Válaszolnátok néhány,2 év körüli gyermeketekkel kapcsolatos kérdésre?
Kíváncsi lennék néhány dologra 2 év körüli gyermeketekkel kapcsolatban!
1. Mennyit időt vagytok kint a szabadban? Délelőtt vagy délután?
2. Mennyi időt töltötök közös játékkal?
3. Mi a gyerkőc kedvenc játéka?
4. Tud már önállóan enni?
5. Milyen házimunkában tud "segíteni" Nektek?
Csak kíváncsi vagyok, hogy más Anyukák hogyan csinálják.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
1. ma pont nem megyünk sétálni mert tegnap egész du. kinnt voltunk... egyébként két órát biztosan.
2. egy másfél órát de esténként apával együtt napközben feltalálja magát
3. baba és babakocsi játék cumisüveg pólyázza sétáltatja eteti büfizteti őket- kettő baba van.-
4. igen már régóta eszik önállóan.
5. tereget, csipeszt adogat, vasaláskor is adogat zoknit párosit különpakolja anya baba apa ruháit
a mosógépbe pakol és mosás után kiveszi onnan
főzéskor is segit burgonyát zöldséget hoz adogatja tojást tör fel sóz borsoz,
2 hónapja múlt 2 éves, kislány.
1. Délelőtt ritkán, csak ha apa is itthon van, mert ilyenkor megy a házimunka, főzés. Persze,, van, hogy ügyeket intézünk és babakocsizunk vagy piacra megyünk. Délután minimum 1,5-2 órát is kint vagyunk, van, hogy többet is.
2. Szerencsére jól elvan magában, de ha igényli, mindig mellé ülök, soha nem nézem, mennyi időt vagyunk együtt.
3. Építőkockák, babakocsi, játékbabák, főzőcske.
4. 15 hónapos kora óta egyedül eszik és iszik pohárból.
5. Portörlés, mosógép ki-berakása, műanyag edényeket kiszedi a mosogatógépből, beteszi a szekrénybe, segít teregetni, azaz ő veszi ki a kosárból és nekem adja, a kisebbeket ő maga teríti ki.
Már 3 éves de emlékszem rá:)
Délelőtt 1-másfél órát délután is 1-2t. Mikor még panelban laktunk akkor csak vagy délelőtt vagy délután 1-2 órát, átköltöztünk 2 és féléves korában kertesbe, azóta sok a kispajtás is így ezért többet vagyunk kint.
2. Közös játékkal hogy én leülök mellé és akkor most játszunk az úgy napi 1-másfél óra
3.Kedvenc játéka az autókázás volt akkor is már, illetve motorozás, hintázás, mászóka, csúszda minden ilyen kültéri nagymozgásos játék.
4.Nem tudott önállóan enni (azaz dehogynem, csak nem akart mint kiderült később mikor bölcsibe ment)
5.Minden házimunkában segített, nagy házunk lett, nagy kerttel szóval sok a dolog. Ás, gereblyéz, talicskázik(persze játékból) portörlő ronggyal törölget, porszívózik, felmos de játékból:) Ruhákat beteszi a mosógépbe.
(teregetni nem tudott :))
Most 27 hónapos a kislányom. Két hete délelőtt bölcsiben van.
24 hónaposan napi kétszer voltunk levegőn, mind kétszer játszótéren.
Önállóan evett, igaz a levesnél el kélt a segítség.
Kedvenc játéka a Duplo volt.
Mivel van egy 14 hónappal fiatalabb testvére, így nem igazán igényli a társaságomat, inkább együtt játszanak. De ha rossz idő van, és nem tudunk játszótérre menni, akkor abban az időben én is melléjük ülök játszani.
Teregetésnél kiszedi a mosógépből a vizes ruhát, de bepakolni a szennyest is segít. Takarításnál segít lepucolni az üvegasztalt, törli velem együtt a port a bútorokról. Van saját kis felmosó szettje, ő is profin használja. A reggelinél, vacsoránál rakja a kenyérre a felvágottat, sajtot, zöldséget. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szia, lányom 22,5 hónapos.
