Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olvastátok ezt a korábbi...

Olvastátok ezt a korábbi kérdésem? A párom gyerekének az anyja most már mindent megpróbál tönkretenni?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

Ez volt az a kérdésem.

Most éppen egy sokkal nagyobb problémát generált. Úgy volt, hogy a fiával és a nővérem lányával 2 hétre elmegyünk nyaralni. A gyerekek várták, mi is, de tegnap azt mondta a párom fia, hogy nem akarja egyedül hagyni az anyját, mert biztosan nagyon szomorú lesz. Kérdezte tőle a párom, hogy ezt onnan veszi, ha hétvégére jön el akkor is jól megvan az anyja. Erre mondta a fia, hogy előtte este sírt a fiának, hogy majd mit csinál ő addig, amíg ő jól érzi magát VELEM, ő majd otthon szomorkodik, meg majd sokat gondol rá, de persze elmehet, ha akar.

Hát eléggé kibuktunk rajta, a párom elment és mondta neki, hogy szerinte normális dolog-e egy ekkora gyerekre lelki terhet rakni és akadályozni abban, hogy jól érezze magát az apjáékkal. Ő meg azt mondta, hogy nem tehet róla, így érez és ha nem akar menni a gyerek akkor nem fog.

Mi sosem erőltettünk semmit. De a gyerek teljesen be volt sózva, hogy mikor megyünk már, milyen jó lesz, tengerpart, stb... A párom azt mondja ezen úgyis túllép majd a gyerek, mivel szerencsére még van pár hetünk és úgyis sikerül majd elmagyarázni neki, hogy az anyja csak meglesz valahogyan nélküle is egy picit.

Szerintetek, hogyan használhatja fel a saját fiát arra, hogy keresztbe tegyen nekünk? Meg olyan SMS-t írt azután, hogy a párom elment hozzá, hogy "akár mit csinálsz, ő az én fiam marad". Nem érti meg, hogy én csak egy jó nyaralást szeretnék a párom fiával és nem az övével. Én nem arra gondolok, hogy ez az ő fia, hanem, hogy a páromé. Ezért szeretem, és ezért próbálok vele jól kijönni, ha más lenne az anyja, akkor is a gyerek a fontos. Neki miért nem, mikor egyfolytában azt hangoztatja, hogy ő az anyja?

2017. jún. 29. 16:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
0%
Nem is kell csodálkozni,ha nem vesz feleségül.:)
2017. júl. 6. 17:46
 32/43 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy nálatok hogyan mennek/mentek a dolgok, de nálunk az esküvő téma is pont olyan, mint a többi, Ő el fog venni és ÉN pedig hozzá megyek, tehát nem úgy fognak a dolgok történni, hogy majd ő eldönti mikor és hogyan, hanem majd együtt döntünk róla. Például én most lassan egy éve olyan részéhez értem a munkámnak, amikor nagyon fontos, hogy teljesítsek, ahhoz, hogy elérjem a célom. Nyilván addig nem fogunk még esküvőt is szervezni, amíg nem tudunk mind a ketten maximálisan arra is figyelni. De mint írtam nincsen hiányérzetem, nem érzem úgy, hogy ez a papír és/vagy gyerek kellene ahhoz, hogy mondjuk magamhoz láncoljam, mert így is biztosnak érzem a kapcsolatunkat, szerencsére semmit sem kell elsietnünk, érzem, hogy ezúttal ő is igyekszik mindent jól csinálni, és nekem ez elég :)

(Bár nem tudom, hogy a kérdés miért terelődött ebbe az irányba - illetve de, tudom- de mindegy is...)

2017. júl. 6. 17:55
 33/43 anonim ***** válasza:
Attól,hogy férjhez mész meg epitheted a karriered.Na pont ezektől az emberektől vagyok rosszul,akiknek a munka és a pénz az első.Majd ha elerted a célod,akkor majd az lesz a kifogás,hogy nem hagyhatod ott és egyszer majd azt veszed észre,hogy kimaradt az életemből az a szakasz,ami a legnagyobb boldogságot okozta volna.Az pedig nem a munka és a pénz lesz :) Ezért anyaskodsz más gyereke felett,mert tisztában vagy vele,hogy neked nem lesz és gondolom hiányzik.A párod sem lesz hülye meg egy gyereket csinálni,hogy majd két gyereket kelljen összeszednie ha látni akarja őket és két anyával cirkuszoljon állandóan.
2017. júl. 7. 05:39
 34/43 anonim ***** válasza:
Ja és pontozz nyugodtan,mint ahogy írtam engem nem erdekel a %.Ebbol is az igazolódik,hogy fáj az igazság :)
2017. júl. 7. 05:42
 35/43 anonim ***** válasza:
25%

Eddig hajlottam arra, hogy z igazságot valahogy félúton keressem, mégpedig, hogy van igazság a mondandódban, na, és persze az anyjáéban is.

Ez a mondatod: " Nyilván addig nem fogunk még esküvőt is szervezni, amíg nem tudunk mind a ketten maximálisan arra is figyelni."

Annyira gyerek vagy még. Sok veled hasonló korú nő érett, de neked még nőnöd kell.

Igaza van az anyjának, veletek én sem engedném el a gyereket.

Az előző kérdésedben csak az apa a hunyó, kár volt a nőnek veled jelenetet rendezni, ebben a dologban viszont már te is sáros vagy.

