Olvastátok ezt a korábbi kérdésem? A párom gyerekének az anyja most már mindent megpróbál tönkretenni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Ez volt az a kérdésem.
Most éppen egy sokkal nagyobb problémát generált. Úgy volt, hogy a fiával és a nővérem lányával 2 hétre elmegyünk nyaralni. A gyerekek várták, mi is, de tegnap azt mondta a párom fia, hogy nem akarja egyedül hagyni az anyját, mert biztosan nagyon szomorú lesz. Kérdezte tőle a párom, hogy ezt onnan veszi, ha hétvégére jön el akkor is jól megvan az anyja. Erre mondta a fia, hogy előtte este sírt a fiának, hogy majd mit csinál ő addig, amíg ő jól érzi magát VELEM, ő majd otthon szomorkodik, meg majd sokat gondol rá, de persze elmehet, ha akar.
Hát eléggé kibuktunk rajta, a párom elment és mondta neki, hogy szerinte normális dolog-e egy ekkora gyerekre lelki terhet rakni és akadályozni abban, hogy jól érezze magát az apjáékkal. Ő meg azt mondta, hogy nem tehet róla, így érez és ha nem akar menni a gyerek akkor nem fog.
Mi sosem erőltettünk semmit. De a gyerek teljesen be volt sózva, hogy mikor megyünk már, milyen jó lesz, tengerpart, stb... A párom azt mondja ezen úgyis túllép majd a gyerek, mivel szerencsére még van pár hetünk és úgyis sikerül majd elmagyarázni neki, hogy az anyja csak meglesz valahogyan nélküle is egy picit.
Szerintetek, hogyan használhatja fel a saját fiát arra, hogy keresztbe tegyen nekünk? Meg olyan SMS-t írt azután, hogy a párom elment hozzá, hogy "akár mit csinálsz, ő az én fiam marad". Nem érti meg, hogy én csak egy jó nyaralást szeretnék a párom fiával és nem az övével. Én nem arra gondolok, hogy ez az ő fia, hanem, hogy a páromé. Ezért szeretem, és ezért próbálok vele jól kijönni, ha más lenne az anyja, akkor is a gyerek a fontos. Neki miért nem, mikor egyfolytában azt hangoztatja, hogy ő az anyja?
Szerintem meg egy gyerek megy a feje után, de minimum bevágja a durcát, ha az anyja zsarolja.
Én is próbálkoztam leszedni az ablakból az 5 évest, mindent bevetettem(következetességet, kiabalást, megvesztegetést, érzelmizsarolást(műsírás), sőt még rá is csaptam) csak azért is kiül az ablakba és folyton résen kell lennem, mert félek, hogy kiesik. Mikor pedig leszedem vérig van sértve és látványosas duzzog. Most költözünk el szerencsére földszintre, így nem kell rettegnem, hogy kiesik, de az fix, hogy ha a gyerek valóban akar valamit, azt nem engedi el nyom nélkül. Minimum duzzog és rosszkedvű egy jóideig.
Lehet igazad van, mármint felesleges volt a kérdés :) jó látni, hogy ilyen elfogultan kiállnak elvált anyák elvált anyák mellett még így látatlanban is.
Majd szülök, ha úgy érzem. Nekünk nagyon jó a kapcsolatunk szerencsére a párom gyerekével, de nem tekintem a fiamnak, és ő sem tekint semmi anyafélének, tudja hogy ki vagyok az életében. Ma úgyis jön, és a párom (nem én!) majd beszélget vele és akkor előrébb leszünk. Egyébként teljes bizonytalanság látszik a gyereken, egyszer már vacsoránál mondta az apjának hogy "nem mondanád anyának hogy ő is menjen el nyaralni?"
Tehát fel sem merült a gyerekben hogy ő vele menne,hanem hogy az anyja se itthon üljön, mert szegény szeretné megoldani ezt a problémát amit az anyja csinált. Szó én ebből is gondolom hogy jönne velünk. Meg persze imádja a nővérem lányát, legtöbbször hétvégén ő is itt van velünk, imádják egymást.
