Létezik még ilyen gyerek a világon vagy csak én kaptam ki a főnyereményt?
A kisebbik lányom 4 éves. 2 éves koráig mintagyerek volt, onnéttól kezdve 180 fokos fordulat.
Elmondom a ma reggelünket:
Mosolygós ébredés, gyerünk álljunk neki öltözni. Az előző nap kikészített farmer nem jó közölte, miután felcibálta magára, mert már kicsi. Jó, vegyünk másikat. Felhúzta a farmer legginst a vádlijáig, amikor is közölte, ez is szűk. Mondom nem szűk, ilyen a fazonja, húzzuk fel teljesen. Felhúztuk. Akkor már bő, mert lecsúszik a fenekéről. Zoknija van vagy 40 db, abból 5-öt hajlandó felhúzni, a többi szintén nem jó, mert zavarja a varrás. Harisnyával ugyanez a helyzet, zavarja a varrása a lábát és totál behisztizik rajta. Nagy nehezen túljutunk a gatya, zokni kombináción, nettó fél óra alatt, akkor induljunk végre, vegyük fel a cipőt. Ő gumicsizmát vesz. Mondom nem veszel, mert nem esik és be fog sülni a lábad. Akkor szandált. Mondom ahhoz hideg van, vegyél edzőcipőt. Az nem jó, mert már kicsi. Mondom nem kicsi, most vettük, ráadásul eggyel nagyobb, mint a lábad, biztos kényelmes lesz. Nem, az kicsi. Akkor vegyél topánkát. Az is kicsi. Nem kicsi, hiszen tegnap is az volt rajtad. Akkor is kicsi. Nagy nehezen végre felveszi a topánkát és indulhatunk. Ami a nagylánnyal nettó öt percig tart az a kicsivel ma reggel 25 volt.
Ezzel nincs gond akkor, amikor van rá ennyi időm, de a reggelek nem arról híresek. Mi a bánatot lehet kezdeni ezzel a viselkedéssel, ha rángatja le magáról a nadrágot és zokog közben, hogy nem jó?
Itt mindenkit a gyereke irányít???
Két féle ruhát kiválasztani,a gyerek meg eldönti melyik.Hiszti nincs.Persze,hogy vergődik,ha te meg kiborulsz miatta.Meg kell fenyegetni,hogy ha nem fogad szót olyan ruhát adsz rá amit utál (nálunk ez egy szürke melegítő alsó)
Te meg fenyegeted a gyereket, az tényleg sokkal jobb...
Amúgy van olyan gyerek, aki közli a két választhatóra, hogy egyiket sem veszi fel, akkor mit lépsz?
A "kettőből választhat" elvet vezettem be én is, azóta sokkal jobb a helyzet.
Előtte nálunk is volt olyan, hogy pizsiben indult el oviba, de az ajtóból visszafordult.
Régebben csinálta azt is, hogy bizonyos ruhákat nem akart felvenni. Mondtam neki semmi gond, szépen összehajtogatom őket és bevisszük az oviba, odaadjuk xy-nak (olyan kislányt neveztem meg, akit nem nagyon szeretett). Másnap már azt akarta felvenni, csak ne adjuk oda annak, akit megneveztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!