Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy éves kisfiam mindenevő...

Egy éves kisfiam mindenevő volt - kifli, szendvics, virsli, rizs stb. - és amióta beteg volt, és a torka miatt pépeset adtunk neki, már nem fogadja vissza a darabos ételt. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Még a pufikukit sem , amit annyira imádott.. :(
2013. febr. 21. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Az enyém 2 évesen járt így. Hetekig nem evett rendesen. A melegtől félt, hogy fájni fog, a darabostól öklendezett. Kb. 5-6 hét telt el, mire nagyjából visszaállt a régi rend. A tápszert azóta is csak hidegen hajlandó meginni.

Viszont nálunk lett egy elég rossz következménye ennek: a gasztroenterológus magyarázata szerint, a gyerekek szervezete úgy reagál egy ilyen éhezéses sokkra, hogy utána minden falatból tartalékol. Majd évek kellenek, hogy helyreálljon. Nos, mi szabott étrenddel is ott tartunk, hogy az azóta eltelt 1 évben 8 kilót hízott a gyerekem, aki most jó vaskos, azidáig pedig inkább vékonyka volt.

2013. febr. 21. 21:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Ő nem öklendezik, egyszerűen csak kitolja a nyelvével, ha megérzi , mi az.
2013. febr. 21. 21:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet mástól is pl nem jön a foga vagy nincs afta a szájában? Nekem is épp most beteg a fiam konkrétan semmit nem eszik meg csak a tápszert napok óta. De ő már egy párszor eljátszotta. Sajnos hajlamos aftára akkor semmi szilárdat nem vesz a szájába, de ha jön a foga akkor sem. Most épp a torka fáj megint nem eszik. Hát én örülnék néhány plusz kilónak rajta.
2013. febr. 21. 22:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Konkrétan nem ismerem az aftát. De mintha láttam volna enyhe fehér lepedékfoltokat a nyelve oldalánál.
2013. febr. 22. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!