Segítebétek palacsinta elkészítésében?
Figyelt kérdés
Egy párszor készítettem,de a kedvem is elment tőle,mert nem úgy sikerült,ahogy szerettem volna.
Leírnátok részletesen,hogy készítsem el s miből mennyit tegyek bele?
2012. márc. 1. 07:54
1/3 anonim válasza:
én nem szoktam nagyon méricskélni, csak úgy érzésre.
1tojás
3ek cukor
csipet só
csipet szódabikarbóna, ezt a legvégén rakom bele
3*2dl liszt
3*2dl tej, igy sűrű még, rakok hozzá 2dl szénsavas ásványvizet
először a tojást a cukorral, sóval felverem, aztán bele a liszt, tej, össze keverem és a szódabikarbóna legvégére, és alaposan össze keverem.
de ha igy sem lesz jo, kisérletezgess magadnak, én nekem se volt jo első próbálkozásoknál. meg az se mindegy milyen a sütőd, legutobb már azért nem sikerült nekem mert rossz sütőt használtam.
2/3 anonim válasza:
az olajat kihagyom belőle, szerintem fölösleges, a palacsinta sütőbe szoktam tenni egy kicsit.
3/3 anonim válasza:
én sem szoktam méricskélni.először is egy nagy tálba beleütök 2 tojást,csipet sót,2 csipet cukrot,tejet öntök bele,úgy 2-3 dl,majd szénsavas ásványvizet,úgy 2 dl.majd fogom a lisztes zacsit egyik kezembe,másikban a habverőés elkezdem szórni a lisztet a tálba közben a habverővel folyamatosan kevergetem,így nem csomósodik össze,azt meg látod mikor jó,egy picit sűrűbbre szoktam csinálni,a legvégén egy csöpp olajat teszek bele,majd hagyom egy fél órát állni.teflon serpenyőm van,direkt palisütő,ebben sütöm,de mielőtt elkezdem,megnézem hogy nem sűrűsödött e be nagyon,haigen lehet beletenni még plusz tejet v. vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!