Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak itt 4 gyerekes anyukák?

Evilein kérdése:

Vannak itt 4 gyerekes anyukák?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Kérdezném,h ti hogy oldottátok/oldjátok meg a nagyobbakkal való foglalkozást?Most várom a 4.gyerekemet, a legnagyobb 8 éves lesz, a középső nyáron lesz 5, a pici meg 13.hós...aggaszt, hogy mi lesz a sulival,a középsővel is sokat kellene foglalkozni,elég mozgékony és már most is sérelmezi, h többé nem ő a legkisebb...mi lesz az új tesóval?Sokan lebeszéltek a baba vállalásáról de én szeretném megtartani, csak kicsit félek a jövőtől..

2012. márc. 7. 13:00
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Azt nem tudom hogyan, de barátnőmnek és testvérének is 4 van: 17év,14év,6év,4hós, nagyszerűen megoldja, de a nagyobbak is be vannak vonva a baba körüli és a házti munkába, de megvan az egyedül tanulási idő, aztán utána amikor a kicsi játszik vagy alszik akkor felmondják a leckét. Szerintem attól is függ, hogy milyenek a gyerekek.
2012. márc. 7. 13:10
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is van 5 gyermekem 13,10,6,2 vesek s egy 6 hetes! Nagyon szerencss vagyok,mert nagyon j,s okos gyermekeim vannak,viszont veled ellenttben n egy kicsit htrnyban vagyok,mert angliban lek 3 ve! Igazi segitségem nincs,nem tudom a gyermekeim s nem is akarom senkire bizni. Reggel 7kor kelünk,reggeli,öltözköds,frjem viszi a 3 nagyot a suliba,dlelött van idöm a hzimunkra,s mellette a kt picire! 3utn megyünk a nagyokrt a suliba,s a nap többi rszt mr itthon töltjük,jtszunk,olvasunk,beszélgetünk,együtt az egsz család! Az a lényeg hogy ne flj egy ujabb babtól,4 sem rosszabb mint a hrom! Legyen önbizalmad,vond be a nagyokat is mindenbe,mr most,mielött a kicsi megszületik,s hidd el semmi nehzsged nem lesz ha mr meglesz az ujszülött! s ami a legfontosabb bizzl a gyermekeidben!
2012. márc. 7. 13:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm válaszaitokat!5 gyerek...huh, nem semmi...gratulálok!Igen,azt hiszem,minden menedzselés kérdése...nekem sincs segítségem,anyukám másik városban lakik, hetente 1x ha tud jönni...férjem rengeteget dolgozik..most kaptam egy újabb hideg zuhanyt,pont Anyukámtól,h nem vagyok normális, mi lesz a többi gyerekemmel,a nagyobbat majd ő elviszi magához h legyen idő vele tanulni,stb...miért kell belerúgni az emberbe, amikor van így is elég baja?Miért nem lehet elfogadni a döntésemet mindenféle kommentár nélkül?áe
2012. márc. 7. 13:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm válaszaitokat!5 gyerek...huh, nem semmi...gratulálok!Igen,azt hiszem,minden menedzselés kérdése...nekem sincs segítségem,anyukám másik városban lakik, hetente 1x ha tud jönni...férjem rengeteget dolgozik..most kaptam egy újabb hideg zuhanyt,pont Anyukámtól,h nem vagyok normális, mi lesz a többi gyerekemmel,a nagyobbat majd ő elviszi magához h legyen idő vele tanulni,stb...miért kell belerúgni az emberbe, amikor van így is elég baja?Miért nem lehet elfogadni a döntésemet mindenféle kommentár nélkül?Ez az én életem,jogom van úgy elszúrni ahogy én akarom...vagy éppen nem:-))) majd a jövő eldönti...igyekszem már most is bevonni őket én is a házimunkába,több-kevesebb sikerrel...hát,nehéz menet lesz,az egyszer biztos.
2012. márc. 7. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz lesz, de a gyermekeid minden nehézségért kárpótolnak majd! A gyermek Isten ajándéka, a nagy családnál nincs szebb és nemesebb dolog! Fokozatosan fogsz hozzáedződni a feladatokhoz, meg sem érzed majd a különbséget, és már bele is tanultál. Nekem van egy 3 hónapos lányom, 1,5 éves iker fiaim, 3 éves és 7 éves fiam. Én nagyon sok segítséget kapok az biztos, mert anyukám, anyósom, tesók, barátnők mindenki nagyon segítőkész. pl. a nagy hidegben jött a barátnőm minden reggel munka előtt és elvitte a nagyobbakat oviba és suliba, hogy ne húzzam a 3 kicsit. Nagyon rendes volt. És így végre nem késett el a kicsi az oviból. :) Ne aggódj, minden problémára megoldás szüleik!
2012. márc. 7. 15:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Jézusom,na,nálad sem lehet egyszerű a helyzet...nekem az az aggodalmam,h tényleg semmi segítségem,anyósom dolgozik,férjem szintén,ha itthon is van,akkor sem segít túl sokat...anyukám és mindenki más a családból másik városban laknak...szóval magamra vagyok utalva.Persze úgy szép az élet,ha zajlik..de amikor a saját családom azt mondja,h felelős döntés e megtartani a babát,miért nem nézem a gyerekek érdekeit?...
2012. márc. 7. 19:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Még azt kérdezném,h hogyan oldjátok meg a gyerekek szállítását?Kinek milyen autója van, amibe beférnek ennyien?:-)))) És a munkával hogy álltok?Mert a férjem legnagyobb félelme, h hol találok én utána munkát,sehova sem fognak felvenni...kinek mi az álláspontja ez ügyben?Válaszaitokat előre is köszönöm!
2012. márc. 12. 09:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem csaladi autom van 7 szemelyes,ami ilyenkor a legoptimalisabb egy 7tagu csaladnak! Ferjem viszi a gyerkocoket suliba,en maradok itthon a ket kicsivel 7hetes,s 2 eves! Hat munkat hogy tudsz vallalni,azt igazabol te erzed,hogy birsz majd a 4gyerkoccel! Szerintem aki 4 gyerek nevelese mellett tud dolgozni,az nagyon elelmes ugyes,talpraesett! Valalj valami konnyut felallasban! Akkor meg marad idod a gyerekekre es a haztartasra!
2012. márc. 12. 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is egy 7 személyes családi autónk van, opel gyártmányú. 4 gyerek után dolgozni, elég esélytelen. Legalábbis ha abból indulok ki, hogy nálam az öt felváltva beteg, így jó ha egy hetet egy huzamba tudnék dolgozni, utána úgyis maradni kellene valamelyik gyerekkel. Mi saját vállalkozásba kezdtünk, amibe én is vállalok feladatokat, főként adminisztratív, könyvelek, pályázatot írok, posta, bank, anyagrendelés, megrendelések teljesítése stb. ez jobban összeegyeztethető, mint a munkahely.
2012. márc. 12. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!