3 gyerekes családnál középső gyerek fél napra mehet csak oviba?
Nem tehetik meg.
DE - és kérek mindenkit, ne sértődjön meg - meg lehetne kérdezni az óvónőt hogy miért javasolja ezt. Anyósom óvónő, ők csak akkor kérnek ilyet ha a gyerek rosszul érzi magát az óvódában.
nem lehet ilyet kérni
ha eddig bent aludt akkor nyugodtan most is
persze mindig bepróbálkoznak az anyukáknál akinek van otthon kicsi értem én h könnyebb nekik ha csak a fele tárasság marad bent ebéd után
max annyit kérhetnek h amikor összevonják a csoportokat délután (értekezlet stb...)akkor vidd haza ebéd után ez még korrekt dolog
Nálunk azért kérik a kicsivel otthonlévő anyukákat, mert nincs elég hely, ahová letegyék az ágyacskákat.
Hallottam, hogy arra is hivatkoznak, hogy úgyis van hiányzó, hogy van gyeses, ezért elférnek akiknek muszáj bent lenni, dolgoznak a szülők.
De hivatalosan ilyet nem kérhetnek, elvileg nem is vehetnének fel több gyereket mint amennyinek a teljes ellátását biztosítani tudják.
Minden gyermek ott alhat, de gyakran fizikailag képtelenség lerakni annyi ágyat, ahány gyerek jár a csoportba.
Ezért kérik (és csak kérhetik)a kistestvérrel otthon lévő anyukát, hogy, ha lehet, vigye haza a gyermekét.
Tényleg nem szabadna több gyermeket felvenni, mint ahány tényleges férőhely van (2nm/gyerek). De ezt nem az óvónők döntik el.
Sajnos a zsúfoltságban könnyebben terjednek a fertőző betegségek is, + nehéz elaludni,ha a mellette fekvő lába, szinte a szájába lóg... : (
Aki választhat, szerintem jól teszi, ha ebéd után viszi haza a gyerkőcöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!