Három gyerekes anyukák válaszolnátok néhány kérdésemre?
Gondolkodunk 3. babán, de amíg a szívem nagyon vágyik rá, az eszem néha mást súg... Átlagos anyagi körülmények között élünk, nem szenvedünk hiányt semmiben, de nem is dúskálunk. Segítségünk nincsen. Rengeteg kérdés felvetődik bennem:
- mennyire nehezebb anyagiakban a 3 mint a 2
- mennyire nehezebb érzelmileg, idegileg a 3 mint a 2
- mennyire "viselte " meg a házasságot, a férfi/nő kapcsolatot
- mennyire jó ez a gyerekeknek? Szeretik egymást? Középső gyerek szindróma?
- mennyire nehéz a logisztika 3 gyerekkel? (ovi, suli, játszótér, majális, bármi)
3 éves és másfél évesek jelenleg a gyerekeink.
Na meg minden tapasztalat érdekel:)
Köszönöm Nektek is a válaszokat! Igen, bennem is ez a kettőség, van, nehéz-nehéz de azért az érzelmi része mindent elfeledtet az emberrel...
Szóval ha a józan eszemre hallgatok, akkor "elég" kettő, főleg, hogy fiú is van meg lány is van. Viszont attól félek, hogy telnek az évek, és hamarosan kifutok az időből (34 vagyok) és mondjuk 5-6 év múlva már örökké bánni fogom, hogy miért nem szültem még egyet...
Férjem egyelőre az eszére hallgat, de tudom, hogy meggyőzhető...:)
5,3,1 évesek.
- persze, pont eggyel többe kerül, pl egy betegség plusz egy gyógyszer mintha csak két gyereked van, plusz ruha kell, plusz pelus kell, plusz kaja kell, plusz cipő kell, plusz játék kell
- idegileg is nehezebb, mert nem két fele rohansz, hanem három fele
- házasság szempontjából kb mindegy hány gyereked van, ha azok alszanak este és tudsz legalább pár szót váltani az uraddal úgy hogy egy gyerek se csacsog közbe
- gyerekeknek jó, ha többen vannak, egyre rugalmasabbak, egyre önzetlenebbek
- középső gyerek szindróma egy baromság, kezelni kell tudni, egyformán kell őket kezelni, nem szabad azt mondani, hogy te nagy vagy, ezt tudnod kéne, vagy nem szabad azt mondani, hogy te ehhez még pici vagy, stb
- logisztika, nálunk kettő nagy oviba jár, a pici még itthon, így egyszerű - jövőre nehéz lesz, mert a pici bölcsis lesz, a két nagy ovis, utána meg a legnagyobb megy suliba, de a két kisebb lesz ovis (nálunk vegyes csoport van, egy csoportba járnak) - az a rossz, ha beteg az egyik, akkor is menni kell, nincs mese, ha lázas, ha nem, húzod-vonod magad után
- játszótér, egyéb programok oké, nagyjából össze kell hangolni a nappali alvásokat
Nagyon szuper a három gyerek, akkor is ha nehéz, én imádom őket, hogy hárman vannak, nagyon jó élmény, nagyon szeretik egymást. Nálunk "farkastörvények" vannak, tehát aki kapja marja, akinél először volt a játék, az játszhat vele, nem veheti el tőle a másik. Sok családnál azt látom, hogy mindent átengednek a picinek, csak hogy ne sírjon, ezzel el lesz kapatva a pici. Máshol azt látom, hogy a nagyot veszik előtérbe, és a picik vannak elszorítva. Nálunk egyenjogúság van, úgy látom, hogy ez jó, így mindegyik boldog, soha nem helyezem előtérbe egyiket vagy a másikat (persze néha van kivétel, pl ha beteg az egyik, akkor tekintettel van rá a többi gyerek)
Szerintem vágjatok bele, nagyon jó ennyi gyerek.
5, 3, 1 évesek a gyerekeim
Az elmúlt egy év iszonyat nehéz volt. Most, hogy az 1 éves már nem szopik és önjáró lett, jóval jobb, mint amikor a 8kg-ját cipeltem egyfolytában, hogy ne sírjon, el legyen.
Anyagiak? 3x annyi, mint egy gyerek. nálunk még ruhákat sem örököltek egymástól egyelőre, így alakult, a méretek máshogy alakulnak.
Idegileg? attól függ milyen az idegrendszered, hát az enyém eleve aggódó, így nem a legjobb.
ha semmi segítséged nincs, az elképesztően fusztráló, nehéz, szinte megoldhatatlan bizonyos helyzetekben.
Mennyire viselte meg a házasságot? nagyon.....most próbálunk újra egymásra találni
gyerekeknek jó, a középső nálunk lány, és igenis visszafejlődött egy kicsit a kicsihez.
igaz nálunk csak egy ovis , kettő kicsi itthon van.
Nem tudom mennyi idős vagy, talán nekem korábban kellett volna gyerekeket vállalni, talán könnyebb lett volna.
DE! én is elfelejtem a fáradalmaimat, fusztrációmat, amikor látom, hogy mennyire jól elvannak, hogy imádják egymást, amikor ölelnek, rámmásznak, puszilnak és mondják, hogy szeretnek.
egyébként sajnos én túlzottan rend és tisztaságmániás vagyok, erre is nevelem a gyerekeimet, éjjel vasalok, teregetek, felmosok, ahelyett, hogy pihennék. éjjel 1kor pedig netezek :(
Nálunk a kényelmes anyagiak olyan 450-500 e ft /hó, ennyiből élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!