Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha bölcsiskorú kisgyermeked...

Ha bölcsiskorú kisgyermeked idegenre bíznád, és mikor érte mennél, lenne a fején egy sérülés, mit tennél?

Figyelt kérdés
Sokszor vigyázok egy kisgyerekre délutánonként. Egyszer futás közben elesett a,ezért nagyon lehordtak a szülők, ma pedig beverte a fejét,és nagyon csúnya,lila lett. Nagyon Félek hogy megint kikapok,pedig esküszöm nem tehetek róla. Amikor otthagyják a szülők,mindig sír a kicsi,és ilyenkor is mindig engem hibáztatnak,és kérdezik hogy mit csinálok én a gyerekkel,hogy Ennyire sír? Pedig csak nem akarja szegény hogy elmenjenek. Mit tehetnék,hogy higyjenrk nekem? Eleve olyan rosszul esik, hogy rágalmaznak.
2016. máj. 9. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el, hogy elesett, mint ahogy nagyon sok más gyerek is szokott. Ha problémáznak, ne vállald többet, ennyire egyszerű.
2016. máj. 9. 18:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen,tudom,de nagyon rosszul esik hogy rám fogják. 😞
2016. máj. 9. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Idegenre nem bíznam a gyerekem. Olyan gyerekre meg nem vigyaznek, akinek a szülei nem bíznak bennem és annyi eszük sincs, hogy tisztában legyenek egy kisgyerek viselkedesevel
2016. máj. 9. 18:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2016. máj. 9. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ideges lennék. De azért próbálnám visszafogni magam, hogy ne keressek bűnbakot hiszen minden egészséges kigyerek eleven ebből kifolyólag sokat rohangál és elég egy rossz mozdulat stb. és már esik is el. Ez ellen SENKI nem tehet semmit. Nem lehetunk ott veluk minden percben es azt lesni, hogy mikor fog elvágodni vajon.

Írták már előttem de én is leírom. Ha nem elégedettek azzal, ahogyan vigyázol a kicsire akkor egyszerűen ne bízzák rád. Logikus szerintem.

2016. máj. 9. 21:48
 6/12 anonim ***** válasza:
20%

En sem biznám idegenre mert valoban sok összetevős a dolog.

Eleve a gyerekek sokkal borulekonyabbak ha már fáradnak.többet lepnek mellé, összeakad a lábuk.kerdes higy erre figyelt e az illető.

Masik amikor meg nagyon felporognek, örömükben rohannak, hirtelenkednek, altalanos, hogy abbol is esés lesz, tehát amikor latja az ember hogy nagyon beindult a gyerek, mar akkor ova kell inteni hogy lassan, ovatosan, vagy lehozni egy kicsit a porgesrol.

Szoval igenis van, hogy egy artatlan balesetben a felnott hibázott...

A masik ha beuti magát azonnal borogatni kell vmi hideget odaszoritani mert a lilulás az, hogy elpattan egy hajszaler es azonnal huteni kell hogy összehuzodjanak az erek.ekkor csak pici foltja marad vagy az is eltunik nemsojára, es nem terjed oriásivá gyorsan. Ez meg alapvető baleseti ellátás amit mindenkinek tudnia kene...(a gyermeknek pont ilyenek miatt már rég tanitani kell igy ertenie is, a lassan, lassabban, figyelj oda, ovatosan stb kifejezéseket, mint ahogy egy bölcsiskorunaj az állj meg felkiáltásra meg kell már állnia.ha a szulok nem tanitottak akkor ez is feladata annak, akire rendszeresen bizzák a gyereket, hogy a balesetek szama minimalizalhato legyen.habár ez pl a bolcsis gondozokat nem erdekli. Ok max az onallo evest tanitják, meg hogy nem szabad fure lepni meg hasonlok...)

En max annyit hinnék el a leirtak szerint, hogy jó szándéku vagy.de en sem lennék meggyozve arrol nem e hibáztál.

2016. máj. 9. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:
17%
(*a borogatás amugy fájdalomcsillapitás miatt is kell, joleső es megnyugtato is a gyereknek. )
2016. máj. 9. 23:25
 8/12 anonim ***** válasza:
49%

Ja es kerdesre a válaszom:

En először eltoltenék több idot a gyerekkel es azzal akire bizom hármasban, csak natur megfigyelőként.

2016. máj. 9. 23:29
 9/12 anonim ***** válasza:
17%

Bocsi, még annyit, veszélyhelyzetben sokan nem azt mondják hogy kapaszkodj, habem hogy le fogsz esni.

Nálam ez is hibának szamit.

Viszont a szulok is hibaznak, szoval en sem ugranék mindenre

2016. máj. 9. 23:40
 10/12 anonim ***** válasza:
60%

Idegenre nem bíznám a gyermekemet, csak olyanra, akiben megbízok. Ha bárkire rábíznám, az engem minősítene, innentől kezdve pedig teljesen felesleges a szájhuzogatás, kukacoskodás.

A te helyedben pedig elbeszélgetnék a szülőkkel és ha továbra sem érzed a bizalmat ne vállald a kicsit. Semmi értelme. Főleg ha rendszeresen vigyáznál kicsikre. Rossz híredet kelthetik. Az előző válaszoló gyermekét sem vállalnám. Ha rászól a 2 évesre, hogy óvatosabban, akkor az nem töri magát össze...aha A 9-es válaszával viszont egyetértek.

2016. máj. 10. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!