Három gyerekes anyukák válaszolnátok néhány kérdésemre?
Gondolkodunk 3. babán, de amíg a szívem nagyon vágyik rá, az eszem néha mást súg... Átlagos anyagi körülmények között élünk, nem szenvedünk hiányt semmiben, de nem is dúskálunk. Segítségünk nincsen. Rengeteg kérdés felvetődik bennem:
- mennyire nehezebb anyagiakban a 3 mint a 2
- mennyire nehezebb érzelmileg, idegileg a 3 mint a 2
- mennyire "viselte " meg a házasságot, a férfi/nő kapcsolatot
- mennyire jó ez a gyerekeknek? Szeretik egymást? Középső gyerek szindróma?
- mennyire nehéz a logisztika 3 gyerekkel? (ovi, suli, játszótér, majális, bármi)
3 éves és másfél évesek jelenleg a gyerekeink.
Na meg minden tapasztalat érdekel:)
Köszönöm a választ:)
Nem tudom mások hogy csinálják, de nekünk így 2 gyerek mellett sem igazán jut idő másra/egymásra. A nagy tök későn alszik el este (10 körül) utána már csak az ágy az amire gondolni tudok:) Persze a házaséletet megoldjuk mások, nem azzal van a gond, hanem a tartalmas beszélgetésekre, összebújásra, filmnézésre...
Hát összebújásra, filmnézésre én még csak nem is gondolok. Csak idő-morzsáink vannak egymásra, mert iszonyú sok a munka. A munkahelyi is, meg a házi is.
A középső meg kicsit dinka lett (és maradt), mióta megvan a kicsi, de hiszem, hogy minden múlik idővel. A családtagjaim - látván a helyzetünket - wellness-hétvégét adtak nekünk karácsonyra:)))) Még sosem voltunk.
Mivel a legkisebb is már 2 éves, gyermekvigyázás is járt az ajándékhoz, így mehetünk.
A férjem reggel megy, későn jön, én húzom-vonom a gyerekeket, de megoldom. Pénz átlagos, de inkább szűkös.
DE! Mikor a férjem a munkából hazaesik, és felhangzik az önfeledt, cérnahangú rikkantás, hogy: "Apaaaaa!", akkor a beesett szem újra fényes lesz, a bajusz felfelé pöndörödik, a homlok kisimul, és nem számít semmit, hogy aznap melyik lábbal kelt a főnök, vagy melyik ügyfél verte át éppen, mert minden egész más dimenzióba kerül.
Nincs nagyobb öröm annál, mint mikor látom, hogy 5-en üljük körbe az asztalt... Hála Istennek, hogy vannak nekünk és vagyunk egymásnak!
Így van ez nálunk, de remélem, nem sírtál, hanem nevettél rajta! :))))
Az ember olyan strapabíró fajta, pláne, ha a gyerekeiről van szó. Miattuk mindenre képes. Hidd el, lesz ez még jobb is, meg könnyebb is. Csak addigra már nem lesznek kicsik! :(((
A legjobbakat Neked!
Ajaj! Sírni nem ér!
Higgyétek el, ha valami, akkor humor, derű, jókedv és olykor-olykor egy lesz@rom tabletta azért kell a nagycsaládhoz! :))
Kérdező, egy valamire azért számíts: ha majd meglesz a harmadik, akkor pontosan ugyanilyen drogos mámor kerít majd hatalmába a negyedik gondolatára. Komolyan mondom, valami rejtélyes okból én is sóvárgok utána, pedig MINDEN észérv ellene szól. És mégis.
Neked is sok áldást a családodra!
Nekünk is három kicsink van, 6, 3,5, 2évesek.
Anyagiak:
hát érezni a három gyereket, de nem most a nehéz szerintem, mert oké, a kicsinek még pelenka, meg tejital.. meg pár dolog, de ez még belefér, ezt nem érzem meg annyira, majd inkább később, ha már iskola-továbbtanulás lesz, akkor neccesebb lesz. Most még nagycsoport-kiscsoport van, és a kicsivel itthon vagyok.