(mielőtt engem is az elkeseredett elvált nők klubjába tennél, jelentem boldog házasságban élünk a 3 gyerekünkkel:)

2017. júl. 7. 07:27
 36/43 anonim ***** válasza:
29%

biztos rossz lehet,hogy azt a nőt elvette feleségül,téged meg nem, azzal a nővel gyereket csináltak,veled meg nem,vele család voltak,veled mg nem.

De erre nem az a megoldás, hogy megmagyarázod magadnak,hogy tulajdonképpen még te sem akarod,hogy elvegyen,meg a karriered miatt még nem is tudnál figyelni egy esküvőre,meg lehet,hogy az eső is csak esne aznap...

ennek aztán az a vége,hogy a más gyerekét akarod pesztrálni,és olyanba szólsz bele,amihez semmi közöd.

abba nincs jogod beleszólni,hogy ez a gyerek hova megy nyaralni meg hova nem,mert nem a te gyereked.Ezt a szülei döntik el,aki a te mostani barátod és az ő volt felesége.

2017. júl. 7. 08:51
 37/43 anonim ***** válasza:
46%
Elliot Aronsonnak vannak nagyon jó könyvei, javaslom olvasgassad kérdező ha van időd a karrierépítésed közben. Biztos tudsz egy kis időt szakítani olvasásra, pl ha kevesebbet foglalkozol más gyerekével. Legfőképpen az önigazolás lélektanával foglalkozó fejezeteket ajánlom.
2017. júl. 7. 10:35
 38/43 A kérdező kommentje:

Komolyan azt gondoljátok, hogy egy olyan házasságot szeretnék, mint az övék volt? :D Inkább, sose vegyen el, mint hogy olyan legyen!!!

Számomra ez a "téged nem vett el" dolog annyira gyerekes és szánalmas. Tudjátok, mint az oviban. Neki vettek olyan cipőt, nekem nem ;) Én felnőtt nőnek tartom magam. Biztosan nehéz elképzelni, hogy valaki boldogabb egy egyszerű párkapcsolatban, mint más egy akár többgyerekes házasságban. Tudom, szeretnétek elérni, hogy kevesebbnek gondoljam magam csak azért, mert engem nem vett el, bár igazából ránk konkrétan igazabb, hogy én nem mentem hozzá. Direkt nem írom oda, hogy "még" nem vett el, meg "még" nem mentem hozzá, mert lehet, hogy sose fogok. Ez közös döntés. Gondoljátok, hogyha én annyira szeretném, hogy elvegyen, de ő nem akarna, akkor együtt lennék vele. Általában megkapom amire vágyok, mert teszek is érte. Lehet, hogy egy év múlva már a felesége leszek, de az is lehet, hogy sosem. Ez viszont minket SEMMIBEN nem akadályoz, és köszönjük, jól megvagyunk.

A gyereke nem csak engem érdekel, nyilván. De nem ő írta ki ide a kérdést. Lehet, hogy nektek meglepő, de engem érdekel a párom és ezáltal a gyereke is. Ebbe nem kell többet belemagyarázni. Rengeteget van velünk, megszerettem. Ő is szeret, nyilván ez a baja egyeseknek. Nem gyűlöl, mint itt sokan képzelik a dolgot.

És a munka nem menekvés, hanem vannak ambiciózus nők, akiknek ez valóban fontos. Tudom, van akit kielégít a gyereknevelés, a nővérem is ilyen, nem rosszindulatból. Nekem viszont a hétköznapokon időm sincsen főzni.

Viszont nekem ha egyszer lesz esküvőm, akkor annak meg fogjuk adni a módját ez biztos, nem pedig egy kis családias lesz, ebben biztosa vagyok. Ez nem tervezgetés, egyszerűen ilyen vagyok, egy szülinap nem múlik el, kellő ünneplés nélkül nálunk, nemhogy egy esetleges esküvő! Szóval ha lesz, akkor az több száz fős lesz, de lehet hogy ilyen nem is lesz, ha mégis akkor viszont nagy buli lesz, de egyelőre ennek a megszervezésére nem vágyok, és a lényegen nekem nem változtat. Értem én, hogy valakinek ez érthetetlen.

Elég sokat írtam, biztosan kár volt. Magyarázkodni nem akarok, de válaszolni akartam arra, amit írtatok. Mindenkinek csodaszép napot! :)

2017. júl. 7. 11:07
 39/43 anonim ***** válasza:
25%

Nekunk a legkisebb gyerek kereszteloje is 100fo felett volt, es nem okozott nehezseget vagy megeroltetest a szervezes. Minden attol fugg, mennyi penzed van ra. :)

Ez a kozhely meg, hogy a tobbgyerekest kielegiti a gyerekneveles?! Nem azert tanultam eveket, hogy a ket diplomaval ilyen emberekkel hadakozzak. Te nem tudsz mast, mint vagdalkozni, mint egy kisgyerek, aki nem erti meg, hogy a dolgok nemcsak feketek es feherek lehetnek, hanem szurkek is.

Terjunk vissza erre a kerdesre 5 ev mulva.

Addig is jegyezd meg: bizonyos szint felett nem sullyedunk bizonyos szint ala. Neked is szep napot!

2017. júl. 7. 11:28
 40/43 A kérdező kommentje:
Képzeld utolsó! Ugyanezt vallom én is, mint amiket te írtál! Hogy létezik szürke is és hogy nem süllyedünk egy szint alá. Pontosan ezt gondolom én is :)
2017. júl. 7. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!