Miért nem köszön? Mit tehetnék még?
3 éves kisfiam egyszerűen nem hajlandó köszönni :(... Ha találkozunk ismerőssel (szomszéd, rokon, stb..) de akár a bölcsiben is, szégyenlősen lehajtja a fejét, vagy elfordul. Szoktam kérni őt, hogy köszönjön, de nagyon ritkán teszi meg.
Ha nem köszön sosem hagyom szó nélkül, utána el szoktam neki szépen magyarázni ha már elmentünk az illető mellett akinek köszönni kellett volna, hogy miért kell(ett volna..) köszönni, kiknek kell köszönni, hogyan, stb... persze az ő szintjén.
Próbáltam már azt is, hogy előre szólok neki, hogy ott jön XY néni/bácsi, innen és innen ismerjük, kérlek szépen köszönj neki úgy hogy csókolom/szia, stb...
Ez is nem vagy csak nagyon ritkán működik...
Mondtam már neki, hogy csúnya dolog nem köszönni az ismerőseinknek, szomorúak lesznek, stb...
Mi lenne a hatékony módszer?
Vagy ez 3 éves korban szokványos és még elfogadható és majd beérik a tanítás és egyszer csak elkezd köszönni?...
Annyit még hozzátennék, hogy lehetne 5 gyerekem, igen. Ha nem temetem el 2 hónapos korában.
Szégyelld magad. Nagyon.
Relativizálsz, összemosol dolgokat és szerecsent mosdatsz.
Korrekt, szakszerű válaszokat adtam, többször, amíg végül el nem kezdett a csürhe köpködni és beszólogatni. Ezt pedig nem tűröm. Az, hogy te röhögsz a gyerekeim számán, és beszólogatsz, az Suttyófalva.
Az, hogy utána, miután kiderült a legnagyobb eltávozása, nekiállsz kimosni magad, az pedig nem nekem kellemetlen.
Hogy hol töltöm a szabadidőmet, arról pedig szintén nem fogok elszámolni senkinek, neked pedig nincs jogod ezt számon kérni.
Gyengébbek kedvéért, és kifejezetten neked: szakmai hozzáértést NEM ad sem a gyerekek száma, sem az, hogy ki, hol tölti el a szabadidejét. Ez alapvető, egy körülbelül átlagos intelligenciahányados fölött.
Az azonban több, mint kínos, ha valaki a szabadidő eltöltését vagy a gyerekek számán kéri számon röhögve, sőt, még le is csapja, hogy naaaaa, tudtam ám, hogy mennyi gyereked van, peeeeeerszeeee.
Befejeztem. Kérek mindenkit, hogy pontozzon le nullára! Ettől majd kevésbé fogjátok kínosan érezni magatokat.
NEM. Te nem reagáltál semmire. Én nem szóltam hozzád, FELELTEM a kérdéseidre. És köszönöm, hogy beletenyereltél a gyermekem elvesztésébe. Remélem, élvezetet okozott! Kinek mi akad, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!