Egyszerűbb lenne azt mondani, hogyha nem akarsz jönni, akkor maradj anyáddal. De pont ezért becsülöm a párom, mert a legjobbat akarja a gyerekének. Erőszakkal nem fogjuk elvinni, de ha így halad a dolog erre nem is lesz szükség, mert egyre jobban kiderülnek itt a dolgok.
tévedésben vagy,ha azt hiszed,hogy a megkeseredett elvált nők védik az anyát.
itt a gyerekesek szólalnak fel,a gyerek érdekében,amit te nyilván nem érthetsz,hiszen nincs gyereked.
egyébként az örvendetes,hogy állításod szerint nem akarsz az "anyja" lenni,mert ezt a státuszt sosem szerzed meg.
a palid egy gyökér,ez tisztán látszik,őszintén remélem a második alomból származó gyerekeivel-ha egyáltalán azoknak te leszel az anyjuk-majd normálisan bánik.
az a baj,hogy aki ilyen jellemtelen,az ilyen is fog maradni,akkor is,ha te azt is hiszed,hogy veled ez majd másképp lesz,mert te akkora ász vagy.Biztis azt gondolod,gy a csaj hülye volt,te meg szuper vagy,csak ez nem ezen múlik,hanem a pali jellemén,ami előbb-utóbb kiütközik majd akármit csinálsz.
egyébként meg a pasidnak is van felelőssége,nem is kevés abban,hogy az anyuka így viselkedik veled.
Ha felvállalna a hapsid,akkor elvenne feleségül és családot alapítana veled. Mindjárt más lenne a státuszod ebben az egészben.
Így csak pillanatnyilag te vagy a csaja,akivel (mekkora flesh) közös kasszán van,biztos óriási eredmény volt ezt elérni,de lássuk be,ha a FELESÉGE lennél,és gyereketek lenne,akkor nem a bigéje lennél,hanem a CSALÁDJA.
Hidd el rögtön visszavenne az anyuka is az arcából.De a kedves párod ezt nem adja meg neked,ahogy anyunak sem volt jó férje, a gyereknek sem jó apja,neked sem jó párod.
Vicces, én sem vagyok elvált, csak anyaként nézem a helyzetet.
Neked már annyira agyadra ment a helyzet, hogy azt hiszed, hogy elvált anyák csoportosan akarnak lejáratni téged..
Kész vicc komolyan.
A gyereknek ez pedig egy kiragadott mondata, ha korábban meghallotta vagy éreztettétek vele, hogy az anyja csak féltékeny, simán ajánlhatja ezt, mint megoldást.
Folyamatosan úgy írsz, mintha téged jobban szeretne, te jobb lennél, mint a saját anyja, szerintem ez váltja ki a stílust, amiben válaszolgatunk, de nem ez határozza meg a véleményünket. Csak a módját, ahogy közöljük.
"ha a FELESÉGE lennél,és gyereketek lenne,akkor nem a bigéje lennél,hanem a CSALÁDJA.
Hidd el rögtön visszavenne az anyuka is az arcából."
Ez nem igaz,el ne hidd!
Egyébként mondhat akárki akármit,egy ilyen elvált anyuka gyermeke nem ugyanaz a kategória,mint az ablakba kiülő 5 éves,sokan el sem tudják képzelni,mennyivel értelmesebbek,mint a vele egykorúak.
Tapasztalatból mondom.Anyukának fixa ideája,hogy a válás után a gyerek csak az övé,apuka csak a szükséges rossz,akihez sajnos menni kell a gyereknek...
És azt is mondhatják,hogy te sosem leszel az anyja,mert persze nem is leszel,de eljöhet az idő,mikor majd téged is a szülei közé sorol.Szintén tapasztalat.
A lényeg,hogy tényleg nem kell erőltetni semmit,hagyjátok meg neki a választási lehetőséget,ha maradni akar maradjon,ha menni akar,akkor viszont mondja ezt meg az anyukájának is.
Kitartás😊
Ja,lehet lepontozni a föld alá,köszi😆
Nem is vártam mást... :)
Bizonyára mind olyan értékelt,aki átélte amit én,és ez alapján döntöttek úgy,hogy haszontalan a válaszom...
Miért ti lepontozhatjátok azt a válaszolót, aki nem olyat ír mint ti, de én nem pontozhatom le azt, aki lekezelő hangnemben válaszol?
Még ha nem is hiszitek nem akarok az anyja lenni, nem is értem ez honnan jön. Megvan már az a női egyén az életében, aki korlátok közé szorítja, így legalább nem rám jut ez a szerep :D
Azért nem vett el, mert még nem érezzük szükségesnek. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, hanem hogy még egyszerűen nem akartuk. Nekem például semmi sem fog változni attól, hogy lesz egy papírom róla, én így is szeretem és szeretve érzem magam. A környezetünkben szerencsére senki nem eszerint kategorizálja a másikat. Gyereket sem akarok egyelőre, jelenpillanatban így tökéletes az életem, nincsen hiányérzetem. Na de mindegy is, ti látatlanban úgyis jobban tudjátok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!