Hogyan mentenéd kisgyermeked kutyatámadástol?
Számtalan esetben látom pl kertes házaknál, amíg az utcafronton nyírja a gazda a sövényt, simán kinnt van veke a kutya poráz szájkosár nélkül 3s el-el tiblábol.egyik persze hogy nyitott játszótér mellett.
És nem pincsikről hanem nagytestű kutyákrol van szó.
Vagy maga a sétáltatás nálunk még rottweilereknél is valahogy szájkosár nélkül szokás, nem feszített, azaz laza porázon, mellettük elhaladva simán gondolhatna egyet a kutya hogy megugrik..pláne gyermekem ráadásul hirtelen jellem...a kutyáknak meg ahogy feltűnt, a hormnjaik szibtje adja hogy kiszámíthatatlan lesz még a kezes bárány kutya is..
Mai nap végképp tultett mindenen.
Simán gazdi nélkül szabadlábon sétálgat a kutya(lent kép, nem jut eszemve a neve) és ahogy jövünk kismotorral szemben megáll velünk és néz néz telibe minket...megálltunk...es azon afyaltam ha támad mi az istent csináljak...jött egy srác járokelő, kérdeztem nem ez övé, nagy lazán bevágja, á nem, csak a szomszédé, megkértem zavarja már el, ment vele tovább.
Amugy mindez nem büntetendő...?
És még hozzátenném nem is rudom mennyi hirdetés van elveszett kutyákról.
Vigyàzni sem tudnak az állatra és kutyakiképzésen se hiszem hogy mindenki részt vett volna mint a kutya gazdája.
A kutya egy állat, nem más. Bármikor viselkedhet kiszámíthatatlanul és kíváncsi lennék 10-ből hány kutyagazda lenne toppon..
Írhatnék példákat hogyan lesz kezesbáránybol támado kutya.
Egyik csak pl kobor kis mitugrász eb mibdig lehajtott fejjel kérincsél a lidl-nél ugye milyen kis szívfacsaróan "édi"?
Ugyanez a kutya esténként, amikor nincs nagyon forgalom, a hatalmas placcon egyedüli járókelőt falkatársakkal megtámad..és kb 5 "édi támado kutyussal" áll szemben az ember..
Vagy a munkahelyi amugy rottweiler.
Mibdenkit körbeugrálnak ugy imádnak.egyszer meghülyült, aki lehajolt hozzá, vagy ujabb bejövő ember, már veszélyben volt.
Vagy a két kutya majdnem ölharcra ment olyan miatt hogy őt simogassák..
Állatok..nem többek.
Szóval ez a jolnevelt kutya duma, meg a gyermek viselkedjen duma nem fog kivédeni semmit.
Egy veszélyforrás és kész.
"amelyik kutya támadni akar, az nem habozik"
Hidd el hogy előtte felméri az erőviszonyokat!
Másik példám cukorka kutyus láncába beleakadtam..(vittem enni meg simogatni)a cukorka kutyusbol támado lett, más mentett ki..mert megérezte a védtekenségem.szóval gondolkodnak!
A munkahelyi Rotti tudod hogy ugrált?hogy szemtől szembe nézzen az emberrel...!!fej-fej magasságban akart lenni, tekintete határozottan előre nézett..."kóstolgatta" az embert...
"Másik példám cukorka kutyus láncába beleakadtam.."
Láncon tartott kutya nem "cukor" Frusztrált.
A láncon tartott kutya érdekes mindenkivel cukorkaként viselkedett..
Te vagy beteg válaszadó. Honnan tudjam bármely ebről nem e épp frusztrált...álljak neki kutyalélektant olvasni?majd az megvéd?
Ma két nagytestűt sétáltattal nyugodtan szájkosár nélkül.egyik gazdája egy nénike volt...a másik egy pali meg totál gyanutlan, készületlen bamba ember
Nem mondod...én is tudok ékezettel írni.de ügyesek vagyunk...
A minősítések miatt azért sem ügyeltem rá. hol van ez a helyesìrástól?...?
Uristen az èkezet balra dől..jesszus..
Mondhatni megismertem a jòlnevelt kutyàkat...ennyi a történet.nwm pszichologiai deffekt van itt, hanem tapasztalat..
Leírtál egy csomó esetet, ahol nem is történt semmi, csak te láttad veszélyesnek a helyzetet. Nézett a kutya, meg ugrált a roti... És azok a kifejezések, amiket használsz. .
Ez már nem félelem, ez gyűlölet.
Ezért írtam, hogy beteg ember vagy.
Azt meg nyugodtan elhiheted, hogy a helyes viselkedés a leghatásosabb védelem, ezt kellene negtanulnod és megtanítani a gyerekednek is.
Nem a kutyákat gyűlölöm, mivel állat..nem lehet gyűlölni...hanem csak a kiszolgáltatottság, tehetetlenségérzés, valamint a válaszok fele provokál csak.
Nem tudom nyugodt szívvel egy szájkosármentes nagytestű kutya és hibernált gazdája mellett kísérni a gyermekem. A kutya nagyobb a gyereknél...
És pl egy cane corso egy karban tartott babát képes egy bolti csirkének is nézni. Az is a gazdin múlik csak ahogyan visszafogja magát az állat..ilyen kutyatartókon, akik elhagyják a kutyát akár. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!