A 3 éves fiam nagyon válogatós. Mit ajánlanátok haggyam, hogy egye azt amit szeret (hús leves, tarhonya, csupasz tészta, bundás kenyér, szalámi, tejbegríz, palacsinta. Stb) vagy inkább erőltessem neki az egészségesebb ennivalókat?
Részben hagyd, de mindig kínáld zöldséggel és gyümölccsel is...
és ami eddig mindenkinél bevált a családban, hogy te is edd az egészségeseket! Előtte, úgy hogy lássa... előbb utóbb ő is kérni fog, mert ilyen korban még utánozni akarják a felnőtteket.
Se zöldség, se gyümölcs?
Próbáld átverbi, pl, A PALACSINTA TÉSZTÁJÁBA TURMIXOLJ EGY ALMÁT, ÉSZRE SEM VESZI. a tejbegrízbe egy banán, stb..én nem hagynám, de nem is mindenáron tukmálnám bele a másféle ételt. Nagyon fontos, hogy mit eszünk...
Köszi a jó ötletet,hogy a banánt illetve az almát bele turmixolom az ételbe!!! :-)
Gyümölcsöt :Banánt,almát,mandarint eszik meg esetleg ami egy jó fajta joghurtban van pl.eper ,barack
Zöldséget már nem igazán babot esetleg.
Sajnos az a baj ,hogy én is meg próbáltam erőltetni pl .a krumplifőzeléket úgy ahogy ajánlottátok ,meg is próbálta megenni de öklendezik tőle.Így nem eröltettem tovább,nem akarom hányásig fokozni a dolgot.
Vitaminokat szoktam neki adni,hogy azok valamilyen szinten pótolják a hiányzó vitaminokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!