Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olvastátok ezt a korábbi...

Olvastátok ezt a korábbi kérdésem? A párom gyerekének az anyja most már mindent megpróbál tönkretenni?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

Ez volt az a kérdésem.

Most éppen egy sokkal nagyobb problémát generált. Úgy volt, hogy a fiával és a nővérem lányával 2 hétre elmegyünk nyaralni. A gyerekek várták, mi is, de tegnap azt mondta a párom fia, hogy nem akarja egyedül hagyni az anyját, mert biztosan nagyon szomorú lesz. Kérdezte tőle a párom, hogy ezt onnan veszi, ha hétvégére jön el akkor is jól megvan az anyja. Erre mondta a fia, hogy előtte este sírt a fiának, hogy majd mit csinál ő addig, amíg ő jól érzi magát VELEM, ő majd otthon szomorkodik, meg majd sokat gondol rá, de persze elmehet, ha akar.

Hát eléggé kibuktunk rajta, a párom elment és mondta neki, hogy szerinte normális dolog-e egy ekkora gyerekre lelki terhet rakni és akadályozni abban, hogy jól érezze magát az apjáékkal. Ő meg azt mondta, hogy nem tehet róla, így érez és ha nem akar menni a gyerek akkor nem fog.

Mi sosem erőltettünk semmit. De a gyerek teljesen be volt sózva, hogy mikor megyünk már, milyen jó lesz, tengerpart, stb... A párom azt mondja ezen úgyis túllép majd a gyerek, mivel szerencsére még van pár hetünk és úgyis sikerül majd elmagyarázni neki, hogy az anyja csak meglesz valahogyan nélküle is egy picit.

Szerintetek, hogyan használhatja fel a saját fiát arra, hogy keresztbe tegyen nekünk? Meg olyan SMS-t írt azután, hogy a párom elment hozzá, hogy "akár mit csinálsz, ő az én fiam marad". Nem érti meg, hogy én csak egy jó nyaralást szeretnék a párom fiával és nem az övével. Én nem arra gondolok, hogy ez az ő fia, hanem, hogy a páromé. Ezért szeretem, és ezért próbálok vele jól kijönni, ha más lenne az anyja, akkor is a gyerek a fontos. Neki miért nem, mikor egyfolytában azt hangoztatja, hogy ő az anyja?

2017. jún. 29. 16:49
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
5os vagyok.Hidd el a kényszerrel csak annyit fogsz elérni,hogy a gyerek ellened fordul majd,mint az én fiam az apja baratnoje ellen.Ha ez a célod,akkor jó úton haladsz.
2017. júl. 4. 16:06
 12/43 A kérdező kommentje:

Kimondtad a lényeget 5ös! A te gyereked nem szereti az apja barátnőjét. "csak" ennyi az egész történetet megváltoztatja. Engem ugyanis szeret! Nem kelle azt gondolni, hogy én anyai babérokra akarok tőrni, mert nem erről van szó, csak annyi hogy érzem hogy szeret. Szeret engem, szeret velünk lenni. Az apjáért teljesen odavan, tiszta apja Egyébként, ő neki a minden utánozza ahogyan tudja. Rengeteget van velünk.

Szóval biztosan mondhatom hogy jól meglesz velünk, semmi baja nem lesz. Engem csak meglep az anyjának ez a hozzáállása, tehát hogy képes még a fiát is belevonni a szánalmas bosszúhadjáratába.

Szerintem nem vagyunk rossz úton, akkor lennénk, ha a párom nem törődne a gyerekkel, mert az anyja nem bír engem. Na akkor rossz úton lennénk, de mi mindent megteszünk érte. Soha nem sírt velünk, akármennyit volt velünk. Majd csak nagyobb lesz és jobban átlátja a dolgokat.

