Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor és miért változott...

Mikor és miért változott ekkorát a gyerekneveléssel kapcsolatban a világ?

Figyelt kérdés

leszögezném persze, hogy nem általánosítok. mint minden témában, itt is vannak kivételek persze.

arra gondolok, hogy elnézve sok mai gyereket és szülőt, ég és föld a 10-20 évvel ezelőtti világhoz képest.

mikor én kicsi voltam, emlékszem, hogy ha rossz voltam, akkor rám szóltak, vagy előfordult 1-1 jogos tasli, büntetés, ilyesmik. persze nem vertek a szüleim. :D de ha jogos volt, akkor jogos volt. manapság pedig vannak szülők, akik rá sem szólnak a gyerekekre, azért ennyire agresszív, rossz és hisztis a legtöbb.

egy ismerősöm mesélte (szintén anyuka), hogy ültek a vonaton, és a gyereke rugdosta a vele szemben ülő nő térdét, és a nő megkérte a gyereket, hogy legyen kedves nem rugdosni őt. és ezt már nekem otthon mondta az anyuka, hogy "teljesen elképedtem, azt hittem felállok és felpofozom, milyen jogon szól ő rá az én gyerekemre"..

tehát az ilyesmi helyzetekre gondolok. manapság már szinte nem nevelik néhányan a gyerekeiket, csak úgy vannak. nem szólnak rá, hogy mondjuk a tesco közepén ne álljon neki hisztizni, üvölteni, ugyan ez a buszon, vonaton..

ha az iskolában leszidja a tanár a gyereket, a felháborodott szülők már aznap délután bemennek, hogy ezt ugyan hogy képzelte...

ugyan még csak 25 vagyok, nincs még gyerekem, és picit messze is van, de elgondolkodtatott ez, hogy mikor és MIÉRT alakult ez ki, hogy ha rászólsz a gyerekedre, akkor már "bántalmazod őt" és "a lelkivilága" és egyéb ilyen kommentek, amiket néha a cukimamik-féle facebook oldalakon olvasni...

2017. febr. 7. 14:19
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon elment a téma a verés irányába.

A nevelés nem egyenlő a veréssel. Én az enyémet nem bántom mégis szófogadó, nem verekszik. Nevelem, ha kell fegyelmezem és van a tetteinek következménye.

Attól, hogy egy gyereket vernek még nem biztos, hogy jó is lesz.

2017. febr. 7. 20:08
 32/46 anonim ***** válasza:
49%
# 30: Már bántotta a társait. Onnan sikerült visszafordítani a folyamatot. Egyébként voltunk természetesen szakembernél, de a hétköznapi helyzetekre ők sem tudnak megoldásokat kínálni (csak hosszú távon). Nekünk viszont gyors megoldás kellett. Egyébként az auti gyerek sem ufó, ugyanúgy nevelem, mint egy neurotipikus gyereket.
2017. febr. 7. 20:25
 33/46 anonim ***** válasza:
20%

Fogalmad sincs, miről beszélsz.

Nem AZÉRT lettél ép felnőtt, MERT vertek, hanem annak ELLENÉRE.

A szüleiddel pedig azért jó a viszonyod, mert az ember adaptációs képessége határtalan, főleg, ha a szüleiről van szó. És nem azért jó a viszonyod velük, mert vertek, hanem annak ellenére.

Ezúton tájékoztatlak, hogy nem csak veréssel és büntetéssel idomítás, valamint a nőni hagyom, mint a gazt létezik. Egyik sem nevelés.

Ütéssel, büntetéssel nem lehet nevelni. Azzal csak beismered, hogy tehetetlen vagy és agresszív. Meg egy emberi nulla, amiért a kisebbet bántalmazod fizikailag vagy lelkileg.

A szeretetteljes közeg, a PÉLDAMUTATÁS, a türelem, a feltétel nélküli szeretet, és a kedves következetesség nevezhető nevelési eszköznek. Az ütlegelés, meg a sarokba állítás meg a lelki terror nem. Az csak arra idomítás, hogy amíg a hatalmadban áll, addig hallgasson mert fél, de amint kikerül onnan, tegyen rád magasról.

Annál ocsmányabb dolgot, mint amikor valaki a gondozására bízott emberi lényt, akinek ő az omnipotens világ közepe, bántalmazza, el sem tudok képzelni.

Tudom, könnyű bemesélni magadnak, hogy vagy ütöd és bünteted vagy nem birkózik meg az élettel. De TUDD, hogy rá is lehet nevelni az életre. Nem csak végigütni és büntetni a gyerekkorán. Így semmit nem tanul meg elviselni. Csak téged. Amíg muszáj neki. Szerencsétlen gyerek.

Döbbenetes, hogy a gyerekverőszülők gyerekei maguk is gyerekverők, és még védik is a módszert. Egyéb gyengéket is bántotok? A nyugdíjast is megvered, ha lassú előtted a sorban? vagy őt nem bántalmazod, mert nem a gyereked?

Döbbenetes.

2017. febr. 7. 21:19
 34/46 anonim ***** válasza:
86%

Döbbenet h még mindig nem érted h nem verjük a gyerekeinket!!!!!

De ha te nem büntetsz, akkor mond el nekem h mit csinálsz mikor a 3 évesed üti, rugdossa a társait/ vagy akár a pár hetes kishugát???

És itt gondolok arra hogy már leültetek megbeszéltétek sokszor a dolgot.

Mert itt senki nem azzal kezdi gondolom hogy " állj a sarokba"

2017. febr. 7. 21:27
 35/46 anonim ***** válasza:
86%

Most komolyan bántotta a társait, te meg leültél beszérlni vele.

Hányszor?

Minden nap mikor bántotta a többieket?

És ez meddig ment így?

És a szülők ( mármint a " bántalmazott gyerekek"szülei) mit szóltak, h a gyereked minden nap veri az ő gyereküket?

2017. febr. 7. 21:38
 36/46 anonim ***** válasza:
26%

#34:

Az én gyerekem még soha nem rugdosta (!) 3 évesen a pár hetes, újszülött kistestvérét.

A gyerek MINDIG a szülő tünete.

Jelesül most a tiéd, aki erőszakkal, hatalmi szóval, elnyomással és veréssel akarod rávenni a gyereked arra, hogy ne rugdossa az újszülött húgát. Ütöd a rúgás ellen? Gratulálok, te mintaszülő.

2017. febr. 8. 11:56
 37/46 anonim ***** válasza:
72%
De sotet vagy b*szki nem erted hogy nem veri?
2017. febr. 8. 11:59
 38/46 anonim ***** válasza:
49%
😂😂😂😂😁 nem, nem érti!😀😃
2017. febr. 8. 13:41
 39/46 anonim ***** válasza:
9%

De értem, két utolsó észlény. A "néha rácsapok"=VERÉS.

Normális ember nem veri a gyerekeit SOHA. Aki meg veri, az lepontoz. A proli lét mindennapjai.

2017. febr. 8. 16:40
 40/46 anonim ***** válasza:
74%
Jol van utolso, ulj le, egyes.
2017. febr. 8. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!