Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik sokszor passzolják le a...

Akik sokszor passzolják le a nagyszülőknek a gyereket és nem dolgoznak miért teszik?

Figyelt kérdés
Aki dolgozik azt megértem. Aki nem azt viszont nem. Ti hogy vélekedtek erről?
2016. nov. 6. 17:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Most konkrét esetről beszélünk? Nálunk pl egy időben azért volt sokat nagyszülőknél a fiunk, mert én dolgoztam, férjem pedig ugyan gyesen volt, de komplett házfelújítást csináltunk és nem éppen gyerekbarát hely volt az akkor lakhatatlan ház. Kívülálló lehet, hogy nem értette, hogy miért van annyit ott a fiunk, de azt hiszem jobb helye volt ott mint a betonkeverő mellett. De még sok példát tudnék mondani, amikor ugyan nem dolgoztunk, de jobbnak láttuk, ha a nagyszülők vigyáznak rá.
2016. nov. 6. 19:57
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Én a 17-es kommented nem értem, pedig nem vagyok egy buta ember. Nem írtam, hogy nyűg lenne a gyerekemmel vásárolni, azt írtam, hogy egyszerűbb nélküle. Nem így van? De. Ez tény. Tudod, a jó anya ismérve nem az, hogy képtelen a gyerekétől elszakadni egy órára.
2016. nov. 6. 19:59
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak hogy egyszerubb nelkule vasarolni hanem feltetelezhetoen a gyereknek is jobb a nagyszuleivel jatszadozni mint a boltban rostokolni. (Mondom ezt ugy hogy sajnos en nem szoktam kb sose rahagyni senkire a gyerekemet.)
2016. nov. 6. 20:14
 24/32 A kérdező kommentje:

Most miért veszed magadra nem rólad beszélek.

Akkor jó. Ha tök normalis hogy nem dolgozik és ahogy csak tudja leadja mamának.

Ez a jó anya ismérve mert kiegyensúlyozottabb nélküle.

Csak nekem furcsa volt mind annak ellenére hogy jar anyának is a szabadság es azon kivül hogy jár minden adandó alkalommal levan passzolva a gyerek úgy hogy mama is dolgozik. Oke.

Köszi a valaszokat. 😊

2016. nov. 6. 21:22
 25/32 anonim ***** válasza:
40%

Rengeteg oka lehet. Nem tudni, hogy az anyuka hogyan elte meg a hatalmas valtozast az eleteben, ami a kisbabaval jar. Lehet, hogy neki tobb kikapcsolodas kell, mint pl neked, de ettol meg nem lesz rossz anya. Van, aki nem annyira csaladcentrikus, es kell neki a heti par ora kikapcsolodas, kulonben bedilizne. Ezzel szerintem nincs semmi baj, hogyha ennek ellenere nincs elhanyagolva a gyerek, es a nagyszulok sem banjak.

Lehet, hogyha nem tenne meg ezt az anya, akkor nagyon bezarva erezne magat (fuggetlen attol, hogy mennyire imadja a gyereket), es bekattanna egy ido utan. Szerintem jobb, ha a nagyszuloknel van egy kicsit a gyerek, ameddig anyuka ujratoltodik, es utana boldogok mindketten. Senkinek nem lenne jo, ha az anyuka depresszios lenne a bezartsagtol. A babara haragudna ok nelkul, a parjaval is nagyon valoszinu, hogy tonkremenne igy a kapcsolata, es onmagaval is hatalmas harcban lenne.

2016. nov. 6. 21:23
 26/32 anonim ***** válasza:
12%

A ket nagy heti 2 delutan a mamanal van suli utan.ott lakik a mama az iskola mellett,O megy ertuk (tanar,tehat a delutanjai szabadok)minden masodik het penteken ott is alszanak,szombaton az apjuknal (igen ez nalunk elvileg lathatas,de ha nem valtunk volna el is valahogy igy lenne,mert a mama igenyli,es a gyerekek is.apuka nem er ra hetkoznap delutan)

"Szabad" hetvegen az en szuleimnel vannak vagy pentek,vagy szombat ejjelre.vagy mindketto ha epp ugy jon ki.

