Anyukák! Akik kisgyermekkel vagytok otthon, tényleg fele-fele arányban csináljátok a párotokkal a házimunkát?
Nem. Hiszen itthon vagyok, ő meg nem. Ez szimplàn fizikailag értendő. Kb 70-30% az arány, ha 24 órát nézünk. Amint hazaér 50-50%, amikor meg nincs itthon értelemszerűen 100-0% az arány. :D
Fözni àltalàban én fōzök, 7végén közösen, néha ő.
Takarítani én 90%-ban, mosogatni is legtöbbször én, mert nem vàrom meg míg hazaér. Este van h õ mosogat, de én gyorsabb vagyok benne, ő addig mást csinál.
Vasalni nem vasalok, mosni 100%-ban én csinálom.
Àgyazni ő szokott este többször(én addig mosogatok) Fürdetni is ő szokta többször a fiunk. Amikor itthon van ugyanannyit eteti, pelusozza mint én.
Bevàsàrolni, postára menni, ügyeket intézni majdnem 100%-ban ő szokott, kivéve ha együtt megyünk nagybevásàrlásra.
Meg vannak olyab dolgok amik nekem ritkàn jutnak eszembe a takarításnál azt ő csinálja. Olyan dolgok amiket ritkán csinál az ember amúgy is. Pl. radiátor csövek áttörlése...stb. Ja és mindketten rendet tartunk nagyjából.
Illetve mikor itthon van, nekem az is jó ha a gyerekkel foglalkozik, míg én mást csinálok.
Ha megint dolgozok akkor értelemszerûen jobban osztódnak a feladatok majd. Viszont az tuti hogy a bevásàrlás, ügyintézés az ő dolga marad, mert azt utálom. :D
Nem húzzuk a centit, de nagyjából fele-fele.
A hétvégi takarítás az övé: rendrakás, portörlés, porszívó. Kétnaponta ő mos fel. Hétvégén ő mosogat, egyik nap ő főz. Kukaürítés még az övé.
Én mosok, teregetek, fürdőszobát, wc-t én takarítom. Hétköznap mosogatok, (nem minden nap) főzök plusz amennyire lehet tartom a rendet.
Ajtók, ablakok, erkély, vízkőoldózás, szifonok, fugák... az enyém, de ez ugyebár nem heti rendszerességű program.
Harom gyerek van. Mar iskolas mindharom.
Amikor GYES-en voltam, akkor is kiporszivozott, bevasarolt, azota is o csinalja.
Nem vasalok. O sem:)
A ferjem soha nem foz, mosogat, igaz, van mosogatogepunk is.
Nem tereget, nem szedi be a ruhakat.
Pár napja feltettem egy kérdést, mindjárt belinkelem.
Soknak érzem nagyon a házimunkát, 3 gyermekünk van.
Nagyon sok jó és okos tanácsot is kaptam. De a végösszegzés az volt, h sokat szöszmötölök, ill. h apa keveset segít.
én nem érzem kevésnek a segítséget, ezért gondoltam, h egy másik kérdésben erre konkrétan rákérdezek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__8509601-se..
Csak akkor állj neki, h sok időd van, nagyon hosszú lett, sok a kommenet, :) de érdemes átböngészni, sok hasznos dolog is van benne.
Nem. :)
Négy hetes a babánk, anyatejes, és nincs sok tejem. Gyakorlatilag csoda, ha sikerül néha elmosogatnom, vagy összedobok egy rántottát. Tudjuk, hogy már csak pár hétig kell ehhez alkalmazkodnunk. (Harmadik baba.)
Gyakorlatilag most a férjem és a két nagy csinál mindent. Nagyon büszke vagyok rájuk. :)
De azért már várom, hogy kialakuljon a kereslet-kínálat, és szoptatás helyett mosogathassak. Én nehezebben viselem ezt az időszakot, mint ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!