Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem köszön? Mit tehetnék...

Miért nem köszön? Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam egyszerűen nem hajlandó köszönni :(... Ha találkozunk ismerőssel (szomszéd, rokon, stb..) de akár a bölcsiben is, szégyenlősen lehajtja a fejét, vagy elfordul. Szoktam kérni őt, hogy köszönjön, de nagyon ritkán teszi meg.

Ha nem köszön sosem hagyom szó nélkül, utána el szoktam neki szépen magyarázni ha már elmentünk az illető mellett akinek köszönni kellett volna, hogy miért kell(ett volna..) köszönni, kiknek kell köszönni, hogyan, stb... persze az ő szintjén.

Próbáltam már azt is, hogy előre szólok neki, hogy ott jön XY néni/bácsi, innen és innen ismerjük, kérlek szépen köszönj neki úgy hogy csókolom/szia, stb...

Ez is nem vagy csak nagyon ritkán működik...

Mondtam már neki, hogy csúnya dolog nem köszönni az ismerőseinknek, szomorúak lesznek, stb...

Mi lenne a hatékony módszer?

Vagy ez 3 éves korban szokványos és még elfogadható és majd beérik a tanítás és egyszer csak elkezd köszönni?...

2017. jún. 1. 14:37
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Azzal hogy kedvesen, normálisan elmondom, sosem cseszem le vagy ilyesmi, nem terrorizálom!! Hagyjak rá mindent akkor?

Amit az utolsó ír nekem már durva, de hogy elmondani sem szabad? :O

2017. jún. 1. 15:52
 12/45 A kérdező kommentje:
Nem az utolsó, 9-es, bocsi!
2017. jún. 1. 15:54
 13/45 anonim ***** válasza:
11%

Ez nem a "mai világban" terrorizálás, hogy állandóan ezzel van vegzálva és az van neki hajtogatva, hogy "csúnya dolgot " csinál és "szomorúak lesznek miatta az emberek".

2-es és 4-es válasz is az enyém. Lehet lepontozni, lehet hülyeségeket firkálni, de semmi értelme. Több, mint 30 éve foglalkozom kisgyermeklélektannal. Ennyit a mai világról meg a lepontozásokról.

2017. jún. 1. 15:55
 14/45 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező,olvasd el a 4-es válaszomat, légy szíves!
2017. jún. 1. 15:56
 15/45 anonim ***** válasza:
34%

Nem "manapság", mint említettem. Az idegrendszer érettségének fázisairól már körülbelül 45 éve mindent tudunk. Ez csak számodra újdonság.

Viszont leírni, hogy szégyenlős a gyerek, de nem baj, le kell nyomni ... gratulálok.

2017. jún. 1. 15:58
 16/45 anonim ***** válasza:
26%
Jól csinálod, majd megtanulja, csak ne vidd túlzásba. Egy idő utan már azért nem köszöntem mert ciki volt. Igen, egy ekkora gyereknek is van ciki. És az hogy mindig jó hangosan lecseszi némely sz\lő a gyereket vagy magyarázkodiknegy idegennek igenis rossz a gyereknek. Mintha hülye lenne. Ekkora korban még nem, de utána igen. Annyit kell mondani hogy sziát köszönjön aztán el van intézve. 13L
2017. jún. 1. 16:00
 17/45 anonim ***** válasza:
47%

És mondd, büszke vagy rá, hogy felnőtt emberként és szülőként erővel és terrorizálással lenyomtál egy három és fél éves gyereket, aki nem mellesleg a sajátod, és lelki épségéért is te felelsz?

Vagy ettől még ép lelke lesz, hiszen neked is ezt tanították, és lám, te is milyen ép lelkű vagy, hogy normálisnak tekinted egy három éves gyerek erőből lenyomását egy piti hülyeség miatt is, aki nem mellesleg a sajátod?

Elégedettséget véltem kiolvasni a soraidból és ez elborzaszt.

2017. jún. 1. 16:01
 18/45 A kérdező kommentje:

Nem cseszem le, pont ezt mondom! És nem mások előtt szólok rá, ezt is írtam, hanem előtte szólok hogy majd köszönjön, vagy utána ha már nem köszönt.

Ha megmondom hogy valami nem helyes az terror???? Hogy mondjam meg az ő szintjén? Nem érti, hogy udvariatlan dolog nem köszönni.

2017. jún. 1. 16:04
 19/45 anonim ***** válasza:
30%

A folyamatos vegzálás egy dologgal a terrorizálás, nem a nevelés, ne keverd össze a dolgokat.

Egyszerűen engedd el a dolgot egy hónapra! Ti köszönjetek mindig, mindenkinek, a gyereknek ne szóljatok. Komoly fogadásom van rá, hogy köszönni fog.

2017. jún. 1. 16:06
 20/45 A kérdező kommentje:
Kedvesen beszélem meg vele, nem kiabálom le, nem alázom meg, pusztán mindig elmagyarázom türelmesen mi a köszönés funkciója. Nem gondoltam hogy ez maga lenne a terror. Belépek az ISIS-be asszem.
2017. jún. 1. 16:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!