Hogyan reagáltatok volna erre a megnyílvánulásra?
Ma elvittem magammal postára a 2 éves fiamat.
Átkellett vennem egy csomagot.
Nem is volt semmi gond, amíg alá nem kellett írnom.
Akkor meglátta a tollat és kérte.
Nem kapta meg így nagy hisztit csapott a postabolt előtt.
Levágta magát és üvöltött.
Állt ott egy nő,aki hírtelen megszólalt.
Elkezdte kérdezni hogy hol van a biztonsági őr,mert ki kellene vinni ezt a KÖLYKÖT!!!
A biztonsági őr a bejárat előtt állt,de nem szólt semmit.
Én épp a fiamat csillapítottam, aztán felvettem és megfordultam a nő felé.
Mondtam neki hogy az én fiam NEM kölyök, hanem gyerek!
Erre azt válaszolta hogy: nem úgy néz ki.
Én erre mondtam hogy: maga sem úgy néz ki, mint egy normális ember!
Mivel továbbra is sirdogált a gyerek,igy inkább hagytam és mentem.
Még kint megszólított a biztonsági őr,hogy mindig ilyen huncut a gyerek?
De ő mosolyogva,kedvesen mondta.
Mondtam hogy sajnos igen,de hihetetlen hogy milyen bunkó emberek vannak.
Erre mondta hogy ő sajnos az ellen tenni nemtud.
Nekem nagyon rosszul esett hogy az a nő úgy beszélt a gyerekemről és legszivesebben kiosztottam volna,csak azért nem tettem mert még sírt a fiam.
Szerintem nincs joga senkinek ahhoz hogy csak igy beszólogasson.
Más gyerek is viselkedik így.
Én még soha csúnyán se néztem más gyerekére, nem még hogy oda is szóljak.
Jó hogy nem várják el, hogy rögtön elverjem a gyereket.
Nincs ráhagyva egyébként semmi,de egy extrán akaratos gyerekről van szó.
Van elég bajom vele,nincs szükségem még ilyen bunkó gyerekgyülölő némberekre is.
Bánom nagyon hogy nem kiabáltam le a haját a fejéről!!!
Ti mit tettetek volna?
#3 Tartsd meg a véleményedet te is és az összes hozzád hasonló!
A dackorszakhoz igenis hozzátartozik a földhöverős hiszti is.
Minden gyereknél máshogy jön ki.
Vannak könnyen kezelhető és kevésbé kezelhető gyerekek is.
Sajnos a fiam ritka akaratos gyerek és elhiheted hogy a kezdetektől fékezve van,nemigazán hagyunk rá semmi rosszaságot.
Pontosan ezért viselkedik igy,mert nem hagyom hogy az ő akarata érvényesüljön.
Viszont nem hagyom vergődni ilyenkor sem.
Felveszem, megnyugtatom.
A tollat azért nem kapta meg egyébként, mert nem a miénk volt.
Próbálok mindig következetes maradni, igy ha egyszer azt mondom valamire hogy nem,akkor azt utána mindig be is tartom.
Köszönöm mindenkinek a megerősítő hozzászólásokat.
Sajnos nagyon feltudom húzni magam az ilyen érzéketlen embereken.
Itt csak az én gyerekem nem volt ilyen hisztis? Elhűlve olvasom hogy normális hogy földhözveri magát. És ez nem huncutság hanem kőkemény hiszti. A környezetemben ilyet még sosem tapasztaltam.
Kérdező, abban igazad van hogy fogalmazhatott volna szebben is, de te is megérthetnéd hogy sok embert zavar a gyerek visítása. Inkább fogtad volna meg és vitted volna ki mielőtt belemerül, ahelyett hogy bent próbálod megnyugtatni, mikor tudtad hogy esélytelen, hiszen írtad hogy extrán hisztis. Ha ezzel tisztában vagy, azzal is tisztában kellett lenned hogy úgyse tudsz vele mit csinálni, és legalább a többi embert ne zavarja. Itt mindketten hibásak vagytok.
#15 a megnyugtatás amivel próbálkoztam kb fél perc volt,mert felkellett venni a földről.
Nem ott akartam elmagyarázni neki hogy rosszat tett!!!
Tisztában vagyok vele hogy másokat is zavar,ahogy engem is.
De azért az már kissé túlzás hogy fél perc hisztiért beszól valaki.
Szerencsés vagy hogy a te gyereked nem hisztis.
Sajna én igy jártam,mert ritka nehéz eset a fiam és még ezt az is nehezíti hogy még nem beszél csak halandzsázik.
Azt gondolom ezért is vannak a nagy sikoltozások, mert ő még nemtudja kimondani hogy mit szeretne.
15ös, vagyok, ha fél perc volt az egész akkor lópikulát a nő fülébe, ne foglalkozz vele. Engem 10-15 perc tömény üvöltés után kezd el zavarni, mindenesetre hangot sosem adnék ennek, mert gondolom az anyukának se leányálom. Az enyém tényleg nem egy hisztis, eddigi élete során azt hiszem kétszer üvöltött valamiért.
Te meg engedd el a füled mellett vagy mond neki hogy ha tud tökéletes módszert az azonnali megnyugtatásra akkor hallgatod, de ha nem akkor foglalkozzon a saját dolgával.
Természetesen nem volt joga ehhez, az meg végképp túlzás, hogy ezért a biztonsági őrt hívta. Én is úgy reagáltam volna, mint te.
Sosem ítélem el a szülőket, ha ilyen hisztit csinál a gyerekük. Azért nem, mert még a legjobban nevelt kisgyereknek is lehet rossz napja vagy bármi baja. Viszont ha saját bevallásod szerint mindig ilyen, akkor annak oka van. Csak úgy nem lesz senki extra akaratos és senki nem kap hisztériás rohamot, mert nem kap meg egy tollat. Bizony itt nektek, mint szülőknek is bőven van felelősségetek akkor is, ha szerinted mindent jól csináltok a férjeddel és a gyerek csak egyszerűen ilyen.
Én inkább hiszek a szakembernek, nem a magukat tökéletesnek gondoló anyukáknak.
Neurológus szakvéleménye szerint teljesen rendben van egy éppen 2 évestől a földhözverős hiszti és pozitívan tüntette fel az esetleírásban, mint a normális neurológiai fejlődés tünetét.
Vannak nyugodt és hevesebb vérmérsékletű gyerekek. Akiknek az előbbi jutott, azok a saját nevelésük eredményének tekintik, holott valójában semmi kihívással nem találták szembe magukat.
Nekem az utóbbi jutott. Már 5 hónaposan feljegyezték róla, hogy erős akarata van. Kihívás kezelni, de jól megy és a kérdező is jól csinálja. Következetes és nem szűnő hiszti esetén kiemeli a szituációból. Ez volt a neuropszichológus tanácsa is.
És mielőtt félreértenétek: még véletlenül sem a hiszti miatt járunk neurológiailai kontrollra, hanem izomtónuszavar miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!