Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mentenéd kisgyermeked...

Hogyan mentenéd kisgyermeked kutyatámadástol?

Figyelt kérdés

Számtalan esetben látom pl kertes házaknál, amíg az utcafronton nyírja a gazda a sövényt, simán kinnt van veke a kutya poráz szájkosár nélkül 3s el-el tiblábol.egyik persze hogy nyitott játszótér mellett.

És nem pincsikről hanem nagytestű kutyákrol van szó.

Vagy maga a sétáltatás nálunk még rottweilereknél is valahogy szájkosár nélkül szokás, nem feszített, azaz laza porázon, mellettük elhaladva simán gondolhatna egyet a kutya hogy megugrik..pláne gyermekem ráadásul hirtelen jellem...a kutyáknak meg ahogy feltűnt, a hormnjaik szibtje adja hogy kiszámíthatatlan lesz még a kezes bárány kutya is..

Mai nap végképp tultett mindenen.

Simán gazdi nélkül szabadlábon sétálgat a kutya(lent kép, nem jut eszemve a neve) és ahogy jövünk kismotorral szemben megáll velünk és néz néz telibe minket...megálltunk...es azon afyaltam ha támad mi az istent csináljak...jött egy srác járokelő, kérdeztem nem ez övé, nagy lazán bevágja, á nem, csak a szomszédé, megkértem zavarja már el, ment vele tovább.

Amugy mindez nem büntetendő...?

2016. aug. 17. 21:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
81%
Csak egy megoldás maradt: maradjatok otthon:-)
2016. aug. 18. 21:56
 52/63 anonim ***** válasza:
82%

Jaj de utálom az ilyen szülőket.... Töb példám is van, de ez a kedvencem:

1. Sétáltunk a II. János Pál Pápa Téren a két kutyámmal. 1 Orosz fekete terrier és egy border collie. Mindkettő szabadon, teljesen barátságosak, szó fogadó kutyák. Jön velünk szembe egy anyuka a gyerekével. A gyerek felvisít: JAJ kutaaaaaa és megindul rohanva felénk. Mindkét kutyát azonnal behívom lábhoz. Ott fekszenek a lábamnál. A gyerek kezét a mama egy méterre tőlünk elkapja és elkezdi mondani, hogy veszélyesek nem bízhat bennük.... Ott állok tök ledöbbenten, nézem a gyerek meg elkezd sírni. A mama elindul vissza a baba kocsihoz. A gyereket otthagyja sírni. Mondom az oroszomnak menjen oda nyugodtan. (Imádja az embereket, a bordert ott fektettem. Nem agresszív, meg nem is bántotta volna, csak szimplán nem szereti ha nyaggatjak). Odaült a gyerek mellé és hozzá bújt. Kis srác azonnal mosolygott es amikor anyuka vissza nézett azt látta, hogy a gyerek azon a nagy fekete kutyán fekszik és mosolyogva játszanak. Anyuka megindul feléjük. Sheila (orosz neve) felült és nézte. Várta mi lesz, barátságosan. Anyuka rettegve oda nyúlt, elkapta a gyerek kezét oda vitte a kocsihoz, majd messziről üvöltött velem, hogy miért akartam megölni a gyereket, meg miért nem nevelem ezt a dögöt. Megindult felém a gyerek nélkül fenyegetően, hogy majd elintéz engem. Ekkor a két kutyát ismét lábhoz hívtam, majd elindultam. Mit ne mondjak, egy rakat szitok szó hagyta el a száját...

Mi van ezekkel a szülőkkel??? Mindegyik ilyen elmebeteg??!!!

2016. aug. 18. 22:18
 53/63 anonim válasza:
100%

Kérdező, nyugi, nem körülötted meg a gyereked körül forog a világ. Ha szembejön veletek egy kutyás, nem az lesz az első gondolatuk, hogy hogyan öljenek meg téged és a gyereked... A kutya már jó ideje háziasított, gyanítom, hogy nem lenne "az ember legjobb barátja" ha emberhúsra éhezne, az ember önpusztító, de azért ennyire nem...

Falun meg köztudott, hogy az emberek úgy tartják az állatokat ahogy, semmi csodálkoznivaló nincs abban, hogy a láncon tartott (még jó hogy már tiltja a törvény) vegetáló kutya begolyózik, szerintem te lennél másképp, ha úgy kéne leélned 10-15 évet. Aki kiengedi éjszaka a kutyáját egyedül csatangolni, azt sem szabadna, a gazdája feladata figyelni a kutyájára, és ez nem az állat hibája.

Aki falun lakik, annak ezzel kell szembesülnie. Ez majd akkor fog megszűnni, ha kihal az a generáció. De ezek miatt az emberek miatt hülyeség általánosítani és egy kalap alá venni minden kutyást...

