Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Erre nincs "kapacitása"...

Erre nincs "kapacitása" óvónéninek? Mennyire jogos? Sokat várok el tőle? Hosszú hajú kislányos anyukák, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Van két lányom az egyik még bölcsis (2,5) a másik ovis (5).

Nem tudom nálatok hogyan lehet, de én minden reggel, mint a két lánynak megcsinálom a haját indulás előtt. Soha nem csak felkötöm, valamit mindig kezdek a hajukkal. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de 5-10 perc alatt + pár szilikongumival csodát lehet tenni a hajukkal.

A kicsivel eddig soha semmi baj nem volt. Alvásnál a gondozónénik kiszedik a hajából és uzsi után újra felkötik mindegyik kislánynak. Ez külön program náluk délután, állnak sorba a gyerekek, persze nem úgy, mint én reggel, de ez teljesen rendben van.

A nagynál kaptam meg ma az óvónéni véleményét ilyen téren. Azt mondta, mikor meglátta reggel a kislányt, hogy ne haragudjak, de nézzem már meg a többi kislányt.Kérdeztem tőle, hogy mit kellene látnom. Erre mondta, hogy nem akar megbántani, de ez egy óvoda, nem kellene a kislánynak a haját tele tűzögetni minden reggel, meg telegumizni, mivel nekik ez problémát okoz, hogy ki kell szedegetni alvás előtt. Mondtam neki, hogy a lányomnak nyugodtan mondhatja, hogy azt a 2 hajcsatot (többet soha nem raktam bele) kiszedheti magának, azt a 6-7 db szilikongumit meg csak ki bírja szedni, annyi ideje csak van. Mindig mondtam nekik, hogy el is vághatják a gumikat, hogy ne kelljen kihúzogatni, bár az sem igazán okozhat gondot mivel szögegyenes a haja ( a kicsinek meg teljesen göndör mégsem problémáznak ezen). Azt is mondtam neki, hogyha alvás után nem kötik újra az nem gond, mert úgyis megyek érte, de van egy csomag vastag hajgumi a szekrényében, hogy esetleg egy copfot kössenek neki.

Ezen felül még azt is mondta, hogy szerinte nem jó értéket közvetítek a gyerek felé, mert látja a lányomon, hogy nagy akaratos és finnyás, elképzelni sem tudom, hogy milyen nehéz vele a többi gyerekhez képest, meg elgondolkodtató, hogy ötévesen közli, hogy "ez a felső nem passzol a nadrághoz", hogy miért gondolkozik ő ilyeneken, meg inkább hagynám reggel aludni ahelyett, hogy kötöm a haját. A probléma az, hogy óvónénit én ismerem korábbról és azért engedi ezt magának, bár eddig azt hittem felszínesen, de jó a viszonyunk. Mondtam neki, hogy pedig szívesen megcsinálnám óvónéninek is a haját, mivel lenne mit csinálni vele, szóval ne a gyerekemet figyelje.

Szerintetek is igaza van? Ez lehet problémaforrás? Erre nincsen ideje? Kiszedhetné ebéd előtt is, könyörgöm, kb 1 perc. Ti sem csináltok semmit a hosszabb hajú gyerekeitekkel? Csak én lennék ilyen? Akkor annál inkább nem értem, hogy miért nincsen egy perce erre.

