Olvastátok ezt a korábbi kérdésem? A párom gyerekének az anyja most már mindent megpróbál tönkretenni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
Ez volt az a kérdésem.
Most éppen egy sokkal nagyobb problémát generált. Úgy volt, hogy a fiával és a nővérem lányával 2 hétre elmegyünk nyaralni. A gyerekek várták, mi is, de tegnap azt mondta a párom fia, hogy nem akarja egyedül hagyni az anyját, mert biztosan nagyon szomorú lesz. Kérdezte tőle a párom, hogy ezt onnan veszi, ha hétvégére jön el akkor is jól megvan az anyja. Erre mondta a fia, hogy előtte este sírt a fiának, hogy majd mit csinál ő addig, amíg ő jól érzi magát VELEM, ő majd otthon szomorkodik, meg majd sokat gondol rá, de persze elmehet, ha akar.
Hát eléggé kibuktunk rajta, a párom elment és mondta neki, hogy szerinte normális dolog-e egy ekkora gyerekre lelki terhet rakni és akadályozni abban, hogy jól érezze magát az apjáékkal. Ő meg azt mondta, hogy nem tehet róla, így érez és ha nem akar menni a gyerek akkor nem fog.
Mi sosem erőltettünk semmit. De a gyerek teljesen be volt sózva, hogy mikor megyünk már, milyen jó lesz, tengerpart, stb... A párom azt mondja ezen úgyis túllép majd a gyerek, mivel szerencsére még van pár hetünk és úgyis sikerül majd elmagyarázni neki, hogy az anyja csak meglesz valahogyan nélküle is egy picit.
Szerintetek, hogyan használhatja fel a saját fiát arra, hogy keresztbe tegyen nekünk? Meg olyan SMS-t írt azután, hogy a párom elment hozzá, hogy "akár mit csinálsz, ő az én fiam marad". Nem érti meg, hogy én csak egy jó nyaralást szeretnék a párom fiával és nem az övével. Én nem arra gondolok, hogy ez az ő fia, hanem, hogy a páromé. Ezért szeretem, és ezért próbálok vele jól kijönni, ha más lenne az anyja, akkor is a gyerek a fontos. Neki miért nem, mikor egyfolytában azt hangoztatja, hogy ő az anyja?
Kimondtad a lényeget 5ös! A te gyereked nem szereti az apja barátnőjét. "csak" ennyi az egész történetet megváltoztatja. Engem ugyanis szeret! Nem kelle azt gondolni, hogy én anyai babérokra akarok tőrni, mert nem erről van szó, csak annyi hogy érzem hogy szeret. Szeret engem, szeret velünk lenni. Az apjáért teljesen odavan, tiszta apja Egyébként, ő neki a minden utánozza ahogyan tudja. Rengeteget van velünk.
Szóval biztosan mondhatom hogy jól meglesz velünk, semmi baja nem lesz. Engem csak meglep az anyjának ez a hozzáállása, tehát hogy képes még a fiát is belevonni a szánalmas bosszúhadjáratába.
Szerintem nem vagyunk rossz úton, akkor lennénk, ha a párom nem törődne a gyerekkel, mert az anyja nem bír engem. Na akkor rossz úton lennénk, de mi mindent megteszünk érte. Soha nem sírt velünk, akármennyit volt velünk. Majd csak nagyobb lesz és jobban átlátja a dolgokat.
Javaslom utolsó, hogy olvas el az előző kérdésem, és akkor képben leszel ;D
Ha meg nem veszed a fáradságot, akkor minek írsz?
Nem tudom elégszer mondani, hogy nem ugyanaz a helyzet, de köszönöm a választ.
Én is voltam gyerek és sajnos anyám egy -két dologban velem is ezt csinálta, amit a párom gyerekével az anyja. Ha úgy mondta anyám hogy szinte könnyes volt a szeme, hogy ne menjek aludni valakihez,inkább nem mentem, mert nem akartam őt otthon hagyni, nem azért mert nem lett volna kedvem menni. Ilyenkor elképzeltem hogy mennyivel jobban szórakozhatnék, hogy éppen mit csinálhatnék, ha anyám engedett volna. Szóval annak ellenére hogy nincsen gyerekem, én is vagyok valakinek a gyereke tehát talán éppen egy közelebbi szögből látom a dolgokat, mint mondjuk, te ahol te a szülő vagy. Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatod , nekem és a páromnak csak az a célunk, hogy rájöjjünk, a gyerek mit akar az anyja nyomása nélkül, mert mint írtam ő a kezdetektől akart jönni , amíg anyuka nem sírt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!