Három gyerekesek! Hogy viselte a 2-3 év körüli "kicsitek", hogy középső lett belőle?
Nálunk mindhárom között 2-2- év van. A legnagyobbamat nem zavarta meg anno a dolog, nem fejlődött vissza képességeiben sőt épp akkor lett szobatiszta, őt nagyon nem is érdekelte a baba.
Bár igyekeztem is vele sokkal többet foglalkozni mint a kicsivel.
A második és a harmadik között is 2 év van. Na itt a középsőm egyértelműen rosszul viselte, néha bántotta a babát vagyis bántani próbálta, megbökdöste durván megpróbál néha még manapság is rálépni ellökni ilyesmi.
Vissza ugyan nem fejlődött de elhalasztottuk a szobatisztaság témakört mert egyértelműen mondta is hogy ő pelenkát akar mint ami a kisbabának van.
Hisztis, sírós kis méregzsák lett, mondjuk ez életkori sajátosság is de egyértelműen rontotta a testvérféltékenység.
Néha kifejezetten látom rajta a tudathasadást:) hogy ő se nem baba de nem is olyan nagy és ügyes mint a legnagyobb, és egyértelműen zavarja.
Nekem 4 gyerekem van.Az első három között 2,5 év különbség van.Együtt nőttek fel.Nem emlékszem különösebb konfliktusokra,inkább már most,ahogy megnőttek s a legnagyobb 14 éves.
Azóta született még egy kicsi és a harmadik-negyedik között 7 év van.
De nekem az a tapasztalatom,hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond!
Idővel te is tapasztalni fogod!
4 gyerkőc anyukája
Köszönöm!
Csak próbálom elképzelni, szerintem neki lesz a legnehezebb, ha megérkezik a pici. Bár akkora egyéniség, hogy tutira felhívja majd magára a figyelmet...
Csak gondolkodom előre, hogy hogyan lehet majd mindegyikre külön-külön odafigyelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!