2017. júl. 4. 22:07
 13/43 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ha nagyobb lesz jobban at fogja latni a dolgokat. Pl, azt hogy az apja egy fereg.
2017. júl. 4. 22:22
 14/43 anonim ***** válasza:
36%
Azért ez még egy idegentől is durva, bár nyilván te nem ismered és egy-két dologból nem is fogod. Az biztos, hogy a gyerekét szereti, és ő viszont szereti. Szerintem itt más nem lényeges...
2017. júl. 4. 22:56
 15/43 anonim ***** válasza:
22%
5os vagyok.Ez a te nezopontod,de ahogy látom itt mindenki másképp a gondolja a leírtak alapjan.Pedig az én fiam éppúgy szerette azt a csajt.Ket korabeli fia van,jol kijottek egymassal.Hetvegenkent nála voltak.Elso nyáron el is ment velük kirándulni,egy hétig voltak,de csak Magyarországon.A gyerek megérzi ha anyaskodni akarsz felette,azért hat rá az anyja olyan könnyen.Nalunk nem is kellett szólnom,itt a gyerek rájött magától mire megy ki a játék.Toobbszor haza kellett hozni,,mert nem akart ott maradni.Volt,hogy este 10kor ultem autoba es mentem erte,mert a gyerek sirva hivott,hogy haza akar jonni,de az apja mar megivott a a csajjal egy pohar bort.Majd rávette az exem,(akinek ez eszébe soha nem jutott a volna)hogy biróságra adjon a látogatás miatt és külön azért,hogy a gyereket elvihessek 2hetre a horvát tengerpartra.A gyereket ezzel teljesen maga ellen fordította,de még az apja is!Ez az egész kenyszeritos dolog odáig fajult,hogy a gyerek az apja szemébe mondta,hogy utálja.Amit egyáltalán nem csodalok.Elhiszem,hogy szereted,de nem kenyszerithetitek olyanra,amit nem akar.Ez nem úgy működik.
2017. júl. 5. 05:07
 16/43 A kérdező kommentje:
Itt a kérdés csak az, hogy a gyerek nem akarja vagy az anyja? Mert a kettő akkor sem ugyanaz, ha anyuka megpróbálja úgy beállítani.
2017. júl. 5. 06:49
 17/43 anonim ***** válasza:
27%
miért nem szülsz magadnak egy gyereket? miért a más családjába kontárkodsz bele idegen létedre?
2017. júl. 5. 08:53
 18/43 A kérdező kommentje:

Javaslom utolsó, hogy olvas el az előző kérdésem, és akkor képben leszel ;D

Ha meg nem veszed a fáradságot, akkor minek írsz?

2017. júl. 5. 09:34
 19/43 anonim ***** válasza:
Itt az van,hogy az anyuka hatással van a gyerekre,aminek oka van.De! ha az a gyerek annyira oda lenne azért,hogy veletek megy kirándulni,akkor bizony nem lenne ez,hogy már nem akar.En a helyetekben hanyagolnám a témát és ha nem akar menni,tényleg nem kenyszeritenem.Ez sem a gyerekre,sem a ti kapcsolatokra nincs jó hatással.Ez csak az én véleményem,mivel ezen mi is átmentünk a fiammal.Pedig en soha nem tiltottam a apjától,akkor ment,amikor akart,csak jött egy nő az életébe,aki rendesen felkavarta a gyerek és az apja között lévő szoros kapcsolatot pontosan ezzel a kenyszeritgetessel és a kirándulással.Bevallom a bíróság után én is olyan voltam,amilyenek ők velem,de a csaj feladta hamar a harcot.Az apa eddigi barátnőivel ilyen problémák nem voltak,a gyerek örömmel ment velük akárhová vitték.
2017. júl. 5. 12:44
 20/43 A kérdező kommentje:

Nem tudom elégszer mondani, hogy nem ugyanaz a helyzet, de köszönöm a választ.

Én is voltam gyerek és sajnos anyám egy -két dologban velem is ezt csinálta, amit a párom gyerekével az anyja. Ha úgy mondta anyám hogy szinte könnyes volt a szeme, hogy ne menjek aludni valakihez,inkább nem mentem, mert nem akartam őt otthon hagyni, nem azért mert nem lett volna kedvem menni. Ilyenkor elképzeltem hogy mennyivel jobban szórakozhatnék, hogy éppen mit csinálhatnék, ha anyám engedett volna. Szóval annak ellenére hogy nincsen gyerekem, én is vagyok valakinek a gyereke tehát talán éppen egy közelebbi szögből látom a dolgokat, mint mondjuk, te ahol te a szülő vagy. Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatod , nekem és a páromnak csak az a célunk, hogy rájöjjünk, a gyerek mit akar az anyja nyomása nélkül, mert mint írtam ő a kezdetektől akart jönni , amíg anyuka nem sírt neki.

2017. júl. 5. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!