Akinél több gyerek van, szoktatok egy gyerekes napot tartani?
Mit szoktatok csinálni? A gyerek dönti el hova mentek? Az otthon maradó gyerekek nem hisztiznek, hogy Ők is menni akarnak?
Kort is írjatok, kérlek :)
Egész napot nem, de pár órát igen.
Igen, ő dönti el, két lehetőség közül választhat :-)
Nálunk még csak 5 és 1 évesek, a naggyal vannak ezek a külön programok, szóval a kicsinek még nem kell elmagyarázni a helyzetet.
Ezzel kapcsolatban már én is írtam ki egy kérdést. Belinkelem, hátha hasznosnak találod.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Az itthon maradóknak is ki szoktunk találni valamit, pl biciklizés, játszótér, fagyizás, kertészkedés, főzőcskézés...stb.
Az érdeklődésüknek, korosztályuknak megfelelő programokat szervezünk nekik. A két nagyobb már szokta mondogatni hogy ide és ide szeretne elmenni, a kicsit általában mondókázós, zenélős, futkározós programokra visszük, mert ő még nem nagyon marad el egy helyben, viszont nagyon szereti a társaságot. A középső ellenben szívesebben van egyedül, nehezebben barátkozik.
A fiúk 8,5, 5,5 és 3 évesek.
A nagy esetében látom azt a legjobban, hogy igényli az ilyen külön időket. Váltásban visszük őket a férjemmel, a másikunk marad itthon a másik kettővel. Közösen is rengeteg programot próbálunk nekik szervezni, de vannak helyzetek, amikor ez nem lehetséges. Például a naggyal már el lehet menni moziba, de a kisebbekkel csak folyamatosan kijárkálnánk, ami másokat is zavarna.
5-en vagyunk testvérek, és volt ilyen:)
Hol állatkert, hol kalandpark, hol közlekedési múzeum, hol sima buszozás vagy játszótér. Tudtuk kb, mik a lehetőségek, de megbeszéltük anyukánkkal, mit csinálunk.
Addig, hogy a többieknek ne legyen rossz, a nagyszülőkhöz mentek.
Sírás emiatt nem igazán volt, mert tudtuk, hogy mindenki sorra kerül:)
Szerintem mindenképp pozitív volt, mert nem úgy kezeltek minket, hogy "a gyerekek így, a gyerekek úgy", hanem figyeltek rá, hogy A-nak, B-nek, C-nek, D-nek és E-nek ugyanolyan jó legyen, ugyanúgy érezzék a törődést. Én 16/l vagyok, bátyám 18, öcsém 14, húgaim 13, 11.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!