Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tobb gyerekes anyukak, mi a...

Tobb gyerekes anyukak, mi a velemenyetek?

Figyelt kérdés

A layom 2,5 eves. Alapjaban veve jo gyerek, nem hisztis, viszont egy gond van vele, ha hazon kivul vagyunk pl jatszoteren, nem engedi el a kezem, egyutt kell vele menni csuszdazni stb.

Van egy 3 gyerekes baratnom, aki mindig osztja az eszt, hogy o mennyire jobban neveli a gyerekeit. Szerinte meg kellene buntetnem. vagy. Az enyem meg pelenkas (szerintem meg nala nem jott el az ido a szobatisztasagra, bar probakat tettunk). A baratno szerint egesz nap par orat pisis ruhaban kell hagyni.

Mindenrol van velemenye, neha teljesen ugy erzem hogy rosszul nevelem a gyerekem. En viszont nem szeretem buntetni a gyerekem, csak tenyleg amikor valami veszelyes dolgot csinal. Szerintetek rosszul nevelem?

2011. szept. 29. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
jól neveled nyugi. azért ha pár órát pisis ruhába hagyod, majd megbetegszik vagy kicsípi a pisi a bőrét a gyereknek, akkor az okos barátnőd fogja ápolni?? ugyanmá, két füled van...
2011. szept. 29. 13:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A barátnődnek (?) mondd meg, hogy majd pár év múlva nézzétek meg, ki nevelte jobban a gyerekét, mert itt ez így még ki nem derül.

Minden gyerek más, más nevelést igényel, ráadásul minden szülő is más és ezek alapján kell kiválasztani a megfelelő nevelési módszert. Magyarán ami neki bejön, neked nem biztos.

Kövesd a saját nevelési elveidet, ne hagyd hogy elbizonytalanítsanak!

A konkrétumokhoz: 2,5 évesen még nem KELL szobatisztának lennie. Ha pisis ruhában tartod, megfázik. Majd szobatiszta lesz, ha megérik rá.

A bűntetésről is mindenkinek más a véleménye, szerintem a bűntetés nem elgondolkoztat, csak dühöt kelt a gyerekben. Azzal meg nem leszel előrébb, ha dühös lesz...

2011. szept. 29. 13:46
 3/9 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt. Neha viszont elbizonytalanodom. Mert a baratnom gyerekei elszaladgalnak a jatszoteren, a kicsi meg nagyon hamar szobatiszta lett. Igaz, a lanyai tobbszor is vannak egy nap buntetesben.
2011. szept. 29. 13:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Bírom az ilyen barátnőket...

Sose hasonlítsd a gyerekedet máséhoz. Ő olyan, amilyen, a másé meg másmilyen.

2011. szept. 29. 13:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem így látatlanban egy cseppet sem szimpi a barátnőd, meg a nevelési módszerei sem. A kislányodat bátoríthatod az önállóságra meg a szobatisztaságra, de nem büntetéssel... hol él ez a nő, te jó isten?! Kicsi koromban én is "gyáva kukac" voltam, de büntire nem emlékszem, csak arra, hogy anyukám adott feladatokat, amit egyedül kellett megoldanom, és ha ügyi voltam, mindig megszeretgetett, vagy kaptam valamit (amit amúgy is kaptam volna :) ). Szobatisztaságról sincs rossz emlékem, ha baleset történt, kaptam új ruhát, meg legfeljebb annyit, hogy ne merüljek ennyire bele a játékba / mesébe, stb. Én is ezeket fogom alkalmazni a kicsikéimnél, ha eljön az ideje, bár még csak bébik :). Büntetés olyan esetekre való, amikor óriási baromságot csinál a gyerek, esetleg direkt olyat, amiről jól tudja, hogy nem szabad...
2011. szept. 29. 13:54
 6/9 A kérdező kommentje:

utolsonak:

milyen trukkokkel nevelhetnem onallosagra a gyerekem?

Az ide-oda huzogat hazon kivul, kicsit faraszto, viszont itthon meg egy angyal. Ugy gondolom sokat foglalkozok vele pl magyarul folyekonyan beszel. Ovodaba meg nem jar. Es mindig velem van, biztos ezert is ilen anyas.

2011. szept. 29. 14:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz egy ilyen emberrel! Minden gyerek más! Ha a gyermeked nyugodt és kiegyensúlyozott akkor minden oké:-)

Viszont a barátnőd nem teljesen százas! Nem azt mondom, hogy nem kell a fegyelem egy gyereknek, de azért büntetni, mert melletted van, mert bepisilt... Lehet, hogy tökéletesnek hiszi magát, mert a gyerekei ülnek, állnak fejen állnak, de közben meg tele vannak lelki frusztrációval.

Nálunk is van ilyen ismerős(rokon), szintén 3gyerekes anyuka, nekem is osztotta az észt, meg van győződve róla, hogy tökéletes, közben pedig a gyerekeit a nagyszülők nevelik...Nekem is ajánlotta ezt a megoldást, de eszem ágába sincs ezt megtenni. A gyerekei kedvesek, aranyosak, és nagyon komorak, a legidősebb már kezelhetetlen!

2011. szept. 29. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is egy gyerekem van, de egyetértek az előttem szólókkal, ne foglalkozz a barátnőd véleményével, elég tömény marhaságnak hangzik minden szava így.

Szerintem 2,5 évesen teljesen normális, ha igényli, hogy mellette vagy. Ráadásul (ahogy mások is írták) minden gyerek más, a tiéd lehet, hogy bátortalanabb típus. Nekem a 6 éves fiam is elég bátortalan idegenekkel, és persze nekem is megfordult már a fejemben, hogy miért nem olyan tyűde vagány, viszont ismerem, és tudom, ha ismerős környezetben van, kinyílik a csipája, szóval semmi gond.

A szobatisztasággal kapcsolatban is jól gondolkodsz szerintem, és ez pont az a téma, amiben a büntetés árthatja a legtöbbet.

Próbálj a barátnőddel másról beszélgetni, ne a gyereknevelésről! (Persze lehet, hogy kiderülne, hogy másról fogalma sincs, azért akarja mutatni, mennyire „okos” ebben.;)

2011. szept. 29. 14:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Ilyenekre emlékszem anyukám "trükkjeiből", tényleg apróságok, hogy pl vásárlásnál válogassak szép almákat, ugye ahhoz el kell engedni a kezét, a könnyebb dolgokat adjam neki a kosárból, ha a pénztárhoz érünk. Amikor már nagyobb voltam, volt olyan, hogy míg anyum a próbafülkében maradt, megkért, hogy a nadrágból kérjek a nénitől nagyobbat. Ehhez ugye meg kellett szólítani a nénit, amihez össze kellett szedni a bátorságomat :).

Csúszdánál beválhat, ha mondod neki, hogy látni akarod milyen szépen csúszik, de ha mellette vagy, akkor nem tudod végignézni. Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segít vmit.

2011. szept. 29. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!