Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem köszön? Mit tehetnék...

Miért nem köszön? Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam egyszerűen nem hajlandó köszönni :(... Ha találkozunk ismerőssel (szomszéd, rokon, stb..) de akár a bölcsiben is, szégyenlősen lehajtja a fejét, vagy elfordul. Szoktam kérni őt, hogy köszönjön, de nagyon ritkán teszi meg.

Ha nem köszön sosem hagyom szó nélkül, utána el szoktam neki szépen magyarázni ha már elmentünk az illető mellett akinek köszönni kellett volna, hogy miért kell(ett volna..) köszönni, kiknek kell köszönni, hogyan, stb... persze az ő szintjén.

Próbáltam már azt is, hogy előre szólok neki, hogy ott jön XY néni/bácsi, innen és innen ismerjük, kérlek szépen köszönj neki úgy hogy csókolom/szia, stb...

Ez is nem vagy csak nagyon ritkán működik...

Mondtam már neki, hogy csúnya dolog nem köszönni az ismerőseinknek, szomorúak lesznek, stb...

Mi lenne a hatékony módszer?

Vagy ez 3 éves korban szokványos és még elfogadható és majd beérik a tanítás és egyszer csak elkezd köszönni?...

2017. jún. 1. 14:37
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
50%

Annyit még hozzátennék, hogy lehetne 5 gyerekem, igen. Ha nem temetem el 2 hónapos korában.

Szégyelld magad. Nagyon.

2017. jún. 2. 15:36
 42/45 anonim ***** válasza:
95%
Nézd, nem tudom milyen szakember vagy, de hidd el hogy nem attól lesz valaki jó a szakmájában, hogy a gyakorin veri a mellét és sértegeti a többieket. Nem én kezdtem bunkózni, meg házimuncikázni a többi válaszolót hanem te. A Suttyófalvás hozzászólásodat nem is minősítem, tudod nem mindenkinek akkora az arca mint neked csak azért mert csinált egy diplomát (ha igaz), nekem is van kettő, de itt nem abban a minőségemben vagyok, hanem válaszolóként és sima anyukaként, és nem nézek le másokat mert nem vagyok egy nagyképű barom. Ha igaz a 41-es hozzászólásod nagyon sajnálom, és együttérzek, de nem szégyellem magam, ugyanis én nem sértegettelek, a hozzászólásom a te sértegetésedre volt reakció. Te jobban szégyellheted magad ugyanis te tudatosan sértegetsz másokat, kezdve azzal hogy a kérdező terrorizálja a gyerekét azért mert próbálja tanítani köszönni. Amúgy ha olyan őrületes szaktekintély vagy a (miben is?) miért töltöd itt azzal az értékes idődet hogy házimunciknak szólogatsz be?
2017. jún. 2. 16:09
 43/45 anonim ***** válasza:
10%

Relativizálsz, összemosol dolgokat és szerecsent mosdatsz.

Korrekt, szakszerű válaszokat adtam, többször, amíg végül el nem kezdett a csürhe köpködni és beszólogatni. Ezt pedig nem tűröm. Az, hogy te röhögsz a gyerekeim számán, és beszólogatsz, az Suttyófalva.

Az, hogy utána, miután kiderült a legnagyobb eltávozása, nekiállsz kimosni magad, az pedig nem nekem kellemetlen.

Hogy hol töltöm a szabadidőmet, arról pedig szintén nem fogok elszámolni senkinek, neked pedig nincs jogod ezt számon kérni.

Gyengébbek kedvéért, és kifejezetten neked: szakmai hozzáértést NEM ad sem a gyerekek száma, sem az, hogy ki, hol tölti el a szabadidejét. Ez alapvető, egy körülbelül átlagos intelligenciahányados fölött.

Az azonban több, mint kínos, ha valaki a szabadidő eltöltését vagy a gyerekek számán kéri számon röhögve, sőt, még le is csapja, hogy naaaaa, tudtam ám, hogy mennyi gyereked van, peeeeeerszeeee.

Befejeztem. Kérek mindenkit, hogy pontozzon le nullára! Ettől majd kevésbé fogjátok kínosan érezni magatokat.

NEM. Te nem reagáltál semmire. Én nem szóltam hozzád, FELELTEM a kérdéseidre. És köszönöm, hogy beletenyereltél a gyermekem elvesztésébe. Remélem, élvezetet okozott! Kinek mi akad, ugye.

2017. jún. 2. 16:44
 44/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem a "csürhe" kezdett el "köpködni", hanem te nagyképűsködni. A 13-as, 15-ös válaszoddal már lehülyézel mindenki mást aki nem ért veled egyet ("lehet hülyeségeket firkálni.."), aztán kezded a házimucizást, és a suttyófalvázást, a24-es abszurd hülységeket hord össze, stb... úgy, hogy neked tulajdonképpen az égvilágon senki nem szólt be ilyen stílusban. Idézd már légyszi a csürhe köpködését ami feljogosított téged erre a stílusra... És nem, nem mosom magam mert nincs miért, és nem tenyereltem bele semmibe... egy névtelen fórumon ha beszólogatsz másoknak, akkor benne van a pakliban hogy bizony visszaszólnak, és esetleg olyat ami mélyen érint, hiszen nem tudnak semmit a magánéletedről... ha ez téged ennyire bánt, akkor hagyd el ezt a magas lóról stílust... akkor érezném magam szarul, ha bármit tudtam volna a te gyereked elvesztéséről, és úgy akár szemernyit is a számra mertem volna venni, hiszen akkor mint anya nem tudnék többet a tükörbe nézni... de nem ez történt... mindegy is.. nem vitatkozom hülyékkel és pont.
2017. jún. 2. 16:59
 45/45 anonim ***** válasza:
A #38-as válasz nagyon hasznos volt.
2017. jún. 6. 08:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!