Hogyan mentenéd kisgyermeked kutyatámadástol?
Számtalan esetben látom pl kertes házaknál, amíg az utcafronton nyírja a gazda a sövényt, simán kinnt van veke a kutya poráz szájkosár nélkül 3s el-el tiblábol.egyik persze hogy nyitott játszótér mellett.
És nem pincsikről hanem nagytestű kutyákrol van szó.
Vagy maga a sétáltatás nálunk még rottweilereknél is valahogy szájkosár nélkül szokás, nem feszített, azaz laza porázon, mellettük elhaladva simán gondolhatna egyet a kutya hogy megugrik..pláne gyermekem ráadásul hirtelen jellem...a kutyáknak meg ahogy feltűnt, a hormnjaik szibtje adja hogy kiszámíthatatlan lesz még a kezes bárány kutya is..
Mai nap végképp tultett mindenen.
Simán gazdi nélkül szabadlábon sétálgat a kutya(lent kép, nem jut eszemve a neve) és ahogy jövünk kismotorral szemben megáll velünk és néz néz telibe minket...megálltunk...es azon afyaltam ha támad mi az istent csináljak...jött egy srác járokelő, kérdeztem nem ez övé, nagy lazán bevágja, á nem, csak a szomszédé, megkértem zavarja már el, ment vele tovább.
Amugy mindez nem büntetendő...?
"Kissebb kutyát tisztaerőből hasba kell rugnod."
A fiamat megtámadta egy ilyen kutya. A gyerek még észre sem vette, a kutya kiugrott a bokor mögül és megtámadta. A kezének ugrott neki, én ösztönösen felrántottam, így a kabátujj aljába kapott bele. Ezután az ajánlott erősséggel rúgtam hasba, csak kár, hogy elfeledkeztem arról, hogy surranóban vagyok, így a kutyus pár méter repülés után agonizálva ért földet.
A gazdája meg feljelentett állatkínzásért, meg azért, hogy micsoda kárt okoztam neki, anyagilag s és lelkileg is. Szerencsére nem büntettek meg, de nem egy meghallgatásra, tárgyalásra kellett elmennem.
Ha a gyerek ruháján nincs fognyom, még meg is büntettek volna.
Jobb az a spray rugdosás helyett.
Jaj de rohadtul okos itt mindenki, fejezzétek már be a fröcsögést, a kérdező nem önként választotta hogy "félni akarok a kutyáktól". Meg mi az hogy kezeltesse magát? Jó hogy félti a gyerekét, ez természetes, keresi a megoldást hogy reagáljon ha ilyen tőrténik, nem orvoshoz kell küldeni meg szótárt ajánlani. Fogalmatok sincs milyen sz*r mikor az ember kétségbeesik.
Kérdező vegyél paprika sprayt vagy személyi riasztót, nem csak kutyákra hatásos hanem emberekre is.
mintha nem lenne szokásuk a gyerekeknek autóutra is kirohanni
felénk nem szokás, valamiért nem látok útra kirohangáló gyerekeket...
Vannak reális és nem reális, túlzó félelmek, utóbbiakat érdemes kezeltetni.
Nem csak arra kell megtanítanod a gyereked, hogy ne rohanjon ki az útra, hanem a kutyákkal szembeni helyes viselkedésre is. Ha ez megvan, kb annyi az esélye, hogybmegtámadja egy kutya, mint arra, hogy ráesik valami egy tetőről, vagy felpofozza egy arra tévedő részeg fazon, esetleg úgy megcsapják a homokozóban, hogy komolyabban negsérül. Bármelyik megeshet, mégis csak a kutyáktól tartasz. Ezen gondolkodj el egy kicsit.
Ennek a félelemnek oka, hogy jol nevelt szelid kutyák támadtak meg eddig. Ugy kb minimum négyszer. A negyediknel az volt a mákom, hogy nem jott be utanam a hazba a kutya, hanem ajtoban megtorpant.
A helyesirasi szotarban a mobilos iras meg nincs benne eszkombajnok. Uristen ha melle ütök már azt hiszik helyesirasi hiba.nekik kene a konyvet olvasni egyaltalan a helyesiras fogalmat sem tudják.
Mostmar azert se gyotrom magam az ekezetekkel itt.ilyen minosithetetlen valaszok utan.
az uttestre kirohangálással meg azt illusztráltam volba hogy egy gyerek amig nem tudja a normákat addig oda is kirohanna.ahogy egy kutya felé is sikoltozik meg odakap a kezével.
Egy gazdátol alap dolognak kéne lennie hogy nem veszélyeztet embereket.
Felháboriti hogy szabadon koszalnak es a gazdi is csak későn kapna észbe mert nem elővigyázatosak.
A kutyáknak rengeteg lehetősége van a bántalmazásra egyetlen szerencse hogx maga a kutya nem használja ki adott pillanatban.
És nehogymár a vedtelen embernek kelljen tudnia hogyan kezeljen egy idegen kutyát!! Honnab tudjam hogy akár kedves vagy határozott hangra nem e ugrik inkább.nem en vagyok a gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!