Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Erre nincs "kapacitása"...

Erre nincs "kapacitása" óvónéninek? Mennyire jogos? Sokat várok el tőle? Hosszú hajú kislányos anyukák, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Van két lányom az egyik még bölcsis (2,5) a másik ovis (5).

Nem tudom nálatok hogyan lehet, de én minden reggel, mint a két lánynak megcsinálom a haját indulás előtt. Soha nem csak felkötöm, valamit mindig kezdek a hajukkal. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de 5-10 perc alatt + pár szilikongumival csodát lehet tenni a hajukkal.

A kicsivel eddig soha semmi baj nem volt. Alvásnál a gondozónénik kiszedik a hajából és uzsi után újra felkötik mindegyik kislánynak. Ez külön program náluk délután, állnak sorba a gyerekek, persze nem úgy, mint én reggel, de ez teljesen rendben van.

A nagynál kaptam meg ma az óvónéni véleményét ilyen téren. Azt mondta, mikor meglátta reggel a kislányt, hogy ne haragudjak, de nézzem már meg a többi kislányt.Kérdeztem tőle, hogy mit kellene látnom. Erre mondta, hogy nem akar megbántani, de ez egy óvoda, nem kellene a kislánynak a haját tele tűzögetni minden reggel, meg telegumizni, mivel nekik ez problémát okoz, hogy ki kell szedegetni alvás előtt. Mondtam neki, hogy a lányomnak nyugodtan mondhatja, hogy azt a 2 hajcsatot (többet soha nem raktam bele) kiszedheti magának, azt a 6-7 db szilikongumit meg csak ki bírja szedni, annyi ideje csak van. Mindig mondtam nekik, hogy el is vághatják a gumikat, hogy ne kelljen kihúzogatni, bár az sem igazán okozhat gondot mivel szögegyenes a haja ( a kicsinek meg teljesen göndör mégsem problémáznak ezen). Azt is mondtam neki, hogyha alvás után nem kötik újra az nem gond, mert úgyis megyek érte, de van egy csomag vastag hajgumi a szekrényében, hogy esetleg egy copfot kössenek neki.

Ezen felül még azt is mondta, hogy szerinte nem jó értéket közvetítek a gyerek felé, mert látja a lányomon, hogy nagy akaratos és finnyás, elképzelni sem tudom, hogy milyen nehéz vele a többi gyerekhez képest, meg elgondolkodtató, hogy ötévesen közli, hogy "ez a felső nem passzol a nadrághoz", hogy miért gondolkozik ő ilyeneken, meg inkább hagynám reggel aludni ahelyett, hogy kötöm a haját. A probléma az, hogy óvónénit én ismerem korábbról és azért engedi ezt magának, bár eddig azt hittem felszínesen, de jó a viszonyunk. Mondtam neki, hogy pedig szívesen megcsinálnám óvónéninek is a haját, mivel lenne mit csinálni vele, szóval ne a gyerekemet figyelje.

Szerintetek is igaza van? Ez lehet problémaforrás? Erre nincsen ideje? Kiszedhetné ebéd előtt is, könyörgöm, kb 1 perc. Ti sem csináltok semmit a hosszabb hajú gyerekeitekkel? Csak én lennék ilyen? Akkor annál inkább nem értem, hogy miért nincsen egy perce erre.

2017. máj. 12. 15:08
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
81%
Kedves 50-es válaszoló! A reakciód pontosan tükrözi a tényt, hogy nincs gyermeked...talán egy darabig ne is legyen még. Kérdésem nincs.
2017. aug. 28. 10:22
 52/55 anonim ***** válasza:
63%
... és/vagy nem foglakozott még gyerekekkel az ötvenedik hozzászóló, pl pedagógusként...
2017. aug. 28. 21:09
 53/55 anonim ***** válasza:
87%

Ott ahol én voltam nyáron, úgy volt, hogy az óvónők nem piszkálták a gyerekek haját, úgy feküdtek le, ahogy reggel elindultak vagy napközben be lett nekik fonva.

Én nem tudnám elképzelni, hogy ott álljanak sorba a gyerekek, hogy akkor megcsinálják a hajuk, lefekvés előtt/után. És emlékeim szerint amikor én voltam ovis, akkor sem csináltak semmit a hajunkkal.

Viszont ha ez nekik időigényes, akkor próbálj meg valami mutatós hajat csinálni nekik kevesebb hajgumiból.

Az, hogy nem passzol a nadrághoz a felső. Hát ez nekem kicsit fura, nem igazán hallok ilyet kicsiktől. Ezzel még ráér foglalkozni később is, de mondjuk nem baj az, ha van véleménye az öltözködéssel kapcsolatban.

2017. aug. 28. 21:36
 54/55 A kérdező kommentje:

Hát még a nyári szünet előtt volt több konfliktusunk ezzel az óvónővel.

Az a probléma, hogy nem az a típus vagyok, aki fejet hajt egy ilyen ügyben egy ilyen személy előtt.

Van egy nagyon kedves óvónő a másik csoportban, mondtam a lányomnak, hogy mielőtt bemennek ebédelni nyugodtan menjen oda ahhoz és kérje meg őt. Egyelőre a dolog így történt legtöbbször a szünet előtt közvetlenül. Óvónéni meg szégyellheti magát, a másik csoport óvónőjének van erre ideje csak ő ilyen túl elfoglalt biztosan. Nem gond, majd amikor ballag a gyerek ezt is szem előtt fogjuk tartani.

2017. szept. 1. 13:13
 55/55 anonim ***** válasza:
72%
Milyen hajat csinálsz a lányodnak hogy 5-6 gumi kell bele? Nem rosszból de tényleg érdekel :D
2018. nov. 2. 18:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!