Oszi,tavaszi,nyari szunetben is sokat vannak a mamaknal.nyaron 10napot a balcsin nyaralnak,10napot kulfoldon a mamaval.plusz meg csomoszor par napokat mennek ide-oda vagy csak siman a mama elviszi oket.

A kicsi 7,5 honapos,mar o is 3 szor aludt a mamanal csak ugy.mert mama orul neki,hogy ott van(o uj kapcsolatbol,az a mama nem dolgozik)ha nagyobb lesz biztosan viszik majd ot is erre-arra.

Szabadnapjaimon nagytakaritok,pihenek,baratnozok,apaval csinalunk kozos programot.

Mikor a nagyok nincsenek akkor apa vigyaz a picire en pedig kimenozok.

Mert igenyem van ra.

A gyerekim pedig csupa jo elmennyel gazdagodnak a mamakkal.

Mikor gyerek voltam en is minden hetveget,szunetet mamameknal toltottem falunk.imadtam ott lenni.mai napig rengeteget megyek nagyszuleimhez.nagyon szeretem a mamamat,mindent megbeszelek vele meg igy felnottkent is.

Szerintem ez csak jo a gyereknek,es a szulonek is.

2016. nov. 7. 05:39
 27/32 anonim ***** válasza:
20%
Biztos a 7,5 hónapos kicsi is igényli hogy a mamájánál aludjon :-DDD
2016. nov. 7. 12:27
 28/32 anonim ***** válasza:

Párom nem megy el semerre mellőlem és a két lányunk mellől. Nem igényli. Elég neki a heti 5 munkanap,meg két hetente két nap suli munka helyett másik városban. Én körmöshöz fogok menni majd csak el. Én se igénylem a bulit,ivást,barátnözést. Aki van itt barátnő,neki is férje van,szereti a gyerekeket is. Ha akarnak,átjönnek üajd,de náluk is munka,suli mellé,saját élet,nem ettől barátok,hogy járnak-e ide vagy sem.

Nekem a kettesben létre van igény,vagy hárman a naggyal ,akit vinni lehez ide oda,a picit még nem. Mozi,vagy kiugrani Bécsbe pl. Ezekre anyós vállalja őket. Több napra majd kettőt csak később,mert még újszülött a picit,a nagy 4éves,aztán ugye a nagyot egész nap le kell kötni,mellé a babát is gondozni kell. Ezzel nem lenne gondja neki,de altatást még nem vállal,mert a babát nehezebb még letenni,de a nagy meg igényli hogy oda bujhasson mamához.

2016. nov. 7. 12:50
 29/32 anonim ***** válasza:
Ja én boltba is eljárok velük,nincs gond belőle sose. Meg hétvégén anyóséknál pihenünk ált,de inkább nekem esik jól,mert nehéz itthon egyedül a babával,hogy nincs kihez szólnom. A nagynál már túl sok volt egy idő után,főleg hárman az ő apja semmit nem segitett.
2016. nov. 7. 12:53
 30/32 anonim ***** válasza:
25%

Nem.a kicsi meg a szo szoros ertelmeben nem igenyli.de kesobb fogja,biztos vagyok benne.a magam,es a ket nagyobb gyerekembol kiindulva.egyenlore En es Apa igenyeljuk a kettesben,moziban,etteremben toltott esteket.

Mi legalabb nem csak elunk egymas mellett.attol,hogy van egy pici gyerkocunk meg nem szuntunk meg nonek es ferfinek lenni.

A gyerkoc meg legalabb nem fog 2-3-4 evesen a nyakamba kapaszkodva orditani ha veletlen valamiert feltetlen a mamara kell hagyni.mert azert lassuk be,akarmikor tortenhet olyan,hogy a gyerekre vigyazni kell akar tobb napra is a nagyszulonek.

2016. nov. 7. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!