Félénk gyerek, segítség?
Kisfiam idén kezdte az első osztályt, az tűnt fel egyre többet kért enni itthon de tízórait is sokat vitt el.
De nem hízott, és azért itthon nem evett volna annyit ha visz is. Nekem semmit nem akart elmondani, kérdezgettem mi a baj? Fáj e valamije, a hasa? Nagy nehezen az apjának elmondta, hogy egy nagyobb gyerek minden reggel elszedi az ennivalóját, már ceruzát is vett el tőle.
Szóltunk a tanár néninek, az igazgatónak. De mintha megsem halloták volna, annyit mondtak jobban fognak figyelni.
Tegnap úgy mentem a fiamért, hogy behívtak. A szája felrepedve, kék monokli póló megtépve, néhol véres. A nagyobb fiú megverte, de mire oda értem őt elvitték a szülei. Beszélni nem tudtam velük, de mint kiderült egy felsős tanárnak a gyereke.
Egyszerűen nem értem, hogy nem veszik ezt észre.
Nem tudom mit csináljak, másik suli? Vagy mondjam azt üssön vissza?
jajj Istenem, milyen stressz érhette szegényt már az első napokban... :( de sajnálom.
Első körben szerintem fotózd le a fiadat, majd vedd elő azt a kis szarjancsit, amikor a szülei is ott vannak, mutasd meg, hogy mit művelt vele és beszélj a szülőkkel, akárhogy tanár meg tanárgyerek, ki nem xarja le, nem tehet ilyet...
Nagyon sajnálom a kisfiad, remélem nem lesz a későbbiekben hasonlóhoz "szerencséje"
Fénykép, látlelet
Első körben beszélni a szülővel, igazgatóval.
Ha nem megy rendőrség.
És igen, természetesen ha kell üssön vissza,! Arra tanítod, hogy hagyja magát, hogy így megverjék?
2 hete van iskola... 2 hét alatt ha eszik se hízik valami hú,de sokat.
Elsős gyereket ha véresre vernek akkor 1: szülőt értesítik telefonon 2: ilyen esetet következmények nélkül nem hagyhatnak 3: nálunk az elsős gyerekekre pláne az első 1 hónapba mint a tyúkanyók figyeltek a tanárok kint is és bent is.
Amúgy én ha így mennék a gyerekért,hogy össze verve,ruha tépkedve véresen foltosan komolyan egy 6-7 éves gyerek???..... az biztos,hogy a rendőrségen a feljelentést megtenném. Amúgy oké elveszi a kaját,ceruzát stb hát jó ez egy dolog,de a leírtak alapján összeverik a 6-7 éves gyerekedet és nem tudod mit csináljál??
Az biztos, hogy ha én így mennék a gyerekért, akkor nem haza indulnánk, hanem az igazgatói irodába. Hogy a diri a saját szemével lássa, milyen a gyerek. Majd megkérdezném: "Uram/Hölgyem! Ön szerint mi történhetett a gyerekemmel a távollétem alatt, amíg önökre volt bízva? Mert reggel nem ilyen állapotban hoztam be..."
Majd ha végzünk az igazgatónál, akkor mentem volna a rendőrségre, hogy feljelentést tegyek. Ott is láthatják a rendőrök saját szemmel, miért teszek feljelentést.
De tuti nem hagynám annyiban. Még az is lehet, hogy az intézmény fenntartót is megkeresném.
És lehet, új iskola után is néznék. Mert valószínűleg a tanárgyereket nem fogják eltávolítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!