Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kíváncsi vagyok ezt ti...

Nagyon kíváncsi vagyok ezt ti anyukák hogy reagáltátok volna le? Normális ez a viselkedés egy kislánytól?

Figyelt kérdés
Hogy reagálnátok le ha az 5 és fél éves lányotok elkezdene veletek gúnyolódni? Eddig nem volt gond, de mostanában kezd szemtelen lenni. Olyanokat beszólogat sokszor amivel tudja hogy direkt bánthat. Nagyon kis gonosz sokszor. Alapból nincs baj vele, nem hisztizik jó kislány de néha előjönnek ezek a flegma dolgai és még jót nevet is rajta ha gúnyolódhat, mert az szerinte vicces. Sokszor "féltékeny", ha adok egy puszit az apjának, vagy ölelgetem úgy tud rám nézni mint aki ölni tudna a szemével. Meg olyanokat mond, hogy "az apa már nem szerelmes beléd". "Az apa már mást szeret" és ezt mind olyan gyűlölettel tudja mondani... Ma konkrétan játszottunk az ágyban, csikiztem erre ő elkezdett megint gúnyolódni, hogy " Úgysem fog kiszületni a babád, he-he, nem fog megszületni" (18 hetes terhes vagyok) először köpni nyelni nem bírtam megint. Azt éreztem, hogy fogom és szétverem a fejét, mert már szörnyen kis gonosz tud lenni. Gondoltam mielőtt felképelem elmegyek lefürdeni addig is megnyugszok. Most nem írnék semmit a reakciómról arra lennék kíváncsi egy ilyen beszólást hogyan reagálnátok le? Hogyan kezelnétek az ilyen viselkedést? A ti gyereketek is viselkedik így? Vajon miért csinálja ezt?
2014. jan. 26. 22:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szó nelkul nem tudom es nem is akarom hagyni. Idegentol nem nezem el az ok nelkuli sertegetest tole meg foleg nem. Zavar nagyoj hogy probalok mindent jol csinalni kedvukbe tenni es ezt kapom vissza. Sokszor mar jatszani sincs kedvem vele
2014. jan. 27. 14:42
 12/16 A kérdező kommentje:
Bocsanat csak telefonrol irok. Szoval szornyen duhito. Regebben is voltak hasonlo megnyilvanulasai csak akkor meg beszelni nem tudott. Eleg keson kb 1 eve kezdett el beszelni rendesen de meg most sem az igazi. Az igazsaghoz hozza tartozik hogy nem az en lanyom de 3 eve mar csak engem lat az apukaja mellett az anyja azota nem jelentkezett. En probalok mindent megadni sajatomkent kezelem de ezeket nem tudom hogy leresgalni foleg nem ugy tenni mint aki nem hallja es felek hogy ez a stilusa ki fog kesziteni es ra megy a kapcsolatunk es a kisteso is...es ezt nagyon nem szeretnem
2014. jan. 27. 14:50
 13/16 anonim ***** válasza:
86%
Nos, egyértelműen tiltakozik a kislány minden ellen, és leírtad a lényeget, nem te vagy az édesanyja. Elhiszem, hogy szereted őt, de talán érdemes lenne egy gyermek pszichológust felkeresni mert ez komoly lelki probléma is lehet, amin most még lehet segíteni, később már egyre inkább nehezebb lehet a helyzet.
2014. jan. 27. 16:58
 14/16 anonim ***** válasza:
47%

9-es válaszoló vagyok! Köszi a lepontozást, szánalom!!!

Annyira sajnálom ezt a szegény kislányt, az édesanyját nem látta 3 éve, későn kezd el beszélni... Szegény gyerek teljes lelki roncs lehet és TE mint nevelő anyuka, szét akarod verni a fejét???? Mit gondolsz majd röhögve, lelki sérülés nélkül túl éli ezeket a traumákat??? Vidd el pszichológushoz és te is menj el! Ja és ne felejtsetek el lepontozni!!!

Megszakad a szívem az ilyen sorsú gyerekekért!!!

2014. jan. 27. 22:29
 15/16 A kérdező kommentje:
1. Nem pontoztam le senkit. 2. Semmi baja nincs a kislanynak neha ezeket a beszolasait leszamitva teljesen kiegyensulyozott sem szeretetben sem anyagilag nem szenved hianyt. Ha az anyjaval lenne akkor tenyleg sajnalnam en is. Az anyjara nem is emlekszik nagy nehezen sikerult anno ezt a tortenetet egyenesbe hozni folosleges hogy felbojgassak a lelkivilagat. Majd ha elkezdi foglalkoztatni a tema elvisszuk de a kerdesem egyebkent sem erre vonatkozott a rosszindulatu megjegyzesekbol nem kerek nem egy gonosz mostoha vagyok hanem pont ellenkezoleg..ahogy olvasom mas gyerekeknel is fordult elo ilyen feltekenyseg nem egyedi eset. Es igen ki vagyok ra akadva de mas is kilenne de nem vagyok orvsi eset azert:D. Csak tanacsot kertem.
2014. jan. 28. 11:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne vedd túl komolyan a sértegetést, mert ha látja, hogy kiakaszt vele, akkor fegyverként fogja használni. Csak gyerek, nem gondolja komolyan, csak olyat keres, amivel vagdalkozhat, amivel bánthat. Szóval én azt csinálnám, hogy mindenképp megőrizném a nyugalmamat, vagy legalább a látszatát, megmondanám, hogy nagyon csúnyán viselkedik, és ez rosszul esik nekem. Ha nem sikerül ennyivel elfojtani a dolgot, akkor szintén NAGYON NYUGODTAN büntetést helyeznék kilátásba: ha így viselkedsz, akkor nem érdemled meg hogy mesét nézz, elmenj játszóházba, ilyesmi. Súlyosabb dolgokért a sarokba állítanám 5 percre (szuperdada módszer, szerintem működik). És a kilátásba helyezett büntetést mindig be kell tartani! Ha megvolt a büntetés, felejtsd el a dolgot, ne hánytorgasd fel újra, ne szídd a gyereket feleslegesen, ne bélyegezd meg rossznak, gonosznak. Biztos, hogy van valami a háttérben amiért ez elkezdődött, sérelem, neheztelés, valami miatt nem érzi eléggé a szeretetet. Amikor jól viselkedik, jutalmazd Te is azzal, hogy apróságok miatt megdícséred, megöleled, megpuszilod, úgy töltesz vele időt, hogy tényleg Rá figyelsz. A testi kontaktus nagyon fontos, én azt tapasztalom, hogy ennek hiányában egy kisgyerek nem érzi jól magát, noha lehet hogy nem tudja megmondani mi baja van. Változtass a dolgon minél előbb, mert ha elfajulnak a dolgok, akkor nagy nehézséged lesz amikor megszületik a kicsi.
2014. jan. 28. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!