2016. aug. 19. 01:01
 54/63 anonim ***** válasza:
81%
Azt írtad, hogy 4 "szelíd" kutya már megtámadott. Egy esetet sem írtál le. Csak olyan eseteket, hogy a kutya figyelt titeket... Amit nem csodálok. Én is figyelnék hogyha egy visítozó állat lenne a közelemben. Én az ember kölyökről tudom, hogy nem veszélyes, de egy kutya nem. Ugyanúgy ahogy egy kutya látja egy kutyakölykön, hogy veszélyes-e...
2016. aug. 19. 03:56
 55/63 anonim ***** válasza:
87%

A Kérdező olyan lehet, mint anyámék szomszédai.

Bejelentették az Önkormányzatnál, hogy a szüleim veszélyes kutyát tartanak. A kutya őrjöngve megy a kerítésnek, mindenkire acsarkodik, és jaj mi lesz a gyerekeikkel, ha kiszökik.

Kijöttek a Hivataltól körülnézni, és egy 4 hónapos, ugri-bugri pulikölyök szaladt eléjük. A szomszéd meg váltig állította, hogy látja rajta, gyilkos típus.

2016. aug. 19. 07:28
 56/63 anonim ***** válasza:
82%
Kerdezo, neked orvos kell, de gyorsan.
2016. aug. 19. 07:59
 57/63 anonim ***** válasza:

Jah és kérdező, ha lefújsz egy kutyát, mert csak téged bámul azért vagy megbüntetnek vagy börtönbe küldenek. A kutya aki titeket bámult meg biztosan nem olyan volt, mint a képen, mert egy több 1000 euros kutya nem rohangál szabadon :D

Ha kell tudok egy jó dokit, privátba megadom a számát.

2016. aug. 19. 08:11
 58/63 anonim ***** válasza:
77%

Én kutyás vagyok.Rettentő sokat sétálunk nagyrészt póráz nélkül. Sok kóbor és jólneveltnek tűnő de vérszomjas ebbel találkozunk... én simán elsétálok mellettük tök nyugodtan de a kutyámat meg akarják támadni.. hidd el emberként ha normálisan nyugodtan elmész mellettük semmi nem lesz. Persze, hogy figyel mert Ti a gyerekkel ketten vagytok és nézi, hogy Te bántani akarod e őt, de ha természetesen viselkedsz nem fog fenyegetésnek tartani és rádrontani. Egyébként meg a gyereket nevelni kell ahogy írták már itt egy páran, hogy ne visongasson meg rohanjon a kutya felé... te mit szólnál ha egy tinédzser korú gyerek rohanva visítva futna a gyereked felé h jaj istenem kisgyerek de cuki hagy fogdossam meg? Nálad is beindulna a védekező ösztön.

Egyébként ha ránk támad egy kutya én a kutyám elé állok és az idegennel elkezdek mély hangon ordítozni ez általában beválik és megfutamodik.

2016. aug. 19. 10:45
 59/63 anonim ***** válasza:
74%

Nem a melléütéssel (EGYBEN) van probléma, hanem pl.a vesszők és szóközök hiányáról (is).

- a félelmed kezeltesd - minden jószándékkal mondom, ne add át a gyereknek

- a gyereket pedig neveld meg - furcsa a családban - meg bébiszitteltek között sem - nincs állattal ordítós, felé marós gyerek. Ja, de, VOLT, ám miután a macska - jogosan - megkapta, egykettőre leszokott róla. Ezt az ő biztonsága érdekében mondom. Elhiszem, hogy hirtelen, ezzel nincs nagy baj, de rázd gatyába határozottan, mert így könnyen rátámadhatnak, és nem csak kiskutyák, hanem bármilyen állat.

2016. aug. 19. 15:28
 60/63 anonim ***** válasza:
100%

Na, újabb szuperanyu... Pedig egyre kevesebb van belőletek. Nekem Cane Corsom van, sokszor póráz nélkül, ha gyerek jön, megfogom, nem azért mert támadna, csak hogy az olyanok mint te ne sikítsanak :) A kutya nem bánt, nagyon nagy gáz kell hogy legyen egy kutyával hogy embereket, főleg gyereket bántson. Viszont annyira rettegsz, hogy belekeveled a gyerekbe is ezt, vannak olyan gyerekek akik mellett ha elmegyek a kutyámmal, elkezdenek sírni, ordítani. Valószínűleg a te gyereked is ilyen lesz. És nem, nem fogok átmenni az út túloldalára, mert te gyerekkel vagy, és szájkosarat sem fogok rátenni, hogy TE nyugodt legyél. Képzeld, most van útban a baba és nem lesznek elzárva a kutyával egymástól, ő is benn van a lakásban általában.

Egy "nagykutya" gazdi, aki Dobermann, pit, és Német Dog mellett nőtt fel!

2016. aug. 22. 12:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!