Nem adtam meg tejet a masfel eves gyerekemnek. Viszont rajottem hogy evett mar olyat eleteben (1-2x) amiben volt tej (palacsinta, kifli). Most akkor hogy van ez?
savanyított tejterméket (joghurt, túró) lehet 7 hónapos kor után, sima forralt-hűtött vagy pasztőrözött tejet pedig 1 éves kor után, néhány mosatni ajánlás szerint 2-3 éves kor után.
nyers tejet még felnőttnek sem szabad innia, hiszen az tele van bacival, szalmonellás lehet, stb.
de az valóban ellentmondásos, hogy palacsintát a 1,5 évesed, míg tejet nem. döntsd el szerintem és akkor tartsd magad ahhoz, vagy csak mond, hogy a tápszert/tejitalt jobbnak látod ;)
Minden tejtermeket eszik csak tejet nem. Es ehhez is tartom magam, akkoriban meg nem esett le. Tenyleg szerintem egyszer evett palacsintat ha jol emlekszem.
En ahhoz tartanam magam amit mondtak a vedonok, 2eves korig ne adjunk neki. Nem is kap.
Masodik valaszolonak koszonom az ertelmes es epito hozzaszolast, csak latna hogy milyen szegeny ez a gyermek es milyen borzaszto elete van. Nem is tudod de mar rajottel hogy sajnalni kell! Szep munka!
Én még bögre kakaót azért nem adnék, igyon még nyugodtan tejitalt egy darabig az helyett. De kiflit, palacsintát, stb. simán adhatsz neki. Szerintem nem olyan azért, mintha bevezetted volna a konkrét tejet, szóval én valahol a kettő között félúton állnék most meg, hogy bögre tejet még ne, de a kiflit szemrebbenés nélkül. :)
#3 voltam
A tej kb úgy működik,hogy kinek mennyire toleràlja a szervezete. Ha nem adsz neki 3 éves korig, akkor valószìnüleg nem fogja tudni megemészteni azaz allergiàs lesz rà.
Ellenben pl én kaptam még annó vizes tejet és most mégis hasmenésem van tőle. A gyerekeim is laktózérzékenyek lettek. Ezért àttértem a laktózmentes cuccokra amivel.oda jutottam hogy màr egy sima trappista sajtot sem tudok megenni hascsikaràs nélkül(mert 1,5 éve nem ettem rendes tejterméket,most meg màr nem.tudok mert elfelejtette a szervezetem hogy kell lebontani kb)
A tejfehérjeallergia pedig nem alakul ki csak úgy,annak olyan oka van,mint az asztmànak vagy bàrmilyen màs allergiànak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!