1. Délelőtt 1,5-2 órára, délután 1 órára megyünk le. ha esik akkor nem megyünk, csak ha muszáj.
2. Erre nem tudok válaszolni, mert van egy kisebb babám is és elég sokat foglalkozom vele is és a naggyal is.
3. Könyvek, húzható facsiga
4. Mikor elkezdett volna önállóan enni, akkor jött a testvére, így nem eszik egyedül, a doki azt mondta valószínűleg a kistesó miatt.
5. Kipakol a mosógépből, meg bepakol, rendet rak maga után, ha megkérem, összeszedi az újságokat a földről (amiket ő hajigál le) és felrakja az asztalra. Nyáron segített meggyet, cseresznyét fagyasztani. Nedves szivaccsal (ami az ő mosogatószivacsa) törli az asztalt, mikor én port törlök, vagy mikor a babakocsit tisztítottam, akkor is jött a szivacsával segíteni.
A te babád?
szia!
1: 2-3 óra és délelőtt mert délután változó, hogy mikor alszik el, így ha későn ébred, este vagy késő délután ilyen időben már nem szeretem kivinni.
2: Ez nagyon változó, nagyon jól elvan magában, ott ülök mellette, beszélgetünk, mesekönyvet nézegetünk, mesét nézünk. Van hogy naponta csak 1-2 óra, van hogy 3 is.
3: autózás, épít, rajzol, mesekönyvet nézeget, és mindent megrág, hogy mikor hagyja abba, nem tudom:)
4: ha akar akkor igen, de lusti, így inkább nekem kell etetni, ugyan ez a helyzet a pohárból való ivással is.
5: porszívózás, terigetés-mosógépbe pakolás, portörlés, ablakpucolás.
egyébként 20 hónapos kisfiú. Te gyerkőcöd?
Kislányom decemberben lesz 2 éves.
1. Délelőtt 1-2 órát, délután 1 óra (nem minden nap)
2. napközben el van, én csinálom a dolgom, inkább vacsora után mikor apa is itthol van, fürdésig
3. Gumi állatok (kutya, maci, nyuszi), baba , kis műanyag homokozó vider, amibe minden bele akar pakolni
4. Teljesen egyedül eszik, de pohárbol nem szeret inni, bár tud
5. Visz-hoz amit mondok, ágyazni szeret, port töröl ugy ahogy
1. délelőtt 2-3 órát, délután 1-2 órát
2. lent mindig beszélgetünk, a játszón játszunk, itthon délelőtt kb. 1 órát, este 1-2 órát. reggel 6-kor kel,6-tól 7-f8-ig ig reggelizik, egyedül játszik, én addig gyorsan összepakolok, megfőzök, utána kb. 9-ig játszunk, 9-kor lemegyünk, 12-ig lent vagyunk, délben ebéd, majd nagy délutáni alvás. Délután felkelünk f4 körül,majd uzsi, gyors öltözés és irány le, onnan haza f6-6 körül. este itthon játék f8-3/4 8-ig,közben vacsi, majd fürdés és alvás n9-f9 között.
3. vonatos-építős fajáték, rajzolás, autózás
4. igen
5. semmiben nem segít, de játékból megfogja a felmosórongyot, a mosogatószivacsot is és "takarít". A porszívót is engedem, hogy húzogassa egy kicsit
Kislányom szeptember 5-én múlt 2 éves.
1. Szabadba akkor vagyunk mikor megyünk a bölcsibe,és haza, meg délután 1-2 órát. Nyáron szinte csak aludni jártunk be, de sajnos itt az ősz.
2. Közös játék: napi 6 órát vagyunk külön, míg én dolgozok, ő bölcsizik, a többit együtt töltjük. Persze nem csak játékkal, de követ mindenhová. Közös játék alatt sokminden értelmezhető számomra. Mese, séta, beszélgetés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!