Érzelmileg:
Szerintem sokkal kimerítőbb 3gyerek, mint 2. Nálunk néha egyiket a mamáéknál hagyjuk- változó, hogy melyiket- egy-egy éjszakára. és mindig megállapítom, hogy mennyivel sokkal egyszerűbb 2gyerekkel- bármilyen felállásban- mint 3-mal! :))
A gyerekek
nálunk 3fiu van- szeretik egymást, jól kijönnek, egymással nincs gond- de mindig van valami, ami miatt valamelyik megzizzen hosszabb-rövidebb időre. Pl tesószületések, ovodakezdések, a középsőnek műtétje volt nemrég, és ezek olyan sok változást hoztak nálunk a gyerekekben, hogy azokat nehéz volt túlélni. De persze megoldódik minden, idővel-türelemmel- de néha úgy érzem már fogytán van minden.
Logisztika
Most még könnyű, mert 2ovis egy otthon.
ősztől viszont egy iskolás, egy ovis és egy bölcsis lesz... na nem is várom a következő tanévet... Ráadáus 2külön városban leszünk, én megyek dolgozni a nagyot viszem suliba, apa intézi a két kisebbet. Nem lesz egyszerű.
házasságunk-kapcsolatunk:
Jónak mondanám, szerintem nem viselte meg a kapcsolatot- de tény, hogy egymásra kevesebb időnk van. Azért este, ha 8-9kor a fiuk lefeküdtek, mindig együtt beszélgetünk, tv-zünk, ha van idő- éppen nem házimunkázok vagy hasonlók. de azért megoldható.
Ja apa nálunk is ezerrel dolgozik- állandóan, sokszor hétvégén is, de nekem azért van segítségem, 2nagymama. De ahogy írta az egyik anyuka, azért a 3gyerek nálunk is annyi pluszt ad- annyira aranyosak tudnak lenni, nálunk is este, ha apa hazaér repülnek felé, hangos apa-apa-apa kiabálással. EGyütt eszünk, beszélgetünk, játszunk sokat- olyan nagyon aranyosak tudnak lenni. Szóval sok erőt lehet belőlük meríteni. :))
Sajna most én gyesen leszek kb 2hét mulvától, ugyhogy most az adókedvezményt nem tudom érvényesíteni, apa meg vállalkozó, ugyhogy szintén, de ha majd visszamegyek dolgozni, akkor a fizetésem nagyon jó lesz- mert szinte a bruttót meg fogom kapni. Nem mindegy azért!! :)
A nagy 7 éves, a középső másfél, a kicsi 2 hónapos.
- Anyagilag egyelőre nem nehezebb. Minden gyerek kijön a saját családijából, ami így emelkedik is. Jobban élünk, mint 2 gyerekkel.
- A lányom még pici, egyelőre elvagyunk. A két kicsivel nincs gond, a nagy lett zakkant, most kezdte a sulit és kezd kinyílni a csipája. Szóval vele nehéz, de ez a korán múlik és nem a testvéreken. Érzelmileg azt vettem észre, hogy jobban állok. Kereknek érzem az életem, eddig "valami" hiányzott. Így most jó, sőt, tökéletes, és ezt látom a többieken is.
- Egyik gyermekünk érkezése sem viselte meg. Jobban szeretjük egymást, mint eleinte. Persze a nagy, lángoló szerelem megváltozott, méllyé vált, lelki társak lettünk az évek alatt. Minden baba után jobb lett egy kicsit.
- Szeretik egymást. A nagy "kiesik" a nagy korkülönbség miatt, de szereti a kicsiket. A középsőm imádja mindkét testvérét, a kicsit még nem igazán érdeklik. :)
- Összekészülődni katasztrófa, főleg így télen. Fél óra minimum, és tuti, hogy itthon marad valami. De egyre könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!