie? Egyszerre 2 gyereket etetek, nem egyszerű.
Nem stresszelem, nem erőszakoskodok vele, csak ismerős gyerekekkel példálózok, hogy hogyan esznek, elejtett megjegyzésként. Remélem, gyorsan túljutunk rajta.
(Ja, és vannak kivételek, mert pl. a csoki, keksz egyedül is bejut a pocakba... :-D )
Az én lányomat sem nagyon érdekli az étel... Ma mondjuk végig ülte, amíg megetettem a kiszedett lekváros gombóccal, de máskor látom, hogy menne már elég hamar...
Vigasztal, hogy majd az ovi megoldja a gondot legkésőbb, de olyan ciki, mi van, ha addigra ügyetlen is lesz az önálló evésben...???
Természetesen vele is sokat foglalkozok, sőt, a kicsivel szemben van bűntudatom, hogy rá már nem jut annyi idő, mint a nagyra jutott anno, de hát ő akkor még egyedül volt.
Ne aggódj, a kicsinek felbecsülhetetlenül több plusz van az életében azzal, hogy a nagy van. Őt figyeli, tőle tanul, nálunk 1 és 3 évesek, az én lányom éppen hogy evett egyedül az ovi kezdetekor, a levest az ovi előtti héten gyakoroltuk minden nap. :-))Belejött, nem adnak rájuk semmi előkét az oviban, és az első 2 hétben volt kajás a pólója, azóta a maszatos arcát leszámítva tisztán jön ki ebéd után a csoportszobából. :-)
A fiam meg élvezi a nyüzsgést, amit a lányom csap, nézi, figyeli, mosolyog rá, próbálnak egymással játszani (nem mi mondjuk nekik). Szóval biztosan teljesen más ingerek érik a kicsit, mint a nagyot, amikor teljes figyelmeddel rá koncentráltál, de már a tapasztalatod is több a 2. gyereknél. Ő egy picit lazább lesz, ahogy te is az vagy a másodiknál már.
(első voltam)
Igen, azt én is érzem, hogy a kicsinek azt a kiesést, amit vele töltenék, pótolja a nagy. Nem unatkozik, mert ha épp nem egyedül játszik, akkor a lányommal bohóckodnak. 17 hónap a korkülönbség, és bár nekem nem sok időm van, de látom, hogy milyen jó a kis korkülönbség a gyerekek szempontjából, mert már most össze vannak nőve.
Az étkezés miatt akkor nem aggódom, megoldom, szelíden biztatom, valahogyan majd csak lesz. Köszönöm. :-)
Lányom 3,5 éves. Simán tud egyedül enni, de néha lusta és kisbabát játszik, így nekem kell etetni. Pedig tesó sincs. Simán csak élvezi.
Szerintem semmi gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!