Anyukák! Akik kisgyermekkel vagytok otthon, tényleg fele-fele arányban csináljátok a párotokkal a házimunkát?
"az az én dolgom, hiszen ezért is voltam otthon..."
Én nem azért voltam otthon, hanem hogy a gyermekünket gondozzam, neveljem, tanítsam. ;)
Állambácsi sem a háztartás ellátásához járul hozzá.
Az anya is ugyanúgy kap pénzt... Gyermekgondozási díjat és nem takarítói szerződéssel keresi azt a pénzt.
Szép is lenne,ha minden férfi ekkora tuskó lenne,hogy én keresem a pénzt,te csak a gyerekkel vagy és eltartalak...
Képzeld el,nálunk párom lesz gyeden,mert annyival többet kap. De a gyereket ehhez a plusz pénzhez még mindig én szültem neki és én gondozom.
Kérdésre. Hétvégén együtt főzünk,hétköznap én. Vacsorát párom készít,ő mosogat ekkor. Mosás,teregetés enyém száraz ruha vegyes. Porszívó csak ő szinte. Ágyazás reggel én,este ő.( ágyban vagyunk napközben a picivel még,mert csak forog egyenlőre).
Kert nincs.
Bevásárlás együtt,hazafelé összeszed minket,vagy mi besétálunk elé. Nagyot én viszem oviba,ő hozza.
Hálisten nem gondolja azt,hogy a gyerekekkel könnyebb 0-24 ,mint dolgozni.
Ettől független én csinálok hétköznap több mindent,de semmit nem kell kérni tőle soha. A picihez kelt és kel ő is éjjel,ahogx a nagyhoz is . (Épp betegek,szóval néha nyösszögnek) Van mostanába,hogy én fel se ébredek,biztod a kora terhességi fáradtság miatt...
Nem.én sem várom el hogyha haza jön munkából még mosogasson stb...
Én porszívózok(nagyon nagyon ritkán ő)felmosok,surolok,vasalok,vásárolok(nagyon ritkán ő)postára járok ügyeket intézek,port törlok,főzök.ő szokott mosni,teregetni,mosogatni,ágyneműt áthúzni,megágyazni,szemetet levinni(a szelektív hulladékot én viszem el a szelektív "szigetre"),virágot locsol(ez felesbe megy).
Mar ex, de regebben o is csinalt dolgokat. Furdoszobat takaritotta, es hetvegen mindig o fozott.
En ertelemszeruen hetkoznap foztem, porszivo felmosas heti 1-2 alkalom.
Mosogatogep es szaritogep van, ugyhogy az nem munka ki - be pakolni, aki epp latja, hogy leall.
10-es, amit mondasz akkor lenne igazságos, ha a te munkád otthon (gyerekkel foglalkozás, takarítás, főzés) ugyanúgy 8 órát tartana, mint a férjednek és amikor letelik a 8 óra, akkor te is ledöglenél a tv elé, mert egész nap dolgoztál.
Egy anya nem 8 órában dolgozik, hanem napi 24-alvás idő. Vagyis dolgozik, amikor fent van, ezzel szemben az apuka ledolgozza a 8 órát aztán nyugodtan élheti világát. Bocs, de ez roh@dtul nem egyenlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!