2017. máj. 12. 15:08
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az óvónőnek van igaza! Felesleges munkát csinálsz neki. Tudod ki szórakozna a helyében a gyereked hajával! És nem, nem az a dolga hogy ezt csinálja
2017. máj. 12. 19:27
 22/55 anonim ***** válasza:
87%
Az ovononek nem dolga a gyerek hajával bíbelődni. Pedagógus, a gyereket neveli és alap gondozási feladatokat végez el, ami a gyerektől még nem elvarhato. Az, hogy anyuka direkt kibaxasbol, miután kérték, hogy ne tegye telegumizza a gyerek hajat és tőle vqrja el, hogy kiszedje, az nem alap gondozási feladat. A helyében ha továbbra is így vinned a gyereket, kivagnam a gumikat a hajabol - gyorsabb és nem húzza a gyerek hajat se. Anyuka meghatározott felfogja az uzenetet
2017. máj. 12. 19:53
 23/55 A kérdező kommentje:
Mint írtam a kivágás a lehetőségek között volt eddig is. Mondtam, hogy nem kell bajlódni vele, vágja ki, ha akarja, mivel tényleg kb 1 másodperccel tényleg gyorsabb.
2017. máj. 12. 20:19
 24/55 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező! Mi a fenének írsz ki kérdést, ha még csak el sem gondolkodsz a válaszokon, hanem továbbra is meg vagy győződve az igazadról?

Szerintem nincs igazad, nem várható el az óvónőtől. Inkább azon gondolkodj el, hogy mi a gond a gyerek viselkedésével. Az pl. rendben van, hogy tanítod neki, mihez mi illik, de az nincs rendben, ha bent az oviban a gyerek leszólogat másokat azok öltözködése miatt - igen, egy 5 évest már lehet terelgetni, hogy mikor mit illik mondani... Az sincs rendben, hogy tőled ezt az arrogáns stílust kapja mintának.

2017. máj. 12. 20:38
 25/55 anonim ***** válasza:
93%

Az meg, hogy a párod neked az igazat...még jó. Vagy nem mer ellentmondani neked, mert egy házisárkány vagy, vagy pedig egy ugyanolyan egoista, arrogáns alak mint te.

(25-ös voltam újból.)

2017. máj. 12. 20:40
 26/55 anonim ***** válasza:
94%

Én azt szoktam mondani a gyerekeimnek, hogy meg kell tanulni, hogy nem a világ van értünk......

Neked is üzenem

2017. máj. 12. 20:51
 27/55 anonim ***** válasza:
86%

1-2 és sok hajgumi között az a különbség, hogy az utobbi már kedvességgel teltebb törődést igényel, nem lehet sebtiben kikapni, csak megállva, beszélgetve.

Az intézményekben futoszalagként kezelik a gyermekeket.

De valahogy nekem sem lenne kedvem más gyerekének a hajával bíbelődni, (ahhoz nyulni sem),inkább verselgetnék, énekelnénk. Többet is ér.

A pedagogus pedagogus, neki az munka, az anyának meg szeretet is belefér. Nem várhato el mástol.

2017. máj. 12. 22:03
 28/55 anonim ***** válasza:
86%

Hetvegen cicomazd oket a magad oromere, hetkoznap meg alkalmazkodj.

Vannak lanyaim, hosszu hajjal jartak oviba. Reggel befontam, egybe, kettobe, vagy egy copf, ketto. De tiz gumi?! Megkockaztatom, van az tobb is...

2017. máj. 12. 22:17
 29/55 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is felesleges a 6-8 gumi, elhiszem, hogy idegesiti az ovonojrt, oke, 1 perc kiszedni ( vagy tobb, mert lehet a gyereked ossze vissza nyavog kozben meg rangatja a fejet mert huzza ! )
2017. máj. 12. 23:56
 30/55 anonim ***** válasza:
75%

Bőven elég 1-2 gumi a hajba azt alvás előtt kiveni ,alvás után megfésülni vissza teni nem egy perc miközben ,töbiekre figyelni estleg rendre utasitani rendetleneket is egyszer te otthon rá érsz 6-8-10 gumit beteni ,ezeket dolgokat hagyd hétvégére.És nem csinoságával van gond ott ugy látom hanem viselkedésével .

Az én lányom is mindig csinos szépruhákba jön,de soha nem szol senkinek se be ha nem csinos ,nem szép ruhába jön ,tud viselkedni.

2017. máj. 13. 06:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!